Új hozzászólás Aktív témák

  • flymi

    addikt

    A nem is olyan régmúltban (tavaly) vacilláltam, hogy vegyek egy kocsit vagy újítsak be egy komplett 1150-es gépet. Utóbbi lett. Céges busszal járok melózni (máris pénzt spóroltam), apósom kocsijával meg erre-arra ha épp dolgom van a városban (szégyen vagy sem, párom őseinél lakunk). Az én pénztárcámhoz egy apóséhoz hasonló Renault 19 megtette volna mindennapi használatra, igazi melós autó.
    Feljebb is nézelődtem árban, Mazda 323F-ből csakis a ferdehátú. Szerintem vállalható, szép forma, jó felszereltség, normál méretű és fogyasztású benzin motor, akár még családi autónak is tökéletes lehet, sajnos sok a behozott, visszatekert órás példány. Sajnos ezekben az ársávokban anno mást nem találtam, ami vállalható lett volna.

    Mondjuk amilyen autókat eddig vezettem, mindnek megvolt a maga szépsége:
    -Swift 1.3 ferde és 1.6 sedan: könnyű volt és ha csak én ültem benne elég gyors is, ergó úthibákon pattogós. Mondjuk árokba nem hajtottam volna ezzel. :N
    -Mondejó 1.8 kombi, bubilámpástűzpiros: imádtam a méretét, jól ment. Nem volt annyi ideig nálam, hogy hibát találtam volna benne.
    -Ford Transit: Lepattant rozsdás koporsó, de a motorja elnyűhetetlen.
    -Opel Astra 1.4 sedan: kellemes a fogyasztása, kulturált külső-belső.
    -Renyó 19 1.4 sedan: nyugati márka, keleti kényelem, nem eszik sokat. Küszöb rozsda, szakadt ülés, az Energy motor gyorsabban eszi az olajat, de bárhová elvisz. Hosszú távon és nyári kánikulában hűtött garázsban tartandó...

    A kocsivásárlás elnapolva/évelve. Jövő ilyenkor talán esedékes lehet. Előnye: ha a hidegben nem indul röccre a hideg motor (na jó, második röccre), nézem a következőt.

    [ Szerkesztve ]

    /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

Új hozzászólás Aktív témák