Új hozzászólás Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz bolcsodal #4765 üzenetére

    A trigering eseteben addig van forward amig van a trigering rangeben megadott portokon kapcsolat. Ez visszont torrent eseteben nem garantalhato. Egy FTP szerver eseteben visszont mar lehet, hogy mukodne megbizhatoan.

    Nem, a torrent nem egy porton komunikal, a TCP protokol mukodesi elve ebbe beleszol. A tavoli port ugyan fix, visszont a lokalis port veletlenszeruen valtozik, bar van lehetoseg fix lokalis porthoz kotni a kapcsolatot, ha tamogatja a kerdeses program.
    Azaz ha bejovo kapcsolatok a torrent kliensed altal figyelt portra fognak erkezni, mar ha forwardolva van a kerdeses port.
    Mig a kimeno kapcsolataid veletlenszeruen valasztot helyi portokrol indulnak, es ezeket figyeli port triggering. Ezert be kellene raknod 1-65535 ranget es meg igy sem biztos, hogy mindig elni fog.

    Ha ugyan az a 2 range azzal az lesz a gond, hogy ammig nicsen adatmozgas a kerdeses porton addig nem kerul forwardolasra, viszont amig nem forwardolt addig nem lesz rajta adatmozgas, mert az csak a bejov kapcsoaltokhoz van hasznalva torrent eseteben.

    Attol, hogy a port at van-e engedve a routeren az meg nem jelent onmagaban biztonsagi kockazatot. Ha nincsen a kerdeses portot figyelo alkalmazas akkor a windows eldobja. Mivel a router kapta meg eloszor a kapcsolatot es ahhoz hogy at tudja engedni ahhoz nyitnia kell egy ujat igy az esetleges adatcsomagokon alpulu tamdasaok nagyresze is hatastalan. Vagyis ez eseteben ha nem fut a torrent kliens akkor a kapcsolatok eldobasra kerulnek es kesz.

    Kulonben a lineklt oldal aljan meg volt emlitve, hogy alkalmazas tamogatas kell hozza es eleg keves tamogatja ezt a funkcionalitast.

    A masik megoldas az UPnP, de az eleg komoly biztonsagi kockazatot is jelenthet.

Új hozzászólás Aktív témák