Új hozzászólás Aktív témák

  • jancsi90

    tag

    Na sziasztok! Tegnap egesz ejjel az 1100D-mel torodtem, ma mar 7. napja lejart a garija es az Err 30 nagyon idegesitett. Rengeteget probalkoztam, am egy oldalon megkaptam a megoldast vagy nem is tudom h mennyire az. Mint mondtam, a hiba csak akkor jelentkezett amikor liveview modot kikapcsoltam. Meg soha nem jelentkezett, fotozas kozben. Sok probalkozas utan a megoldas az volt, hogy a fgepet kellett utogessem, a vaz bal oldalan adtam a pofonokat szegenynek, kb 5-6-ot. Ezutan pedig teszteltem es a hiba ismet megjelent. Csinaltam fotot is es a zarszerkezet nem csukodott vissza 1/1000-nel. Beszaras. Gondoljatok h lokott fgep gyilkos vagyok:D. Ekkor elovettem a cleaning kittemet es becsuletesen megtisztitottam, rengeteget fujattam stb... ezt kovetoen picit megutogettem es visszaraktam az aksit, a mem kartyat, es voala eltunt az ERR 30. Ugyanugy mukodik mint regen. A kerdes ott van h vajon meddig?

    Sajnos mostmar muszaly lecsereljem mert egyre gyakrabban fotozok esemenyeket, igy is havonta kb 7-9 esemeny van. 40000 korul lehet az expo(fajlszamozas alapjan). A 600D jo arban van nagyon de inkabb egy szinte uj 60D-t veszek majd talan.
    Most is kivancsisagbol megneztem es kifogastalanul mukodik az 1100Dm. Remelem meg sokaig birja, sztem a legnagyobb baj az, hogy gyakran cserelek lencset, 18-55, 50mm f/1.8 es 55-250-est hasznalok 430EX II-vel es Nissin di466-al. Van egy ismerosom, 2009 ota megvan az 1000D-je, foto egyetemen van vele es mondta hogy 100ezernel tobb expo van a gepeben es meg nem kellett szervizeljek. Kemeny. Nagyon reg volt egy 400Dm es azon az ERR99 jott elo, ott a kit obiban a lamellak haltak meg. Az a 400D meg most is funkcional. Utanna volt egy Nikon D60-om ott nem volt semmi ERROR es a fokusz is mindig pontos volt. De valamiert nem szerettem, eladtam es visszatertem Canonra es abszolut nem bantam meg. Mostmar igy Canon contra Nikonnal elmondanam, hogy ami a Canonnal nagy problema szerintem, hogy a 18-55 MK III es az 50/1.8 kemenyen melle lo olykor, a Nikonban viszont a fokuszrendszer abszolut nem tetszik, a gepnek a kezelese es a menurendszere sem viszont jol mukodik ebben a kategoriaban.

    Na szoval Canonos maradok meg igy is, ha 6 napja lejart a gari es nem szervizelik ingyen ez az en pechem, ilyet is lehet csinalni de megjavitottam, legalabbis egy ideig. You can. :)

    ''Ami igazán számít, az az intuíció'' A. Einstein

Új hozzászólás Aktív témák