Új hozzászólás Aktív témák

  • xtibi

    tag

    válasz hcs57 #10810 üzenetére

    Hello,

    Tényleg csak eldilemmáztam mit vegyek, nem gondoltam, hogy ez lesz belőle. Sajnos olyan érvet még nem olvastam, ami miatt minden Nikon gondolatom eldobtam volna, de ez biztos az én hibám. Illetve az én szempontomból 1-et mégis, hogy olcsóbb.

    Nos a 18-135-ös kit éppen kb. egyárban van a Nikon 18-140-nel. Legalább nézz utána, mielőtt az egyetlen párosításodat behivatkoznád. Minden más kombinációban igazad lett volna... BTW obiárban sincs eget rengető különbség még Tamron-ban sem. Igaz itt elvileg a vázban van a VR, ami számomra még nem tiszta miért jó? Másik oldalról pedig fontos a kitobiról a vélemény, de ez nem a fényképezés csúcsa (még az otthonié sem)
    Meg sem említem, hogy a Nikon vázra 3 év gari van, míg a Pentax-ra mindössze 1 van. Tán nem biztosak, hogy sokáig húzza gond nélkül? :(

    És még mindig egyéni kérdés, hogy mi a fontosabb. Kihajtható kijelző vagy hóviharban fényképezés. Előbbinek a hétvégén láttam hatalmas előnyét, az utóbbit egyelőre csak elképzelem és nyilván a fő gondolat, hogy vajon ez a fontosabb-e? Hja, elég szomorú, hogy a Pentax reklámok egyik legfontosabb elemét senki sem emlegeti. A színeket. Szvsz ez tudná berángatni az amatőr (értsd magának fotózik) embereket, ha jól lenne használva. Nekem is bombára bejön néhány kombináció. És ha azt gondolja valaki ez komolytalan, akkor nézze meg az arany Iphone sikerét, illetve ahogy a mobilpiac a feketéből fehér-kék felé mozog. Ugye ez is csak marketing.
    A hangos zárra sem reagált senki használatból, de a nem túl jó videoképességre sem.
    Nomost a kérdés, hogy nem használjátok a nem olcsón megvett gépeiteket vagy nem tudjátok, hogy az jó-e vagy sem. Van olyan, aki mindkét általam emlegetett-et használta már?

    Mondjuk kétségbeejtő és tetszik vagy sem, az elterjedést és eladhatóságot (meg a mögöttes nyilván megtérülő támogatást) jobban mutatja, hogy 2 nap alatt szombat du. 2 utántól egyetlen helyen sem tudtam a K-50-et fél Bp-en megfogdosni, a kiválasztott obival kipróbálni. Canikonra, de Sony-ra, Samsung-ra, Olympusra, stb. válogathatok. Nem értem az okát. Miért nem forgalmazza a hülye áruház? Nem fizet érte senki? Miért? Nem fontos? Akkor nekem miért legyen az?

    Továbbra is nagy a dilemma. Hajlok minden irányba. Én ezúton köszönöm colonel és master... véleményeit is, mert segített a csoda lila ködből kijönni és ha nem is tetszik sokaknak, kellenek az ellenvélemények is a teljes valóság megismeréséhez. A Pentax K-50 biztosan jó és szuper, de még gondolkodom.
    És most el lehet küldeni a rákba, de akkor lehet még eggyel kevesebb ember kezében lesz ez a márka és sose fog naggyá válni.

    Az egyetlen változatlan az örökös változás

Új hozzászólás Aktív témák