Új hozzászólás Aktív témák

  • avl

    senior tag

    válasz Lex Icon #68253 üzenetére

    persze, bef.alapnal igy van
    .
    de epp azert a kondicio (is) a lényeg, mert - gondolom private banking bankja valogatja azert, ez (is) sajat tapasztalat - ott is "bármilyen" ETF-et felvehetünk a kereskedhetö listara (Xetra, london, swiss, US tözsdek, ..), egyedi reszvenyeket is stb.

    a "rejtett" költség ezeknel ugyanaz, mert ugyanazok az eszközök

    a kondicio: veteli/eladasi jutalek, allomanydij mint kondicio elemei a mások
    (pl. mikor en kezdtem private banking-et ...nem mostanában ;-) akkor semmire sem volt még állomanydij, aztan jött allomanydij a nem HUF-os eszközökre, stb. es persze van a hivatalos kondi lista es van, amit el lehet érni ..néhány dologtól függöen)

    "A lényeg, hogy nem fog ingyen foglalkozni veled egy bankár se" nyilván ez is így van (de a fizuját nem az ügyféltöl direkt vonják le :-))) ...hanem szépen eloszlik a többi ("birkább" ? kevésbé vagyonos ? stb.) bankügyfelek felé is

    másrészt épp mert maga valaszthatja ki a befektetesi eszközt az ügyfel, olyan marha sok foglalkozást nem is igényel (már ha így akarja ..és ugye így is érdemes; nyilván ha az ajánlatokra hallgat csak, akkor úgy jár; de az is igaz: néha jó[nak tünö] ajánlatok, gondolatok is jö[het]nek)

Új hozzászólás Aktív témák