Új hozzászólás Aktív témák

  • klepto

    addikt

    Sziasztok!

    Valamikor nagyon régen, és is villannyal borotválkoztam, de az utóbbi tízen x évben áttértem a pengékre.
    Sok penge, sok típusa megfordult már a kezem alatt, és azt vettem észre, hogy a kezdő szettek mindig szuperek, az utólag megvásárolható pótpengék pedig mindig rosszabb minőségűek, és jellemzően csak fele annyi ideig bírják, mint a nyéllel együtt csomagolt pengék.
    Az már csak hab a tortán, hogy egy-két cég saját márkás termékét leszámítva, horror áron kínálják a pótpengéket az üzletek :F
    Mivel az utolsó villany borotvát '98-ban vásároltam, ezért nagyon nem vagyok képben az újabban kapható termékekkel kapcsolatban.
    Amit tudok azt régről tudom, de megosztanám veletek. Hosszú lesz, de akit nem érdekel, az nyugodtan átugorhatja. A megkülönböztethetőség miatt OFF-ba teszem, de akit érdekel, nyugodtam olvassa el, hiszen valamennyire választ ad arra, hogy miért olyanok a kérdések, amilyenek :B
    Én régen használtam PhiliShave-t, Braunt, na meg egy örökölt, több mint 50 éves Remingtont.
    A Remington még nem olyan szitával volt gyártva, mint a mai Braunok, hanem acélból, vagy valami kemény fémből készült, és a kinézete leginkább a Braun 3 késes borotvák középső részére hasonlít. Ez egy elnyűhetetlen darab, szitacsere soha nem volt még, és soha nem is lesz; ahogy használva sem, mivel működésre leginkább egy epilátorra hasonlít; nem vág, hanem kitépi a szőrt...
    Első borotvám egy 2 késes utazó Philishave volt (ez volt a legolcsóbb), és ennek bírta legtovább a pengék előtti „szita”. Mivel a vágási teljesítményével nem voltam elégedett, és azt hittem, hogy a ceruzaelemes működés miatt nem borotvál igazán simára, ezért vettem egy 3 körkéses, immár 220v-os nagy Philishave borotvát.
    Ez is kissé csalódás volt, mivel ez sem borotvált simábbra, ettől is szőrös maradtam :(
    Ráadásul ez már az újabb konstrukció, és a 3szoros ár miatt (vagy pont azért) nem tartott addig, mint az első, pici, utazó Philipsem. 1-2 év alatt megadta magát a kések előtti korongok közül az egyik. 1 cserét ért csak meg nekem, mivel már akkor sem lehetett külön "szitát" venni hozzá, csak késsel együtt, és ráadásul darabonként sem árulták, csak kompletten a 3 pengét egy keretben marha drágán, ezért az újbóli „szita”lukadás után már nem foglalkoztam vele. Egyébként a cserealkatrész rövidebb életű volt, mint a gyárilag rárakott :W
    Ezután megvettem az akkor picivel több, mint 1 havi bérembe kerülő, és akkor újdonságnak számító 3 késes Braun 5414-es borotvát; 20,990.-Ft-ért.
    Ez sem volt tökéletes, de lényegesen simábbra borotvált, mint a körkéses Philips. Cirka 1 évet bírt ki a gyári szitája, majd ez is megadta magát. Ezután erre is vettem egy pótszitát, ami itt is csak hónapokat bírt ki, ráadásul baromi drága volt, ezért berágtam rá, és kerestem egy pengés megoldást, ami az akkortájt szintén újdonságnak számító acél(?)drótok mögé rejtett 3 pengés Wilkinson volt. Itt hamar szembesültem azzal, hogy a fej kialakítása miatt nehéz tisztán tartani, és a pici szőrök eltömítik a pengék közötti rést, ami után már nem borotvál rendesen.
    Eztán jött a Gillette 5 pengés borotvája, amit Németből hoztam, és itthon még soha nem is hallottam róla, majd a pótpengék ára, és a kíváncsiság miatt a Müller saját márkás 6 pengése, amit azóta is használok.
    A problémám ezekkel a termékekkel az, amit fentebb leírtam.
    A Gilette, és a Müller pótpengéje kevesebbet bír, mint a gyárilag a nyélhez csomagolt, ráadásul a Gilette jóval drágábban, mint a Müller pótpengéje.
    A Wilkinsonnál nem tapasztaltam azt, hogy kevesebbet bírna a pótpenge, viszont ott szintén az ár, illetve emellett a kialakítás miatti nehéz tisztíthatóság az, ami miatt nem voltam megelégedve vele.

    Eddig a mese, most jöjjön a lényeg:
    Túl sokat nem akarok villanyborotvára költeni, illetve ahol lakom, ott nem lehet kapni semmi borotvatartozékot; se szitát, se körkést, se semmit.
    A nagybátyám csakis villanyt használ már 50 éve (még az első ruszki borotvája is megvan, és még mindig működik), és neki is az a baja, hogy semmihez nem kap semmit, így mifelénk a szitacsere egyenlő a komplett borotva cseréjével.
    Én egyszer ajánlottam neki a Remingtont, mivel olcsó volt és szerintem márkásnak is mondható, de annak a szitája sem bírt sokat, cirka fél év alatt kiszakadt, és mehetett a kukába a borotva. Voltam is szidva miatta rendesen :DDD
    Ez az, ami engem is elrettentet a villany borotváktól, pláne a több tízezer forintos csodakütyüktől :(((
    Ennek ellenére a Panasonic ES-RF31 borotva megtetszett az ára, és az elméleti miatt.
    A Panasonic szitája jellemzően mennyit bír ki, mennyivel erősebb, mint a Brauné?
    Manapság is olyan gyenge anyagból vannak a sziták mint régen?
    A Philips fejlődött az évek során, vagy még mindig ő a legkevésbé hatékony?
    Szerintetek 25.000.-Ft alatt akad vetélytársa a Panának minőségben, tudásban, és alaposságban?
    Ma már simaságban jelent alternatívát a villany a pengének, vagy még mindig a penge a legsimábbra borotváló eszköz?

    Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

Új hozzászólás Aktív témák