Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    Sziasztok!

    Jártam már itt korábban, akkor kaptam is sok hasznos tanácsot autóvásárlás témában. Azóta annyi történt, hogy lediplomáztam nyáron, július elseje óta dolgozom és diplomaosztóra megörököltem bátyám '94-es ötajtós Swiftjét. Most csináltattam meg rá a műszakit. Az az elgondolásom, hogy maximum jövő nyárig használom, aztán eladom és az addig spórolt pénzből veszek egy használt autót. Olyat, ami az igényeimnek megfelel. Kezdő autóknak elmegy a Swift, de nekem sajnos kevés amit nyújtani tud. Tehát akkor vissza az elejére, milyen autó is kell nekem? Nem prémium, nem presztízs, egyszerű megbízható közlekedési eszköz kell pár extrával, ami manapság már alapnak mondható. Ilyen az ABS, a vezető- és utasoldali légzsák, klíma és egy távirányítású központi zár. Főleg városi, használat, havi 1-2 balatoni út a nyaralóba (50 km), illetve alkalomszerűen fővárosi utak (200 km).

    Most jön a fekete leves, 195 centi vagyok, 15 éve sportolok, így kevés autóban férek el jól. Kritikus pontok közé a fejtér, a lábtér, illetve a kormány magassága. A jelenlegi Swiftemben a kormány a térdeim között van és a fejem súrolja a plafont, kivéve ha elfektetem az ülést a B oszlop mögé. Amikhez volt eddig szerencsém és említést érdemel:

    - G Astra: nem rossz kocsi, viszonylag olcsó, a fenntartása sem költséges, a kényelem szódával elmegy
    - Suzuki SX4: alapvetően nem rossz, tűrhetően elférek benne, de mögém ne akarjon beülni senki, a kopogós műanyagok nem tetszenek, viszont az 1,6-os motor egész jól viszi az autót, 4 személlyel, csomagokkal simán tartotta a 150-et autópályán, gyorsulni is gyorsul, viszont a kilátás rémes, sok a holttér
    - 2-es Punto: elég picike, de egyébként aranyos kisautó, ha egy picit nagyobb lenne...
    - Grande Punto: ez már sokkal kényelmesebb, de még mindig hozzáér a térdem a kormányhoz, akárhogy is állítom
    - III-as és IV-es Polo: meglepően kényelmesek elöl, de mögém nem fér be senki, nem vagyok VW párti, drága és az alkatrész árak is lehetnének kedvezőbbek
    - C Corsa: a kisautók egyik meglepetése, kifejezetten tetszik
    - Zafira: nagyon kényelmes, de nem fog meg, pedig ebben úgy elférek, mint kevés más autóban
    - Mondeo MK3: szuper autó, de pazarlásnak érezném városba
    - Focus MK2: nem rossz, de ez kicsit drága nekem
    - Renault Megane (második generáció): nagyon szűk utastér, egyébként szimpatikus lenne
    - Renault Scenic: kényelmes, de tartok a megbízhatóságtól, illetve nem túl szép
    - Nissan Pathfinder: egyszer lesz egy ekkora SUV-om, nagyon bejön :D

    Ezek közül a Suzukit, az Astrát és a 2-es Puntot vezettem hosszabb távon, a többi csak üléspróba szintjén volt. Gondolkodom a G Astrán, szívesen vennék egy láncos hajtású 1,4-est, de elég kevés eladó van, inkább az 1,6-osokat hirdetik, az annyira nem jön be. Mi a véleményetek, illetve mit tudtok még ajánlani alternatívának?

Új hozzászólás Aktív témák