Aktív témák

  • HThomas

    senior tag

    LOGOUT blog

    Néhány D5100 vs D7000 teljesen szubjektív tapasztalat, hátha valakinek segít...

    - A D7000 keresője, a két tárcsa, drive mode tekerő és a több gomb nagyon jó dolgok, sokkal kényelmesebb és jobb érzés vele fotózni (szinte bármi beállítható egy gombnyomás+tárcsa tekeréssel)
    - Az fn/ISO gomb a D5100-on számomra jobb helyen volt: az objektívet támasztva könnyen elérhető bal kézzel, a D7000-nél ehhez fogást kell váltani. Az igazi az lenne, ha a fénymérés-mód választó és az iso gomb helyetcserélne.
    - D7000: ISO gomb+első tárcsa igazán kapcsolhatná ki-be az auto iso-t, iso+expo-corr+tárcsa meg állíthatná az auto-iso minimális záridőt.
    - a visszanézés gomb az 5100-on jobb helyen van, jobb kézzel könnyen elérhető (auto image review-t nem szeretem)
    - a bracketing gomb helyett inkább még egy fn kéne (D7000)
    - a D7000 fókuszpont választó négyirányú gomb nekem túl kicsi, vékony kesztyűben alig tudtam használni
    - A D7000-ren az expo korrekció állítható M módban (beltérben szoktam M módban auto iso-val fotózni). Ezt az 5100-nál csak menüből lehetett megtenni.
    - A kihajtható kijelző nagyon hiányzik, főleg földközeli illetve fejfölötti képeknél ezerszer jobb volt az 5100-on komponálni
    - A D7000 jóval nagyobb és nehezebb, meglepődtem amikor először kézbevettem. Viszont a magassága miatt kényelmesebb a fogása, D5100-ról már lelógott a kisujjam
    - önarckép kihajtott kijelzővel és arcfelismerő fókusszal a D5100-al kényelmetlen, de kivitelezhető (mielőtt bárki röhögni kezdene, barátnőmmel több így készült képünk van kinyomtatva: olyan helyen csináltuk ahol nem akartunk vagy nem lett volna kit megkérni, hogy készítsen rólunk képet). D7000-nél ez a művelet már nagyon necces, ráadásul az arcfelismerő lv-s fókusz sokkal bizonytalanabb, rengetegszer téveszt.

    Összességében nagyon nehéz helyzetben lennék, ha újra választanom kéne a két gép között :)

Aktív témák