Új hozzászólás Aktív témák

  • Hapcii

    újonc

    Üdv mindenkinek!

    Kamerát keresek, mint oly sokan már előttem.

    Tisztában vagyok vele, h kicsit irreálisak az elvárásaim, de egy olyan kamerában gondolkodom, amivel szép, zajmentes képeket tudok készíteni kültéren és beltéren egyaránt és videóban is megfelelőt tud alkotni, jó az autófókusza, stb. Kb fele-fele arányban használnám videózásra és fotózásra.
    A témák teljesen általánosak lennének: család, utazási élmények megörökítése, kutyák (mint gyorsan mozgó témák), kis természetjárásos-tájképes hókamóka.

    Jelenleg 300-350k-t tudnék beleinvesztálni. Lehet hogy nem a legjobban gondolkodom e téren, de most kit objektívvel szeretnék venni egy jobb vázat és év vége felé, ha már összebarátkoztunk és sikerült kitapasztalni, h mik azok a gyújtótávok, amik nekem kellenek, akkor 1-2 obival örvendeztetném meg a kiválasztottamat, fixekkel valószínűleg, hogy meglegyen a fényerő is .

    A méret szmít annyiban, h nem keresek tükrösöket. Ja és videóban a 4K nem hoz igazán lázba...

    Eddig 3at néztem kiemelten:
    -Sony a6300, tetszik, amit tud videóban, hogy időjárás álló a váz és ahogy meg tudom ítélni a tesztek alapján, elég jó szenzor dolgozik benne. Nagyon jó nekem a fogása is. Ő akcióval fér bele a keretembe, bár gyakran akciózzák.
    -Sony a6000
    -Fuji X-T20, ennek a gépnek nagyon tetszenek a színei, egyszerűen bámulatos a képalkotása, de azt látom, hogy a rendszer felépítése kimondottan drága lenne, hát igen, a komoly minőségű obiknak ára is van… X-T10 is tetszik, csak az annyira nem jó videoban, ahogy meg tudtam ítélni

    Nektek, mint a témában jártas szakiknak mi a véleményetek, jó felé nézegetek egyáltalán? Mit ajánlanátok (ezeken kívül is) ebben az árkategóriában? A Sony a6300 felára megéri-e az a6000-el szemben, tud ennyivel többet a gép?

Új hozzászólás Aktív témák