Új hozzászólás Aktív témák

  • #50433536

    törölt tag

    válasz Grillo #22520 üzenetére

    Egyre inkább érzem, hogy érdemes lenne motorszervizt nyitni... ahol minden rendesen meg van csinálva. Viszont senki sem kérdezheti meg, hogy mikorra lesz kész... kész lesz, amikor kész lesz.. és kerül amennyibe kerül... de akkor tíz évig csak az olajat és szűrőt kell cserélni benne. Vagy inkább mégsem... eszembe jutott egy sztori:

    Erre mondta az egyik távoli ismerősöm, akinek Dunakeszin volt motorszervize, hogy az emberek nem akarnak fizetni semmiért. Mindenki azt akarja, hogy olcsón és gyorsan kész legyen. Pedig ilyen munka nem létezik. Ezért a szervizek nem is erőltetik a jó munkát, úgysem akarja megfizetni a kuncsaft. Mondott egy példát is...
    - főtengely felújítás (hajtókar csere) 35ezer forint,
    - plusz a motor szétszedése, összerakása 20ezer... a tulaj már húzza a száját...
    - amikor mondja neki, hogy kell új tömítés készlet a blokkhoz 20ezerért, meg főtengelycsapágy 15ezerért meg szimmeringek... meg a lánc is meg van nyúlva és nem ér hozzá a láncfeszítő, akkor kiakad a tulaj és nem akar új tömítés készletet meg semmit.

    Viszont az előző tulaj sem akart és ezért pl nincs blokkközép tömítés. A fickó összerakta szilikonnal, mert a tulaj nem akart fizetni a tömítésekért, majd egy hónap múlva visszahallja, hogy ő milyen gány munkát végzett, kihagyta a tömítést és milyen igénytelen xar szerelő. A sokadik ilyen után abbahagyta a motorszerelést. Most Svédországban fényező egy kamiongyárban.

Új hozzászólás Aktív témák