Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Tom1939 #94188 üzenetére

    Az ASX egy kompakt SUV, ami 4 embernek talán kényelmes, csomagtere fotókból ítélve alig nagyobb az i30-énál: 01 vs. 02.

    Hasonló kategóriát kerestem fél éve én is (emelt hasmagasság, megbízható, kisebb, korrekt fogyasztású benzinmotor, kézi váltó, benzinszívó és 4WD), csak nem volt elsődleges szempont a 6-7 fő, illetve én pont fordítva, 2m-ig szántam a 2. autóként használt SUV-ra, hosszas olvasgatás után a legracionálisabb döntésnek a HR-V bizonyult, így az lett végül.

    Kompromosszium nélkül nehezen fog sajnos működni a vásár, ugyanis az emelt hasmagasságú autóknak nagyobb a légellenállásuk, általában nehezebbek is, így ritkán szerelik 1.6 körüli szívómotorral, főleg ha még 4WD hajtás is társul mellé.
    Egy ASX féle bódé tippem szerint 7-8 liter körüli fogyasztást fog produkálni az 1.6-os benzinmotorral (HR-V-m is ennyit eszik), de mint írtam az egy kompakt SUV 4 személynek. Ha, kell a plusz 2 ülés, kategóriát kell lépned, ahol már 2.0 benzinmotorral kell számolni, ami egy ekkora autóban minimum 10 literes fogyasztással jár, de inkább 11-12, ha sok lesz a város.

    Outlander-ből emlékeim szerint van 5 + 2 személyes verzió, de nekem nagy kedvencem a kocka X-Trail is, csak abból nincs 7 üléses.

    Első blikkre az egyetlen aranyközépút a Nissan Qashqai + 2 lehet. Ebből van 1.6 szívóbenzin, ott a 7 ülés (vagy nagy csomagtér), emelt hasmagasság - igény szerint 4WD hajtás.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák