Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz NoLF #54609 üzenetére

    Na igen, ha mindenki ott akar lakni, ahol sokat (vagy legalábbis normálisan) lehet keresni, az felborítja az ingatlanpiacot kissé. Nem utolsósorban azért, mert a legális, szerződéssel történő szoba- és lakáskiadás eleve költségesebb, mint a zsebbe 30k (50, 60, 80, mittudomén), aztán majd összeveszünk a rezsin.

    Tény, hogy a kies Zalában az egy év alatt kifizetett német albérleti díjért (olyan 6k EUR, azaz 1,8M HUF - ami egyébként 150k HUF havonta, amennyit legálisan, szerződéssel lassan már majdhogynem BP-n is elkérnek egy albérletért) már kapok egy felújításra szoruló parasztházat valamelyik zsákfaluban, de ha...

    - a továbbiakban is szeretnék emberhez méltó középosztálybeli életet élni két alkalmazotti fizetésből
    - a gyerekeimnek minőségi oktatást és egy elfogadó, multikulturális, liberális szociális hátteret szeretnék biztosítani
    - ragaszkodnék az egészséges életmódhoz, és az egészséghez, az azt biztosító teljes infrastruktúrával, rekreációs lehetőségekkel (a frissen vett romház felújítása, és a munka után otthon végzett kerti, háztáji munka nem ér)
    - ragaszkodnék az autóhoz, igényem van a normális úthálózatra, de emellett nem bánom, ha a használható tömegközlekedési alternatíva is adott

    Nem azt mondom, hogy Magyarország élhetetlen, de maradjunk annyiban, hogy a fentiek figyelembevételével perpill. van nála kedvezőbb alternatíva.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák