Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Úgy látom, hogy akkor ezt már érdemes feltenni nem?
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=25
A patched firmware (1.14) is available here. This patch is region free (RPC-1), has the rip-lock disabled, and also allows you to burn any DVD-R disc at any speed between 6x and 16x. Patched by >NIL: -
-
OddMan
őstag
A DVR-108 OEM lejátszóhoz a Pioneer DVR-A08/DVR-108BK patch-elt RPC1-es firmware-t kell felrakni a http://forum.rpc1.org oldaláról?
Csak a bizt kedvéért kérdezem! -
Ricsii
csendes tag
Hmmm.... Zajszintről valaki? (#134)
-
OddMan
őstag
Én a Pio-ra szavazok. Szerintem nagyon jó a hibajavítása.
Múltkor az egyik haver hozott egy DVD-t, hogy mentsük meg. Beraktam az LG-be még csak nem is látta, hogy van benne cd. Utána átraktam egy Toshiba lejátszóba az már egy két file-t le is tudott menteni, de aztán az utolsó vob-bal nem bírt. Utána átraktam a lemezt a Pio-ba és csodák csodája az az utolsó file-t is le tudta bányászni. Szal szerintem nagyon jó a hibajavítása és az írási sebességei is jobbak a többinél.
Az LG sem rosz szerintem, de hibajavításban alulmarad a Pio-val szemben. -
Xero
nagyúr
Ahogy nézegetem a pioneer lesz az én barátom!
Most van egy Toshiba 1802-es DVD-rom szal olvasnia nem nagyon kell majd!
Nagykereskedésben tudom majd megvenni remélem mivel van ismerős igaz még nem tudom mi van nekik raktáron.. ha 16 körül megkapom az A08-at akkor azt ha 108-at akkor azt tervezem megvenni!
Szerintetek?
Üdv -
Xero
nagyúr
Ppétertől HWSW-n priviben már rákérdeztem ő mit javasol de ahogy elnézem ez a két író ami igazán megéri!
Kérdés adott: nekem csak írásra Cd és DVD is kell az új kicsike! Melyiket válasszam? Melyik ír jobbna gyorsabban időtállóbban?
Üdv -
Ricsii
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinél volt mindkettő, meg tudja mondani hogy melyik halkabb?
Valaki írta hogy a Pio nagyon hangos, valaki hogy halk.
Ill. hogy ez a két író olvasáskor végig maxon pörgeti a lemezeket, vagy csak ahogy szükséges? (valaki már kérdezte, csak nem jött válasz)
Köszi! -
reddragon
aktív tag
-
ugri21
tag
válasz
A_ScHuLcZ #125 üzenetére
Sokat hezitáltam én is az NEC és a Pio között de sok külföldi teszt után Piot vettem. Sokkal jobban olvas mint az NEC. Kb 1,5esen gyorsabb.
Ha grebbelésre is fogod használni akkor pedig magasan a Pio nyer.
Írásra is kíváló ( G05ös 8xos Ridatát simán írja 12xesen)és megéri szerintem a 2ezer forintot.
Tesztelem még és írok majd véleményt.. -
Surranó
aktív tag
-
ByB
addikt
Én most vettem Pio 108-ast (fekete előlaposat) és nagyon elégedett vagyok vele, egyetlen dolog volt, ami kicsit zavar(t), hogy rendkívül igénytelen az előlapja. Tudom apróság, de előtte egy LG 4040B-m volt (igazi őskövület) és az gyönyörű matt ezüst betéttel, jó minőségű fehér előlappal készült, ez meg fröcsi fekete...
ui.: A körítésnél szerintem fontosabb, az esetleges bővített gari, az enyém két év garis és OEM... Szerintem jó választás!!! -
A_ScHuLcZ
addikt
Egyébként én épp most készülök DVD-írót venni, csak 3 között gondolkodok hogy melyik legyen:
NEC-ND3500A
Pioneer-108D
ASUS 1604P
NEC jól ír, viszont gyengén olvas, az asus belseje pedig pio108-as elvileg... -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
KopaszÁllat #123 üzenetére
NEC-ről én sajnos olyanokat hallottam, hogy nem olvassa elég jól a CD-ket, DVD-ket!
Ráadásul havernak ilyen van, és mondta, hogy ha akár csak egy kicsit is karcos a dvd már egyből nem olvassa be a NEC. -
KopaszÁllat
tag
NEC 3500...még mindig!
-
reddragon
aktív tag
-
reddragon
aktív tag
Én már 100-200-at is +írtam a 3500-al,egyetlen 1nincs amit a mai napig ne olvasna tökéletesen.Persze én nem is princora írok(TDK,Verbatim,Platinum,néha ritek).Az +jól +szívja aki hiszi,hogy a szar lemezt le tudja majd olvasni akármivel is majd úgy1év múlva.Azt már csak beolvasztani lehet,nem beolvasni.
-
-
erdoke
titán
Szar gagyi lemezt nem olvas vissza egyedül, az meg a többséget (remélhetőleg) nem érdekli. Vegyetek bele RITEKM02 anyagot ocsóé, aztán hackelt FW-rel véssétek nagy nyugalommal 12X-en.
Bazz, állandóan szerkesztenem kell, mert olyan halkan próbálok gépelni, hogy kihagyok betűket...
[Szerkesztve] -
NRG
tag
Csak a saját tapasztalatomra szeretek hagyatkozni és mikor megjött az első 3500as az üzletbe teszteltem is egyet és uaolyan rossz volt mint az elődje.
Az lehet hogy gyorsan olvas de csak azt amit olvas és ezzel van a baj hogy nagyon semmit nem olvas mondom írj meg 10-20 lemezt stb és nézd meg. -
-
NRG
tag
Nem tudom írta-e valaki már aki szívott vele ha nem most leírom hogy a NEC írók jók de kizárólag írónak ugyanis az olvasás az egy kalap sz@%*t nem ér ugyanis gyárilag selejt az olvasása az összesnek!
(Ez nem csak úgy levegőbe mert olyan kedvem van ugyanis nincshanem mert ez a több éves szervíztapasztalatom
)
Aki nem hiszi írjon meg 10-20 DVD-t és próbálja meg mindegyiket visszaolvastatni vele a nero DVDspeed-el és tuti hibával megszakad több darab is ugyanis ez típushiba! (Mármint hogy nem tudja visszaolvasni az általa írt DVD-k egy részét) De másik olvasóba tuti olvasható lesz.
[Szerkesztve] -
ugri21
tag
Mindkét író irja rendesen a 8x os DVD-R lemezeket?
Nekem most NEC 2510A van és az pl. a Ridata DVD-R 8os lemezt csak 4x esen látja.
Grabbelésre melyik jobb?
Köszi a válaszokat -
ccrider
csendes tag
válasz
szellszabi #101 üzenetére
Trak FEJEN talalta a szoget !
Szerintem a chip ''tesztjei'' .......... inkabb nem is mondok semmit 8-) -
gregorik
senior tag
drivert hol találok ehhez a NEC-hez?
-
gregorik
senior tag
cdburn: ''A NEC meghajtó itt most megmutatta a foga fehérjét olvasási képességei tekintetében: a papíron rögzített technikai specifikációit hűen hozza az életben, majdnem 16x-os végsebességet ér el az írt lemez olvasásakor: nagyon szuper!''
''A NEC tehát egyértelműen gyorsabbnak bizonyul a DVD-R lemezek olvasásában, tekintet nélkül arra, hogy 4x-es vagy 8x-os lemezről van szó.''
nálam ez döntött, veszek egy NEC-et..
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
válasz
szellszabi #101 üzenetére
Nem ők támogatják a lapot...
-
szellszabi
csendes tag
A CHIP magazin a mostani számában 16x-os DVD írókat is tesztelt. A PIO és a NEC eléggé hátul végzett, ez érdekes számomra...
-
blevy
csendes tag
A józan ész no meg Te együtt meggyőztetek. Megtartottam a NEC -t. Talán a jövőben még az is elképzelhető, hogy egy firmware frissítéssel a RAM olvasás / írás is megoldódik. Köszönöm a tanácsaid!
-
blevy
csendes tag
Esetleg RW -vel nem lehet ugyanazt megcsinálni mint RAM -al? Elég sok mentést kell csinálnom és elég hasznosnak mutatkozik a RAM techn. Ez az LG van sajnos, ujabb nincs. Vagy ez vagy NEC. Azért nekem is a NEC fele ''húz a szívem''.
-
Fade_Away
őstag
Ha nagyon szüségét érzed a RAM nak akkor az új LGt vedd (4160aszem) ezmár DLt is ír.
-
blevy
csendes tag
Nem éri meg a DVD-RAM adta plussz? Tudom, hogy a NEC 16X író illetve DL -t is tud irni.
-
blevy
csendes tag
Sziasztok
Tudom kissé nem idevágó a téma, de egy gyors válaszra lenne szükségem. Adott két DVD író: NEC3500A és LG GSA-8042B. Melyiket válasszam? Itt előttem mind2, egyiket elviszik, másik megmarad. A NEC -nél nem tudom használni a DVD-RAM -ot. Van lehetőség egy RW hasonló használatára?
Üdv:
Levi -
B75
csendes tag
A nec is maximumon pörgeti a dvd-t film lejátszásakor mint a pio? Vagy felismeri, hogy nem kéne túlzásba vinni a dolgot?
-
PPeter
addikt
Talán hétvégén meglesz mind a 10 oldala...
-
Banderasz
csendes tag
Én végigolvastam kérem!!!
-
Blackmate
őstag
Lehet PPeter megfog ölni, de megtalaltam
:
Bővebben: link
A 4. oldal a kedvencem. A vilagert se sertes akart lenni. Nagyon jo teszt. Elismeresem. Leborulo smileeee.
[Szerkesztve] -
Ford
csendes tag
válasz
Olivér 83 #62 üzenetére
Nem minkét oldalát lehet +írni, hanem egy oldalon két réteget. A rétegek között áttetsző anyag van, hogy a lézer rá tudjon fókuszálni mindkettőre. (Lásd gyári lemezek figyelmeztetését: ''A rétegek közti váltás rövid szünetet eredményezhet.'') Én ma hoztam haza kipróbálni egy 108-ast, de nem 23999 HUF, csak 20000. ;) Az alapanyag még drága, ~2000-4000 HUF.
-
Olivér 83
csendes tag
Biztosan lehet rossz,de én nem akarok rosszal találkozni. Akkor megyűlik a baja velem!Kivégzem! -
Olivér 83
csendes tag
Hát remélem nem lesz hiba. Megpróbálok jó olvasót venni, úgy hallottam a toshiba elég jó olvasó. Csak nem lesz baj! Ha igen akkor kivágom az ablakon az olvasót!)
-
-
Olivér 83
csendes tag
Azért veszek olvasót is, hogy tudjak dvd-ről dvd-re írni és ne kelljen azzal tökölnöm,hogy felmásoljama dvd-t a gépre és utána onnétírjam le.
Talán így egyszerűbb lesz! -
Olivér 83
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy pio-108-t. Szerencsére elég jó áron. Érdemes körbenézni,mert ahány üzlet annyi ár. Volt ahol 24-t, sőt volt ahol 26-t árulták, pedig ott csak rendelésre hoztak volna. Aztán találtam egy helyet ahol csak 22.250Ft-ért hozzá tudtam jutni. Mondjuk nem kaptam hozzá semmi drivert, csak az írót a leírásával egy nájlonba. De szerencsére nem kellett,mert az xp felismerte.
Még nem írtam vele, mert be akarok szerezni mellé egy toshiba dvd olvasót, (azt hallottam az elég jó), de csak szerdára jön meg.
Meg még meg kell tanulgatnom írni,mert még cd-t se írtam. Bár az új Nero elsőre nem tűnik bonyolultnak. Viszont cd-t olvastattam vele, és nagyon kellemes halk hangja van. Belepörgettem egy filmbe és egyből odaugrott. Míg a ''volt'' LG cd olvasónál azért várni kellett míg megtalálta.
Egyébkéntezt ilyen csupaszon áruljak, ahogy vettem? Első ránézésre nem egy szépség. Legalább egy szép pioneer feliartot nyomhattak volna az elejére.
De sebaj! Nem szépnek, hanem jónak kell lenni. Engem már az olvasásaval lenyűgözött, ha ilyen lesz az írás is,akkor nagyon jó döntöttem. Ehhez a döntéshez meg nagyon hozzájárult ez a fórum. Úgyhogy mindenkinek gratula! Köszönöm!
Még biztos jövök sok hülye kérdéssel, mert nem vagyok egy számítógépguru, de csak elnézitek!
[Szerkesztve] -
ithomas
őstag
Fölötte 2 centivel:
ey features DVR-108
Writes and reads DVD-R/RW, +R/RW and CD R/RW formats
DVD/CD buffer under-run protection
Max. 16x writing speed for DVD-R/ +R
Max. 4x writing speed for +R Double Layer Discs
Max. 4x writing speed for DVD-RW/ +RW
DVD data capacity of 4.7 GB per single-sided disc and 8.4 GB Double layer discs
Most akkor mi a gondod? -
szesz
tag
Ja a link:
Bővebben: link -
szesz
tag
Sziasztok!
A Pioneer oldalan az alabbit talaltam:
Specifications DVR-108
Write Support DVD-R (4.7 GB for General disc only), DVD-RW , +R, +RW, CD-R, CD-RW
Read Support DVD-ROM (Single layer & Dual layers)
DVD-RAM (Version 2 - 2.1 only)
DVD-R (all types), DVD-RW, +R, +R DL, +RW
CD-ROM Mode 1, CD-ROM XA Mode 2 (Form 1, Form 2)
CD-Text, Photo-CD (Single or Multiple session),CD-DA, CD-Extra
CD-R, CD-RW (Supports AM2)
Ez sajto hiba, vagy mi a rak? Nincs ugyanis feltuntetve, hogy a draga tudna DL lemezeket irni
Udv,
Sz. -
ronaldo
őstag
persze nem midnent és mindenhez gyárt dolgokat a NEC mert pl. az msi írok hoz nem csinál semmit(azok az írok ugy szarok ahogy vannak, és 24ruppó
)
valaki tud egy linket mutatni a 09-es pio íróról? mennyi lesz ha lesz, és miben lesz gyorsabb egy 08-asnál? -
PPeter
addikt
Olyan 6-8 TEAC CD-író és 3-4 DVD-író volt előttem már szétszerelve. Az AOpen hülye példa volt, a legtöbb terméküket csak feliratozzák és nincs saját gyártókapacitásuk (legalábbis ODD eszközök terén biztosan nem). Maga az írófej és a mechanika egyébként még nem minden (egyébként nem minden íróhoz a NEC gyártja ezeket, ott van még a Philips/Benq, Ricoh, Toshiba, Sanyo akik ilyen alkotóelemeket fejlesztenek és gyártanak, a Plextor anyacége szervókat fejleszt és gyárt pl. a Sanyoval közösen), hiszen ott va még az EFM enkóder, a vezérlő CPU és persze maga a firmware is, meg egy rakás egyéb kiegészítő elektronika.
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
erről eszembejut (mármint a zárójeles példádról) hogy szinte el is felejtettem azt a Philips videomat ami mégvan bár nem használom. szóval egyszer javítanom kellett. levettem a tetjét, és minden létező alkatrész SHARP. egyetlenegy chip-en vagy akármint nincs philips jel/írás. csak a külsején. na mind1.
az tény, hogy régebben(vagy még most is. hány teac írót szedtél darabokra?)
a NEC gyártotta a többi író belsejét. értem ezalatt az írófejet, és a mechanikát.
erre vitathatatlan példa még mostis az aopen -
PPeter
addikt
Rosszul tudod. Vannak bennük ugyan NEC alkatrészek, de a jelenlegi Plextor, TEAC és Pioneer íróknak ezen kívül nincs közük a NEC-hez és egymáshoz sem (attól még hogy tesznek mondjuk egy Philips chipet az NVidia GPU-s VGA kártyádra, attól még az nem lesz Philips kártya). A TEAC DV-W516G Lite-On belet tartalmaz, az DV-W516D Pioneer belsőt takar, a Pioneer ugye önálló gyártó, a Plextor meg komplett gyártást bérel két távol-keleti cégtől is, akik más meghajtókba is szállítatanak elemeket, de a jelenlegi PX-708A és 712A írók nem megfeleltethetők semmilyen más drive-nak (az 504A az valóban egy NEC ND-1300A volt, de erősen tuningolt firmware-rel). A mostani Plextor írókhoz nem lesz DL firmware, egy-két hét és jön a PX-716A, az alapból DL író lesz majd.
-
ronaldo
őstag
én ugy tudom, hogy a plextor, teac(azt nemtom hogy pioét is) beljesét(tehát a lényeget) a NEC csinálja. csak a külseje, meg pár ilyen apróság a többi cég dolga dolguk. ja meg Aopen is NEC
lámerkérdés: a plexiben 8mb buffer van, a másikakban csak 2000kb, számít ez?
lámer2: ugye a plexi nem ír DL-es lemezeket. firmware segít?
[Szerkesztve] -
Donnie
őstag
válasz
KopaszÁllat #61 üzenetére
Nem állsz távol a megoldástól... (A 108-as Pio-ban is NEC chipek ''dolgoznak''...)
Mondjuk meglepőnek sem meglepő mondhatnákA NEC ugyanis a világ egyik legnagyobb félvezető gyártója....
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
KopaszÁllat #61 üzenetére
Szerintem ezek valamilyen szabványnak való megfelelést jelentenek, pl. milyen osztályú lézer, vagy ilyesmi.
-
Olivér 83
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég akadtam erre a fórumra, ami nagyon megtetszett, igencsak hasznos. Én is dvd-író vásár előtt állok. Nagyon sok topicot elolvastam már, hogy végre dönteni tudjak mit is vegyek. Olvastam olyanról is, hogy hiába ma még egy gyors író, mert az DVD alapanyagok még olyan silány minőségűek, hogy egy nem lehet pl. egy 12X vagy egy 16X dvd írót teljesítményét kihasználni, sőt még néha a 8 X írás problémás. A nagy olvasgatások közepette úgy döntöttem, hogy veszek egy pioneer 107-t, amit jelenleg itthon (Pécs) 17.000Ft. Viszont a napokba lettem figyelmes arra, hogy már nem is annyira drágán lehet hozzájutni dual layer dvd írókhoz. Érdemes egy ilyenbe befektetni?
A dual layer azt jelenti, hogy mind a két oldalát meg lehet írni a dvd-nek ugye? Mennyibe kerül kb. hozzá alapanyag? Egyáltalán lehet kapni nálunk már?
Nem vagy igazán nagy számítógépguru, úgyhogy légyszíves próbáljátok egyszerűen elmagyarázni.
Pioneer 108 23.999-ért. Egy kicsit még drágálom, de nem akarok havonta se váltogatni dvd-írót. -
KopaszÁllat
tag
Eljöve az igazság pillanata!
Itt van az asztalon előttem egy Pioneer DVR-107D na most ez önmagában nem egy nagy szám, de az adattábláján érdekes dolog olvasható:
E-H900-04-0215(B)
míg a NEC ND2500A pörkölő tetején a kód:
E-H900-03-4212(B)
a NEC ND3500AG kódja pedig:
E-H900-04-2309(B)
Ebből mire lehet következtetni?
Szerintem baromira egy gyárban ''préselik'' ezeket össze, aztán pl. a megrendelő igénye szerint kapnak PIONEER vagy NEC tetőcímkét meg előlapot, firmware-t, stb. az eszközök.
Mi meg itt vitatkozunk hülyeségeken, hogy pl. melyik a jobb, meg melyik márka gyártója ''csomagolta újra'' a másik cég íróját...
Szerintem mindkét márka ''simán''KÍNAI.
Üdv, Kopasz.
-
Ui.: A Pioneer 108D esetében mi ez a fent tárgyalt ''E-H900...'' kód??
-
[Szerkesztve] -
törölt tag
3 Testőr Computers Bt. raktárról 17.520 21.900
FEKETÉBEN : 18800.- NETTÓ !!! -
Dumb
senior tag
Sziasztok!
Nekem még csak a Pio-val van tapasztalatom. Szerintem nagyon jó, megéri az árát. Még egy lemezt se rontott el.(Princo, Arita 8X, Traxdata -RW). A NEC-et nem ismerem közelebbről -
KopaszÁllat
tag
Frosty: az nem alapanyag probléma véletlenül??! Vagy a NEC nem tudna ''Accurate Stream''-et? Szerinted, ha a DVD-t megírja csont nélkül, akkor CD nyersanyagra meg elrontja VideoCD-t?
Nekem - hála a sorsnak - nincs ilyen problémám:
1. mert nem írok VCD-t. (Ma a DVD-k korában eléggé elavultnak tartom.)
2. mert ha véletlenül mégis VCD-t kéne szülnöm, arra ott a Yamaha CRW-F1.
Na, de hát ugye - DVD író - ki, mire használja... -
KopaszÁllat
tag
Hello, +1 pont a NEC-nek!
Üdv, Kopasz
- -
törölt tag
SZASZ!!!
Pajot inkább fw miatt is mert állando jeleggel frissitik meg valahogy nekem a 105,106,107 is nagyon beváltak.
Mindeféle lemezt meg lehet írni velük.DL lemez meg még drága egyenlőre!!! -
DVD_2_U
senior tag
Nekem NEC3500 van... legjobb. 2500-ról váltottam és nem bántam meg
-
vtihi
csendes tag
Up!
-
vtihi
csendes tag
En is ez a ket iro kozt kondolkodom, ugyhogy valaki segithetne mar egy icipicivel tobbet!
-
DeX|
tag
van vkinek már nec-je?
-
karib
addikt
Milyen íróprogram támogatja az NEC 3500-at? A legújabb Nero mintha nem ismerné fel egy ismerősnél, ráadásul a Nero oldalán sincs fenn a drive az NEC kategóriában a kompatibilitási listán.
-
lorcsi
veterán
MINDIg ezek a nehéz kérdések
((
((
-
fLeSs
nagyúr
Tenkjú, akkor én még várhatok a fekete verzsönre.
-
Trak
addikt
Én meg eddig majdnem az összes optikai meghajtómat(nem csak magamnak, összesen kb. 20-30db-ot) ott vettem, és érdekes módon még semmi problémám nem volt. Pedig a szervízzel is volt dolgom 3-4x, és mindig korrektek voltak...
Nagyon le lett húzva a cég mostanában, pedig szerintem csak 1-2 eladó flegmább a kelleténél.
Nekm semmi bajom nincs velük, sőőt...
De ezt ne itt beszéljük ki, van/volt erre másik topik. -
Trak
addikt
-
fLeSs
nagyúr
Most nézem, hogy nekem A08 kell, vagyis ilyen
Ez miben különbözik a 108-tól? -
Balli
őstag
Hát én a mustrálban sem igazán biznék. Eleve ott a gari nem sokat ér.
Másodszorra barátnőm egyik rokona vett ott 40k-ért a laptopjába egy dvdirót. Beszerelte, nem működött jól. Szétszerelte, s látta hogy össze vissza van ragaszgatva, tákolva, feszegetve a belseje. Magyarul már egyszer szétszedték s barkácsoltak, szórakoztak, teszteltek vele valamicskét, nemtom. Vissza vitte nekik ők meg nem cserélték vissza mondván hogy biztos ő eszkábálta szét. Nevetséges, nevetséges. Én ott helybe **@**@--.-*_.,.:_@***.
Szval ennyit a mustról, s jó pár hasonló esetet olvastam már itt velük kapcsolatba itt a neten. Ma is voltam egyébként bent náluk fel is basztam az agyam rendesen, p*r*szt népség. Szerintem -
-
fLeSs
nagyúr
www.komel.com
A pio náluk 19800+áfa. Én ott veszem. -
fLeSs
nagyúr
Asszem eljött az idő, hogy vegyek DVD-írót. Ugye ezek már dual-layeresek vagy mi?
-
-
Balli
őstag
Én is a napokban szeretnék szert tenni e kettő közül valamelyik iróra.
Még most ennyi idő után a megjelenésük óta sincs senkinek valamilyen véleménye hogy melyiket éri meg jobban megvenni, melyik a jobb író?
PPéter te melyikre szavaznál? -
Akela
csendes tag
nem, CSak az alaktreszek u.a k mint Pioban
-
Akela
csendes tag
nem csak az alkatreszek
-
IRON STORM
őstag
Honnan veszed hogy az NEC írókba Pioneer alkatrészek vannak?
Esetleg a Pio írókba van NEC chipset. -
Fade_Away
őstag
hösiesen türelmesen várjuk PPeter megacikket..._
-
Akela
csendes tag
na nekem NEC 2500A m van azaz mar 2510A
es a NEC nagzon megbizhato. Ja A NECben pioneer alkatreszek vannak ugyhogy nagy kulonbseg nincs a ketto kozt.
-
Zofren
aktív tag
Hali!
Ma vettünk a Lordban NEC ND 3500A dvd írót 23800HUF-ért. Szvsz megérte. -
DeX|
tag
nah srácok e-connectben kapható mind2 író tehát várom az infot hogy melyik a jobb melyiket érdemes megvenni stb stb..
-
lac019
tag
TEAC DV-W516D, szerintem ezen az írón is el kell gondolkodni, bár nem tudom kapható e. Állítólag, a Pio 108-as belsőt tartalmazza.
-
Smuge
csendes tag
Nah mivan PPéter?
Jo lenne mondanod valamit NEC 3500-ról mert nagyon gondolkodom hogy olyat fogok venni, csak véleményed kellene megerősiteni
-
DeX|
tag
!up
-
lacko22
aktív tag
up
-
lacko22
aktív tag
A Piot ajánlom itt egy árlista. http://www.satrax.hu/multimediatower/towerarlista.xls
-
Fade_Away
őstag
Szegény PPeter csinálhatja a Nechez is a tesztet..........
Sose lesz kint cdgrab.hun :]
PPeter melyik dvd írot venned ha holnap vennél Nec3500 vagy Pio108? :] -
Fifi
őstag
Hát én a honlapjukon nem látom egyiket sem ...
Ha vannak a fővárosi boltokban már ilyen írók, akkor miért nem szerepeltetik azokat a honlapjukon?Nem hiném, hogy külön adatbázisból dolgozik a bolt készletnyilvántartása meg a honlap. Ha igen, akkor többször kellene szinkronizálni.
Vidéki lévén ámítástechnikai eszközeim 95%-át az interneten rendeltem meg a fővárosból, de ez nem fair az ''info társadalomban''.
Doh
Fifi voltam
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Ott vannak az egyes meghajtókat kiveséző hosszú topikok, muszáj minden drive kombinációhoz csinálni egy AB Vs.CD topikot???? Komolyan mondom, nem értem, hogy ezen a fórumon mi folyik, a szakmai topikokban folyamatosan jönnek a monoton, ezerszer ismrételt offtopik kérdések, közben meg minden egyes termékhez nyilik fél tucat ugyanolyan témájú összehasonlító thread. Van ennek értelme?
A NEC ND-3500 még nem kapható itthon, egyelőre nem hiszem, hogy bárki érdemben tudna nyilatkozni róla, és a Pioneer 108-as sincs túl sok közkézen. De ezt elmondták volna neked bármelyik általános DVD-írós témában is, vagy a PIoneer 108-as topikjában. -
DeX|
tag
Hi mindenki
Kérdés egyszerű. Dvd írot akarok venni de nemtom hogy a 2 közül melyik legyen.
Pioneer DVR-108 vagy Nec ND-3500?
Várom a véleményeket tapasztalatokat meg ami még esetleg van
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Update 08.21. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest