Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz LZs?! #178798 üzenetére

    Elég megbízható és strapabírór motor de...

    - Hajlamos az olajfogyasztásra ami egyrészt az elégtelen hűtés miatt tud kialakulni (megégnek a lehúzógyűrűk), a hűtőfolyadékot cserélni kell rendszeresen benne és vétel előtt/után érdemes a radiátort állapotát jobban szemügyre venni (ha sérült, sok lamella elgörbült már akkor cserés) illetve átmosni rendesen.
    Ha a tatályban lévő hűtőfolyadék zavaros akkor abban nem volt cserélve a hűtőközeg rendszeresen az tuti.

    - Elég kényes az benzinminőségre (alacsony kéntartalom) a katalizátora azért ha chcengine van és lambdahibát ír, akkor nem feltétlenül a szonda a hibás (de ez is lehetséges persze), hanem maga a katalizátor halott. Illetve a nem jó minőségű benzin lerakódásokat okoz a hengerben és szelepeken (koksz) amik hatására nem zár rendesen ami kompresszióvesztést okoz, ezért erőtlen lesz a motor és sokat is fog zabálni ha az EGR is megszorul a koksztól.
    Na most tőlünk keletre lévő országok sokmindenről híresek de a jó minőségű benzinről pont nem... Nem feltétel deal barker de meg kell nézni a hibakódtárolóját, meg kell hajtani, mert lehet előtted törölték pont és még nem jött vissza a hibakód.

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák