Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs_a_laz

    aktív tag

    válasz vzsryl #190109 üzenetére

    Sziasztok,
    erre a kommentre ráfűzve venném elő újra a témát. Három gyerekhez keresek olyan autót, amiben legalább 3 isofix ülés bekötési pont van. Egy 2019-es automata (ez fontos) Ford Kuga-ból ülne át a feleségem, mert ebben csak 2 isofix beöktési pont van és az az igazság, hogy az 1.5 ecoboosttal jól be is választottunk, mert országúton sem lehet 8 liter alá vinni a fogyasztást, város 12-15, autópálya (135 tempomat) 9 liter, ami ahhoz képest, hogy a saját autómmal (367 LE, összkerék és nehezebb 3 mázsával, mint a Kuga) vegyesben 8-9 literrel járok, szerintem baromi sok. Mikor a Kugát vettük, szenttül hittem, hogy a benzines a jó vétel, mert nincs dpf, városban is van használva (ez a mamataxi is), csúnya rossz dízel pfúj, korom, por, stb. fúj. (ez mostanra már jócskán megváltozott bennem). Az autóval évi 30 ezer km-t megyünk, 1/3-a város, 2/3 autópálya és ahol szükséges autóút.
    Kb. 3 hónapja nézegetjük az autókat és 3 isofix + automataváltó kritériumokkal a következőkre jutottunk:
    - Ford S-max és Galaxy: csak hybridet lehet vásárolni újan (ez nem gond, sőt), de külföldi és most már hazai teszteket olvasva, ezek is benyakalnak 10 litert. Szóba jöhetne használt dízel, de mivel kritérium az automataváltó és az tudomásom szerint csak powershiftben létezik, felejtős
    - Peugeuot 5008: van automata dízel (elég az 1.5 dci is bőven) viszont a szállítási idő 12-18 hónap, nekem meg legkésőbb május elejére kell a megoldás, ebből használtat nem mernék venni
    - Stellantis/Toyota Berlingo: kivezették az 1.5 dci+automataváltó kombót, az downsizingolt kisturbós benzines pedig többet nem jön be a házba (lásd Ford Kuga 1.5 ecoboost+automataváltó tapasztalatok), pedig ez frankó megoldás lenne
    - Stellantis/Toyota kisbusz, Mercedes V osztály: 5 méter 30 centi, én bevállalnám, de az oldalborda még MK4 Mondeo kombi (ez volt a Kuga előtt) után sem hajlandó (és oviba szállítani pl. reggel a gyerekeket elég overkill is)
    - Audi Q7: ugyanaz, mint a kisbusz para: nagy (és nem is telik rá :)))

    Mivel sokat megyünk ezzel az autóval település táblán kívülre is, ezért az elektromos autók ki vannak zárva és bár létezik olyan, ahol az anyósülésen van isofix bekötési pont (Zoé, Enyaq, amikről biztosan tudom) nem fér el se a feleségem se én a hátsó két gyerekülés között hosszútávon, így jelenleg bármilyen megoldást keresek, ötletet, hogy ki mit használ, lehet használt és szalonautó is, csak férjünk el benne 5-en csomagokkal (nagy babakocsi is!).

    Az automata váltó tudom, hogy szűk keresztmetszet, de az nem elhagyható kritérium. Kombikat is néztem, Octaviaban szintén van az anyósülésen isofix, de abban sem férünk el a a hátsó sorban a két gyerekülés között. Mercedes GLB-t is megnéztem, de ott elvesztem a csomagtartót, ha berakok egy gyereket a 3. sorba.

    Minden megoldás érdekel, 10 éves használtautótól sem félek, csak legyen benne 3 isofix és legyen 5 méteren belül (a hossza).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák