Új hozzászólás Aktív témák

  • Simtu

    senior tag

    Sziasztok!

    Pár hónap múlva 6 fősre bővül a család - 2 felnőtt + 4 gyerkőc. Így fájó szívvel, de autót kell cserélnünk. A rászánt keret 2 millió Ft, de nem baj, ha olcsóbb :).
    Nem megyünk sokat vele (évi 10e Km) és az inkább sok kis távból jön össze (ovi 2 km, bevásárló központ 4 km, vonatállomás 3 km stb.). Így ezért én szívó benzinesre gondoltam, bár ebből van a legkevesebb a piacon. Nézegetem már egy ideje, hogy mik azok a típusok, amik szóba jöhetnek.
    Többel az a probléma, hogy nincs a 2. sorban 3 teljes értékű ülés, és ha mind a 7 ülést (inkább 6,5) fel kell hajtani, akkor lófütty csomagtartó marad. Így zártam ki a Mazda 5-öt, Vw Tourant pl.
    Lecsekkoltam kollégám Grand Picassoját is, és az sem győzött meg, hiába a 3 teljes ülés...
    A régebbi Galaxy-Sharan-Alhambra trió nem igazán jön be.

    Amiket viszont néztem: Mitsubishi Grandis, vagy az Eurovan 2-esekből a C8 ill. Pug 807.
    Mondjuk az utóbbi 2 nagyobb valamivel, de elég vagyesek róla a vélemények.
    Ami nagyon tetszik az a Grand Espace, bár az nem igazán ez a kategória, mert abból a benzines is turbós. Tudom, hogy abból inkáb a 2.0-ás dízeles lenne a javallott. Sajnos nem igazán értek az autókhoz, de amit összeszedtem: a dízel pont a rövid távokat nem szereti - főleg télen, meg hát nem is megyünk annyit vele éves szinten, hogy kitermelje az üzemanyag különbözet, ha részecske szűrőt vagy kettős tömegűt kell cserélni benne.

    Szóval várom a véleményeteket, ki mit ajánl?

    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák