Új hozzászólás Aktív témák

  • avl

    senior tag

    válasz vnorbi #71390 üzenetére

    "úgyhogy nem érdemes az én hozamelképzelésemre alapozni :) "

    az elözö hsz.-om utolsó mondata ("persze ennek idöpontjat sem lehet teljesen optimalisan megtalalni") miatt jutott a fentid eszembe es ehhez kapcsolódik: [link] -böl:

    "OTP LEHET MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB HITELEZŐJE"
    "a hitelintézetek állampapírportfóliójáról. Eszerint 2014 eleje óta 3900 milliárd forintról az év végére 10 ezer milliárd fölé nőtt az állomány, vagyis a pénzügyi vállalatok több mint 8500 milliárdos növekményéből majdnem 6300 milliárd a hitelintézeteknek köszönhető...
    Vagyis egyértelműen látszik, hogy a bankok étvágya csillapíthatatlan volt az utóbbi években. És ez a tendencia 2022-ben sem tört meg, sőt. ....az év első négy hónapjában már több mint 2000 milliárd forint volt a nettó növekedés, amivel gyakorlatilag már most teljesült a 2020-as rekordév adata."
    "Az OTP azt is kiemeli, hogy az elmúlt években az állampapír-portfólió hozama folyamatosan alacsonyabb volt az átlagos piaci jegyzésnél. Jelenleg 2,9% körül van az átlagos hozam, miközben a hosszú kötvények referenciaértéke 8% felett van, de a rövidebb papírok hozama is meghaladja a 7%-ot a legtöbb esetben. Vagyis egyrészt a portfólión van egy jelentős nem realizált veszteség az emelkedő hozamok miatt, másrészt az utóbbi években lehettt volna magasabb hozamú alternatív eszközbe fektetni."

    szoval egyreszt a "profik" (de legalabbis ezen a téren képzettek) is így is eljárnak, másrészt érdekes kérdés: ha nagy penzintezetek is jocskan tartanak (különbözö idöpontban vett, igy különbözö hozamu) allamkötvenyt, akkor nekünk ...

Új hozzászólás Aktív témák