Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz macera2 #41514 üzenetére

    Az eszközkezelőben eleve nem is látszanak a partíciók, csak maga a lemez. Előbbiek megtekintéséhez a kolléga által szemléltetett lemezkezelőt kellene megnyitni! Az pedig csak mese, hogy a Windows egyáltalán nem ismeri fel őket, mert ha magát a lemezt és az azon lévő 220 GB-os partíciót igen, akkor valamit a másik 2-nél is mutatnia kell a lemezkezelőben...De ugye az megint nem lett megemlítve, hogy azoknál "RAW / Nem lefoglalt / Kifogástalan (Elsődleges partíció) van-e, illetve utóbbi meghajtóbetűjel nélkül stb.

    Továbbá a másik 2 partíciónál a fájlrendszerek sem lettek említve. Ha olyan fájlrendszer van rajtuk, amit a Windows nem kezel natívan, akkor a partíciók nem kapnak betűjelet és nem jelennek meg a fájlkezelőben. De attól még maga a Windows felismeri a háttértárat, megjelenik a lemezkezelőben stb. Viszont, ha USB-n a dokkolón keresztül OK, akkor feltehetően pl. NTFS lehet rajtuk. Vagy nem a PC-hez, hanem a tv-hez USB-n csatlakoztatva az látja rendesen a partíciókat? Illetve jó lenne tudni azt is, hogy hol lett particionálva a lemez, illetve formázva a partíciók, valamint a tv-n nem-e történt azokra felvétel tartalomvédelemmel stb.

    Ha fontos adatok vannak azon a 2 partíción és Windows alatt sehogy sem lehet normál módon hozzáférni a tartalmukhoz, akkor spéci adatmentésre lesz szükség. Ehhez opció lehet a fenti kérdésekre adott válaszoktól függően pl. egy Live Linux, illetve Windows alatt az alábbi adatmentő programok. Tehát, ha adatmentésre kerülne sor, akkor le kell menteni az adatokat az említett 2 partícióról egy másik fizikai lemezre, majd utána az eredeti partíciókat újraformázni és visszamásolni rájuk a fájlokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák