Új hozzászólás Aktív témák

  • gabor9991

    őstag

    válasz gorbep #47185 üzenetére

    Köszönöm hogy érdemben válaszoltál.
    255-re van állítva az inverter nem titok, nincs felpiszkálva az égig a feszültség.
    Ott kellene kezdenem, hogy nem vagyok villanyszerelő sem, telepítő sem és Huawei napelemes mérnök sem, mégis kénytelen vagyok magam intézni ezt a problémát mert:
    -A villanyszerelő szerint minden rendben van a hálózatot illetően, nincs kötéshiba, alulméretezett vezeték, ennek jónak kellene lennie.
    -A telepítő szerint aki feltette a rendszert nincs kötéshiba a betápláláshoz használt vezeték keresztmetszete szabványos, amit látok hogy mekkora feszültségesés van azon az öt méteres szakaszon az inverter és a lakáselosztó között az szerinte teljesen normális, mivel nem vagyok villanyszerelő nem vitatkoztunk ezen.
    -A Huawei supportnak is írtam hogy ez a hiba fennáll nálam, azt írták emeljem fel a feszt 258-ra és jó lesz.
    Eddig szerintem mindhárom kísérlet a villanyszerelő a telepítő és a Huawei support részéről is a problémának a megoldására olyan magyarosan sikerült, nem náluk van a hiba.
    Kismegszakítótól kezdve az egész hálózat új, a légkábel viszont 50 éves és olyan állapotban van hogy teljesítménybővítéskor nem kaptam 32A-es kismegszakítót csak 25A-t tettek fel.
    Legvégül pedig leírom hogy a villanyszerelő és a telepítő is azt mondta hogy ha nálam a hálózat feszültsége reggel sötétben is közel 240V akkor nyilvánvalóan ezzel kellene kezdeni valamit, ezért szidom a szolgáltatót.

    Mivel ebben a témában vélhetően járatosabb vagy nálam ahogy olvastam korábban hol és mivel töltöd a napjaidat, szeretném ha miután megnézed ezeket az értékeket leirnád hogy szerinted hol a hiba a rendszerben.
    Tehát a 4.4kW-os maximumra képes inverter 4277W-os termelés közben az 252.3V-ot mér [kép] multiméterrel a hálózaton [247V] mérhető.Ez picivel több mint 5V.
    Ha lekapcsolt inverter mellett mérek akkor [234V] ami tökéletes érték lenne és hogy kizárható legyen a multiméter hibája egy okos konnektor is [232.9V-ot ] mér.
    Tehát ott tartok hogy az inverter saját mérése szerint majdnem 20V-ot kell hogy emeljen a hálózat feszültségén 4277W (-a pillanatnyi fogyasztás) betápláláshoz ami multiméterrel mérve csak :) 13V.
    Szerinted hol kellene keresni a hibát ha minden érintett szerint a hozzá kapcsolódó dolgok rendben vannak?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák