Új hozzászólás Aktív témák

  • senki68

    senior tag

    válasz Geresics #23465 üzenetére

    Úgy látom ez sokkal bonyolultabb lesz annál, hogy "a 4kW feletti teljesítménye a 6kW-osnak 2kW, a 8-asnak 4kW, és az pont 2x szorzó "

    Nekem úgy jön le, hogy azután kell adózni amit nem táplálok be a hálózatba.

    Elosztói teljesítménydíj
    Az elosztói teljesítménydíj a közműhálózatra csatlakoztatott napelemrendszerekre vonatkozik. Ezeknél is csak akkor kell fizetni, ha
    2017. március 31-e után kapott engedélyt a beruházás és4 kW-nál nagyobb csúcsteljesítményű.
    A rendelet alapján a 4 kW feletti teljesítményrész képezi az adó alapját.

    Elosztói teljesítménydíj kiszámítása

    Az elosztói teljesítménydíj kiszámítása egy többlépcsős folyamat:
    a napelemek által megtermelt energiamennyiségből ki kell vonni a közműhálózatba betáplált energiamennyiséget, ez lesz a termelési különbséga termelési különbség értékét el kell osztani az összes megtermelt villamos energia mennyiségével, ez lesz az adóalap hányadosaa rendszer 4 kW feletti méretét meg kell szorozni az (1 – adóalap hányadosa) értékkel, ez megadja az adóalapotvégül az adóalapot be kell szorozni az elosztói teljesítménydíjjal
    A rendszer csúcsteljesítményénél az inverter teljesítményét kell figyelembe venni, mely általában kissé felül van méretezve. A kiszabott díj egy évre vonatkozik, amit 12 részletben az áramszolgáltatónak kell beszednie.

    A rendelet már 2017 óta érvényben van
    , de továbbra is 0 Ft/kW a mértéke, így jelenleg ezzel nem szükséges tervezni, viszont a törvényalkotó a jövőben bármikor megemelheti az adó mértékét.

    [link]

Új hozzászólás Aktív témák