Új hozzászólás Aktív témák
-
Varoz
addikt
Üdv.
Egy 110D-m van és tökéletesen működik csak kiváncsiságból kérdem hogy a D és az L között mi a különbség és lehet-e a D-ből L-t csinálni ha lehet akkor hogyan?
-
Vaze
őstag
Sziasztok....
Nekem egy 110D -ém van,Bios látja,Xp látja de mikor irni szeretnék vele akor elkezd fagyni a gép és az Iró progi is (Ashampo8) azt irja ki hogy nem lát meghajtót
Frisitettem a firmwar ét is de semmi...mi lehet a gond? lehet beadta a derekát az irom?
Előreis Köszi....Üdv..: Zoli
-
Üdv!
110D egy rpc1-es frissítéssel 10 DLből hányat ront el kb? Mert kellene írnom 7-8 lemezt, de ha ennél többet ront, akkor veszek 15öt.
Köszi -
Drexler
tag
2122-re valaki?
-
4d
aktív tag
Igen sima dvd-r 16x TDK-t simán viszi, eddig ugyan nem sok lemezt írtam, de nem volt velük problémám. Ez az első alkalom h próbáltam a dvd-rw-t írni és mind a 2 dvd-rwnél ugyanaz a hibaüzi: "az egymenetes DAO írás nem indítható". Valamit rosszul állítok be talán?
Kábelek, rendben a jumper Master-en van. A gépemben csak a memória van húzva: 667@800mhz. -
4d
aktív tag
Hello Mindenkinek!
110D-m van 1.41-es firmware-el. Nem sikerül DVD-RW lemezeket írni vele. Eddig egy TDK-t és egy Verbatim-ot próbáltam, minden hol egyforma a hibaüzi:
[link]Mi lehet a gond? Nero beállítás nem stimmel talán? Találkoztatok már ilyen hibával?
-
Rick4
félisten
a tuning firmware a gyárival szinte teljesen megegyező, de általában a régiókód kérést kikapcsolják, a riplockot is kiszedik (emiatt tudsz gyári dvdlemezt 1-2X olvasási sebességgel a vinyóra tenni) meg optimalizálnak egy két jobb lemezre. ennyi. de csináld úgy ahogy szeretnéd, nekem már 3-4 éve is ilyen firmware-rel voltak flesselve az íróim, sosem volt semmi baj velük.
-
Memora
senior tag
mármint a tunning firmware-ezés tűnt bonyolultnak, lévén, hogy még simát sem tettem fel, nem a feltelepitése
szerintem először inkább a sima, a pioneer oldalán lévő firmware-el próbálkozom
...egyébként az mindegy (dual layer esetében), hogy melyik nero-val irom meg a lemezt? nekem most a 7.0 verzió van fent
-
Rick4
félisten
válasz
tonyo90 #2126 üzenetére
meg, csak legyen hozzá 80 eser ide kábeled, a jumpert meg oda rakd, ahol a kábelnek megfelelő állást szeretnéd, vagyis ha a kábel végére rakod a dvdírót, akkor master, ha aközepére, akkor slave.
de szerintem jobban jársz, ha keresel valakit a közeledben, aki látott már ilyet..
-
tonyo90
csendes tag
szevasztok egy pioneer dvr 110 est akarok rákötni egy Asus P5N-E SLI lapra megoldhato ez?
-
Memora
senior tag
Na, ha senki sincs itt, akkor valszeg megpróbálkozok megirni a régi firmware-el a dual lemezt, 2.4x sebességgel...
Az újróírható DVD-ket egyébként nekem sem tudja törölni egy idő múlva...
Ez a probléma rendszer-újratelepitések után mindig meg szokott oldódni, de nem szoktam havonta új windowst rakni mondjuk, igy néha elég idegesitő...én nero 7.0-t használok
-
Memora
senior tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni Pioneer 110D 1.37 (nero cd-speed szerinti tipus) firmware frissitéshez!
Először is: szükséges ez? A pioneer honlapján fenn lévő firmware 1.41 verzió updated May 25, 2006...nem valami új.
Az én gépemen lévő meg gondolom, az 1.37 verzió lehet. Vagy az az iró tipusa?
Ami miatt frissiteni szeretném, az az, hogy most készülök megirni életem első dual-layer lemezét, és nem szeretném, ha elrontaná, vagy ilyesmi.
A lemez 8x irható, de az iró 2.4x irná meg. Valószinüleg egyébként is ezt a sebességet választanám, vagy 4x, de azért mégis jó lenne, ha látná a 8x is.
Olvastam a fórumban olyanokat is, hogy van akinek firmware frissités után nem ismeri fel az irót a gép, és hasonlók...ezért kissé félek is a dologtól.aki otthonosabban mozog a témában, mint én, légyszives irja le a tapasztalatait az ügyben.
előre is köszi
-
Drexler
tag
Sziasztok!
Bocs ha nem jó helyre irom. Van egy 110D irom. ezt szeretném átflashelni 110-re. 1.41 frimware van fenn. Ami volt leirás már nem találom, hálás lennék ha vki tudna segiteni ebbe. -
gardener
senior tag
-
volvoguy
addikt
hol találok firmware-t a dvd-mhez?
-
gardener
senior tag
-
volvoguy
addikt
üdv. pio 110D-m van. ez támogatja a DL lemezeket?
-
Clay
senior tag
Pio DVR-110-esemen 1.41-es firm van, rá szeretném tenni a buffalo 8.39-est, de valamiért nem ismeri fel az írót frissítéskor. Találkozott már valaki hasonlóval?
-
gortys
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló CD írási problémák kezdtek jelentkezni a 110D-nél. Konkrétan a régebbi CD-RW lemezeket (TDK 4-12x) nem hajlandó letörölni, amelyekkel korábban semmi gondom sem volt, az új lemezek simán mennek. A Nero azt mondja hogy "Calibration area full". Egy SONY íróban simán le tudtam törölni, viszont írni megintcsak nem tudtam rá a Pio-val. Nero:"Power calibration error".
Valakinek van ötlete mi lehet?
A laser gyengélkedik?
A firmware: DVR-A10XL 8.39 RPC1 (vagy DVR-110 - már nem emlékszem pontosan) évek óta jól működött... -
raziel01
veterán
válasz
Dr. Romano #2106 üzenetére
Képes.
-
bylow
senior tag
aha, szóval senki.
-
bylow
senior tag
sziasztok ,
járt már úgy valaki hogy DVD-t bítr írni , de CD-t nem? (be se bírja olvasni az üres cd-t)
mi a teendő ilyenkor?
mért csinálja ezt? -
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Nemrég szereztem egy Pio 110D-t 1.41-es FW-vel.
Ez az író képes duplarétegű lemezre írni? -
Generator
csendes tag
válasz
doktordrog #2103 üzenetére
Szia doktordrog!
Nem tudom, nekem 2006. márciusa óta van meg, tehát kb 1 1/4 év múlva jelentkeztek először a problémák, nagyjából 100 megírt dvd, és pár cd után. Ezek szerint neked is most vannak gondjaid vele...
Szerintem csere lesz a vége, mivel tanácsot nem kaptam, hogy mit lehetne még megpróbálni.Üdv
-
Hókusz Pók
aktív tag
Szia PPeter!
Már vagy másfél éve nyüstölöm a Pio 110D-met. Eddig semmi gond nem volt, a héten viszont megszakadt a felfelé ívelő görbe... 52x-esen írható Verba CD-re 10x-es írási sebesség alatt nem ajánl fel lehetőséget. Így viszont minden audio CD-t elrontott. Serencsére mellette Slave módban csücsül egy Asus DRV 0804P 108-as Pio belsővel, ami simán és hibátlanul ír 8x-osan audio CD-t. A 110D a DVD-ket gond nélkül írja... Nero 7.x.x.x. essentials-t használok. Mi lehet a gond?
-
Generator
csendes tag
válasz
nyuszi1977 #2101 üzenetére
Szia!
Meg tudnád mondani, hogy melyik program(ok) volt(ak), mert nekem a neron kívül csak a mediaplayer van fent, ami tud írni (ha jól tudom), konverterprogi meg nincs fent, virtuálprogim a Daaemon Tool (piros ikonnal. Szal nem tudom, mi lehet a megoldás.
Köszi -
Generator
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is egy dvr110D-m van. Nyár elején elkezdte, hogy nagyon lassan olvassa be a dvd-ket. Aztán újraraktam a gépet, és minden újra jó lett. Aztán kb 1 hete megint lassan másol. Help me pls! Ma csináltam firmware upgrade-t, meg chipset driver frissítést is, de most sem jó.
Előre is köszi, üdv -
_voodoo_
tag
Nem, nem pörgeti a lemezt... Csak a szánmozgató motort hallom vagy vmi ahhoz hasonlót.
Lehet hogy a fej próbál pozícionálni, csak nem forgatja a lemezt
Végülis mind1, úgyis csere lesz...
Még jó hogy két hete szart be a vízpumpám, az egy 26K-s kanyar volt... most meg ez...
[Szerkesztve] -
_voodoo_
tag
Most döglött meg a 110D-m, másfél éves, 20-30 dvd-t ha írtam vele, olvasásra volt külön meghajtóm.
Semmilyen lemezt nem hajlandó felismerni, kitakarítottam a lencsét, semmi, flasheltem 110-re, semmi, visszaflash 110D, semmi...
Erről ennyit, azért 30 lemeznél többre számítottam... -
jobbacsabba
aktív tag
Pioneer DVR-110 (D?) íróm van, és elkezdett viccelődni. nem akar néha illetve bizonyos lemezeket megnyitni. A nero lemezinfoja látja, a 2.8Gb -os adattömböt, de a fájlkezelők nem férnek hozzá. Ez mért van? MIt lehet tenni? Ja, lehet hogy számít, most húztam a processzort kicsit. Aki tud segítsen, előre is köszönet!
-
PPeter
addikt
válasz
Dr. Romano #2093 üzenetére
Másik Neroval kipróbálnám a helyedben, illetve CloneCD uninstall. Ha az RW lemezeket egymás után többféle íróval törlöd, újraírod, akkor sajna előfordul ilyne helyzet, hogy egy bizonyos íróval nem lesznek használhatók, teljes törlést probálj meg rajtuk végezni és utána írni rájuk a Pioneer meghajtóval.
-
Dr. Romano
veterán
Helló!
THX, hogy próbálsz segíteni
Nos, a Nero-ból ez van fennt: Nero 6 Enterprise Editon 6.6.0.12
A CloneCD van még fennt és a DaemonTools, de a Daemonnak kilőttem az autostartját, így kézzel kell indítani. A CloneCD-nek valami fájlja azonban bebootol Win indításakor (CloneCDElbyCDFL.exe)
Az újraírható DVD-ket és minden más médiát (DVD-R; CD-R) mindent simán ír és olvas egyedül a CD-RW írásakor hibázik.Ez olyan hiba, hogy simán megírja a lemezt és a Nero is jelzi, hogy sikeres a művelet, de ha kiveszem és újra berakom, akkor nem bírja beolvasni. Az LG CD-íróm sem tud vele mit kezdeni, de ha azzal írok RW-t, akkor az természetesen jó.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
Dr. Romano #2091 üzenetére
Nero 6 Enterprise - de melyik verzió? Van valamilyen más CD/DVD-író/másoló/emulátor program a rendszerben? Újraírható DVD-kkel nem szokott szórakozni?
-
Dr. Romano
veterán
Hali Mindenki!
Nem tudom nálatok jelentkezik e ez a hiba, de az én írómnak nem sikerül rendesen megírnia az cd-rw-ket. Idáig az 1.39 fw volt fennt, de most feltettem az 1.41-et, de azzal sem javult a helyzet.
Otthon 3db cd-rw-m van (Fujifilm 4x; Verbatim 12x; TDK 12x), de eggyikkel sem boldogul (csak néha). A többi médiát viszont simán írja.
Ez szerintetek miért lehet. Nero 6 Enterprise editonnal írok, de nem tudom mi lehet a gond. -
Bistey Szabi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám merült fel az utóbbi napokban, hogy a 110D-ről sima 110-re váltott DVD íróm nem olvassa vissza a TDK +os és -os lemezeket. Eddig semmi probléma nem volt vele, csak mostanság jelentkezik ez a problem. Havernál néztük neki nec dvd írója van az visszaolvassa szépen. Lehet, hogy felejtős a TDK lemez???
Másik kérdésem, ha most sima DVR-110 ként van a meghajtóm akkor mehet rá a 110-es firmware vagy akkor is a 110D-s firmware-t kell ráraknom??
Melyik firmware-t ajánljátok?
Ja és mégvalami! Az újróírható cd-ket nem tudja törölni...
Vajon ez mitől lehet?
Előre is köszönet!
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
A DVD-RAM effektív sebessége körülbelül fele a feltüntetettnek, mert írás közben ellenőrzi a felírt szektorok olvashatóságát. Ha sok apró fájlt másolsz, az is lassítja a folyamatot.
(Nyugtass meg, hogy körülbelül egy hónapja tanulsz írni, ellenkező esetben nem tudom melyik oktatási intézményből engedtek ki...) -
hol
csendes tag
sziasztok
sikerült a frissités
de
kérdésem lenne
ha tcben másolok a a 3x sebességű RAM lemezre a másoláskor kiírt
sebességem csak 480kbyt/s miért????????????,,
nem kellene ennek gyorsabnak lenni? -
hol
csendes tag
sziasztok
a segítségeteket szeretném kérni.
a már 110-re alakított írómon szeretnék fw frissitést csinálni.jelenleg a 1.37 van rajta
és nem tudom felrakni a 1.39-et. valaki írja le nekem légyszi hogy kell
nem engedi a dvrflash
akkor hogy kell? ezt írom be
dvrflash.exe -ff e: ra100010.139 ra10010.139
persze nem biztos hogy a mi is a 139 a végén
hoy kell help me
RAM-ot kellene írnom nagyon
Köszönöm a segítséget -
SzalaiG
addikt
Használja valaki csak olvasónak? Én annak szeretném.
-
MTbc
senior tag
Hali én mikor meg vettem a 110D-met akkor máris át rakta 110-re.Azt csinálja ha 8x-an írom a dvd-t akkor kb.20perc lesz az írás!ezt miért csinálja?(1.37)
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Mégiscsak olvass vissza.
A firmware frissítés szükséges.
A firmware frissítés egyszerű, csak el kell indítani.
Ahogy elnézem újabb íróprogram is kellhet, mert ha 10 perc alatt végez, akkor kb. 6x-osan ír: valószínűleg a szoftver nem ismeri rendesen az íród, vagy rosszul értelmezel valamit.
Lehet hogy a rendszered is kicsit összeborult (ha esetleg több író/emulátor program basztatja egymást). -
fetomy
csendes tag
Hello!
Nekem 110D-m van, és az alábbi kérdéseim lennének (lehet hogy voltak már, de sajnos nem nagyon tudom most végigolvasni a párezer hszt.:
Először is, nekem alap van, nem firmware-eltem. Pontosan hogyan kell azt frissíteni? Nem vágja tönkre a cuccost?
Aztán melyik fajta DVD-t nem lehet vele megírni, illetve egy adott új firmware-el van amit nem lehet?
Aztán, csak én nem tudok 2szeresnél gyorsabban írni? Bármit próbálok gyorsabban írni, elk.rja.Philips és Traxdata DVD-kkel próbáltam. Olyan szempontból nem gond, hogy a 2x-el is csak 10 perc, de azért nem ártana gyorsabban. Persze a DVD-k írhatók elvileg gyorsabban.
Hát ennyi lenne, és bocs az amatőr kérdésekért, de nem vagyok nagy májer. -
TeeJay
félisten
nekem tökéletesen működik.
szépen ír a műszer bár nemsokára már 1éves lesz -
tom235
tag
csá
Nekem egy dvr 109-esem van, olyat csinál, hogy kinyitom a tálcát erre magától visszahúzza, a lemezeket természetesen mind elszarja. A legújabb firmware van fent, nem lehetne ezt visszafele updatelni?, mert úgy néz ki ez a firmware kész lett rajta, de frissíteni nem tudom,mert a legfrisebb van rajta. -
bim
veterán
hy!
vettem egy tdk ujrairható dvd+ lemezt és nem tudom irni mert semilyen programmal nem tudom formázni.
hogyan-milyen progival lehetne ezt megtenni?
az az érdekes hogy egy ugyanilyen lemezem van már és az tökéletesen működik.
válaszokat előre is köszi. -
Bisz
tag
Szevasztok!
Nekem is probléma van a Pio110D-mel. Ha belerakok egy lemezt, felpörgeti, majd visszalassításnál iszonyú kerregő hangot produkál. Írni nagyjából még ír, bár most a TDK 16x-os lemezt 4x-esen hajlandó max. írni. Mi lehet a hiba? -
Mateosz
aktív tag
válasz
lazydog #2075 üzenetére
Köszi!
gondoltam valakinek megér valamit a cucc, végülis csak a lézer ment tönkre
ott van még benne az előlap, a vezérlőegység, a gombok,...
én komolyan gondoltam, ha már van olyan, aki rossz vga-t, vinyót keres, gondoltam van olyan, aki rossz dvd-t keres...
hiába, optimista vok -
Mateosz
aktív tag
legalább alkatrésznek el lehet adni???
-
myoli
csendes tag
Sziasztok !
Vettem kb 1 éve ilyen dvd irót. Mostanra ment tönkre. Már ott tart, hogy szinte semmit nem hajlandó visszaolvasni, irni általában minden megir jól, dvd-ket még nem rontott, amit igen, az a cd, dvd hibája miatt.
Mi lehet a gond?
Nem tudjátok véletlenül? Próbáltam tisztitó cd-t is, meg frimware frissitést is, sikertelenül.
Asszem még garis, szerintetek kicserélik? A mistralba vettem. -
kutga
félisten
A problémám ugyanis az, hogy vannak lemezek, amiknél egyszerűen nem tudom beállítani az írás sebességét.
Régebben is előfordult a probléma, akkor a firmware frissítés megoldotta.Más kérdés, hogy vajon az 1.22-es firmware-t fel lehet-e frissíteni 1.41-re - ha jól láttam ez most a legfrissebb. Amúgy Nero 7-est használok, eddig nem rontott lemezt, de azért blama hogy egy max. 8-szorosan írható lemezt 12-szeresen ír fel - mondjuk nem rontotta el, olvasható frankón, de én jobb szeretek nem kockáztatni és lassabban írni.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy melyik firmware-t érdemes felrakni a DVR-110-hez. Nekem 1.22-es van fent, gondolom azóta jelent meg újabb... Melyiket érdemes felrakni? -
Gaga_30
tag
Sziasztok!
Megirtam egy Fujifilm03 lemezt PIO110-el....
Van valakinek ötlete, hogyan tudnám visszaolvasni? -
finest
addikt
Fura problémám van. Éppen most raktam újra a Winfost és a Pio110D-és íróm nem hajlandó autorun indítani a lemezeket. A lemezek labeljét sem írja ki. Fenn van mellette a DeamonTools 4.03 x86 is. A fura az, h a telepítés előtt még volt autorun. A registryben a Local Machine - Sys - Control Set 001 CDrom nál az Autorun 1-en áll, viszont van alatta egy olyan bejegyzés, h AutorunAlwaysDisable, próbáltam megváltoztatni, de nem használt. Van ötletetek?
-
sziasztok. kapcsolási rajz kellene nekem dvr-110d-hez
remélem tud valaki segíteni.
-
ygs
csendes tag
válasz
tzoli986 #2052 üzenetére
Hi!
Én is belefutottam ebbe a problémába és visszapakoltam rá az 1.37- et, de ugyanúgy nem olvasott vissza szinte semmit! Nem tudom már milyen megfontolásból, de nekieresztettem egy IDE vezérlő frissítést és azóta minden happy. Talán Neked sem ártana megpróbálni. Ne kérdezd a miértet, mert szerintem ez tipikus X akta.Sok(k) sikert!
-
tzoli986
tag
köszi.nézegettem a burn.hu-t,de ezt nem találtam.
-
vazzz
őstag
Itt van a leírás: [link]
Ha nem megy így sem, akkor hagyjátok inkább.
Egyébként ha beírjátok itt a fórumon a keresősávba, hogy ''dvrflash'', mindent megtudtok amit erről a témáról tudni lehet. -
SzalaiG
addikt
Up!
-
tzoli986
tag
visszaolvastam és le is szedtem a dvrflash 2.2-t,de továbbra sem tudom flerakni a 110 firmware-ét a 110D-re.
ez is kiírja,hogy nem egyezik és nem csinálja meg.
át kell valamit írni a kernelbe,vagy hogy kell?ha igen akkor pontosan mit? -
SzalaiG
addikt
A 110D-met hogyan tudnám megcsinálni, h dvd-ramot is írja? Hogyan kell frimewaerét cserélni?
-
tzoli986
tag
ha jól értem akkor dvrupdate,vagy dvrflash nevű progikkal működik a fleselés.mivel az egész fórumot nem volt kedvem átnyálazni arra lennék még kíváncsi,hogy használ e valaki olyan aritát amiről írtam(újabb fajta és ilyen lángszerű nonfiguratív minta van rajta) és ha igen akkor milyen firmwarrel.
-
tzoli986
tag
most senkinek sincs még ötlete se,vagy megfőtt a topic vagy mi van?
akkor legalább azt árulja el valaki,hogy hogy lehet átfleselni 110-re.mert nekem kiírja,hogy a hardware eltér a 110-től és nem engedi.
akinek sikerült írja le,hogy hogy csinálta. -
tzoli986
tag
többen is írták,hogy visszarakták a régi firmware-t.azt hogy lehet?
mert nekem nem engedi.
még azt sem engedi mégegyszer ami most van rajta.nincs valami hasonló lehetőség mint alaplapnál a cmos clear jumper vagy valami hasonló?
ja az számít,hogy slave vagy masteren van mikor próbálom frissíteni? -
tzoli986
tag
valaki tudna segíteni pioneer 110D firmware frissítésben?
ugyanis most az van,hogy ami régen volt rajta azzal a cd írás nem volt hibátlan és felraktam a legújabb firmware-t 1.41-es,de ezzel sem jó.most azt csinálja,hogy megírok egy arita 8x-osan írható lemezt 8x-osan és nem olvassa be,pontosabban üresnek látja.ugyanezt csinálja a fuji lemezekkel is.pedíg más meghajtó olvassa azt amit ez nem.amiket régen írtam vele azzal a firmwarrel ami alapból volt azokat olvassa.ezért vissza akartam rakni egy régebbit de azt írj ki,hogy ''fw is alredy latest''.
próbáltam rá rakni 110-es firmware-t is,de annál meg kiírja,hogy ''hardware revision is not matched''.szóval a kérdés az lenne,hogy hogy tudnám ezt az 1.41-es firmwre-t lecserélni mert ezzel még rosszabb. -
-
Nekem volt már csak, váltottam 111d-re, csak az volt a tapasztalatom vele hogy a tárolók írás közben igencsak ugráltak, de a végeredmény az jó lett általában.Egyébként én anno 108-assal kezdtem és az volt az ász, a 110d, meg a 111d, sokkal de sokkal kényesebb, a 108-as kis technika mindent beolvasott, ezek meg csak válogatnak azannyukat
.Ja és még egy lehet hogy hülye a kérdés dehol máshol tegyem fel ha nem itt, mi az a ''D'' betű a neve végén?Miben különbözik ez a simától?Köszi előre is,
Janoska -
Cloud_s
aktív tag
Sziasztok!
A hivatalos dokumentációban a 8x-os irás (és az annál gyorsabbak) egy *-al vannak jelölve, ami a CAV írást jelenti. Viszont PPeter adatbázisában minden 8x-os írás Z-CLV-ben történt! Hibás a dokumentáció? -
Woid
tag
Na, akkor most miért is jobb a 40 eres kábel? Nem vitatkozni szeretnék, csak tanulni
Nekem volt 109, most 110D, de nem tapasztaltam hogy rossz lenne a 80 eres kábel.
Rontani nem szokott, pedig gagyi lemezeket kap többet szegényke
Sőt a suliban pont azt tanultuk hogy a 80as kábel kevesebb zajt szed össze.
On The FLy másolás gyorsabb lenne egy 40 eressel? Mert azt biza, nem igazán
lehet vele, buffer kifogy hamar még 4x irással is. Pedig a gép szerintem jó alatta,
MSI NEO2 PLATINUM, AMD64 3000+, 1Gbyte rammal. mikor először próbáltam on the fly írni, meg is lepett hogy állandóan leáll, és csak tölti a buffert vissza... Ennek mi lehet az oka?
[Szerkesztve] -
luci
aktív tag
hali
nekem egy pio 110d dvdrw vav.
Egyre több hibás lemezt készit már csak 4 es irással biztonságos,frissítettem is a netről de nem segített semmit.
Ja és nem olvassa be a mások által írt fuji dvd-ét ,de amit én irok azt igen.
üdv.:luci -
Dr. Romano
veterán
Hali mindenkinek!
Van egy Pio 110D nevű meghajtóm! Nem rossz kis gép, csak egy furcsaságot vettem észre vele kapcsolatban és nem tudom miért lehet. Mikor DVD-t írok, akkor szokás szerint a háttérben a Winamp szolgáltatja a zenét. Mikor az írás befejeződik és elkezdődik a lezárás, akkor a zene megáll és a lezárás végéig csöndben is marad. Olyan mintha a rendszer arra az időre lefagyna. Nem tudom miért van. Itt vannak a beállítások és progik amiket használok:
- Ashampoo Burning Studio 5 (írásra)
- 80 eres kábel
- slave meghajtó (a hdd a masteren)
- Ultra DMA üzemmód 4 (a hdd-nek UDMA 5)
- Az IDE 2-őn egy DVD-ROM és egy CD-RW osztozik
Remélem tudtok segíteni. Nem olyan vészes a gond, csak nem tudom mitől van és ez zavar
Előre is THX! -
belaazallat
addikt
válasz
LeslieG Jr. #2029 üzenetére
Hali! még garis, tavaly októberben vettem. Kösz! Hali!
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
belaazallat #2028 üzenetére
Hát akkor a drive mondta be az unalmast.
Ha garis vissza kell vinni, de ha már nem garis akkor egy hozzáértő szedje szét és nézze meg az elektronikán a csatikat hogy esetleg nincs e kicsúszva.
(csak azért mondom ezt mert unokaöcsém is így járt hogy a vezérlőelektronikán az egyik csati nem volt megfelelően beletolva a csatlakozóba és ezért hülyeségeket csinált neki a meghajtó)
De persze csak akkor szedd szét ha értesz hozzá.
-
belaazallat
addikt
válasz
LeslieG Jr. #2027 üzenetére
Hali! megtörtént amit mondtál. nem javult! az üres dvdket nem ismeri fel, csak filmeket olvas, de azt is csak nehezen. közben kopogó, ciripelő hangot ad.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
belaazallat #2025 üzenetére
Hali!
Hát ha másik gépben is csinálja akkor ott bibi van.Esetleg ha visszarakod a 1.39 firmware-t, vagy újrarakod a jelenlegi firmware-t. Hátha hibásan ment rá a szoftverkéje.
De ha ez sem segít akkor a meghajtóval valami bibi.(ne legyen
)
-
belaazallat
addikt
up
-
belaazallat
addikt
Hali!
Nem telepítettem semmi programot, se drivert. Eddig ugyanígy, ugyanilyen lemezre jól írt.
Nem a kábel vagy a gép okozza, mert ki lett próbálva más gépben, és ott se olvassa be, még az eredeti műsoros DVD-ket sem, vagy legfeljebb csak lassan, nehézkesen. Közben pedig elég érdekes hangokat ad ki. -
erdoke
titán
válasz
belaazallat #2017 üzenetére
Nem a 110 FW okozza. Milyen lemezre hányszorosan írtál? Telepítettél mostanában új író- vagy emulációs programot? Hardver/driver csere volt? Előtte ugyanilyen lemezekre írt jól?
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Szia!
Már tegnap válaszolni akartam, csak késő volt már azt mentem csicsikálni mert másnap munka volt.
Na akkor. Tedd vissza elösször is a gyári 1.39-es saját firmware-jét.(egyenlőre) A bekötése legyen a DVD-írónak Secondary Master. És milyen szoftverrel írogatsz?
Ha Nero-val akkor ajánlom tedd fel a 7-es változatot és tedd rá a 7.2.0.3-as frissítést.
És próbálj ezek után egy IDE kábel cserét, lehet hogy ''bedöglött'' a kábel.
Egyenlőre ennyi. Ha ezt mind megcsinálod akkor meglátjuk mire jutunk.
[Szerkesztve] -
belaazallat
addikt
up
-
belaazallat
addikt
#2017-re vki?
-
Gézengúz
addikt
Na megvannak a változtatások is....
1.41 +R Writability has improved
+RW Writability has improved
CD-RW Writability has improved
DVD Readability has improved
most már tényleg
Jó éjt mindenkinek.... -
Gézengúz
addikt
Na végül is megcsinálta....... valszeg a régió mentes firm tehetett be neki, most megint 2-es régiókódú lett az író.....
De hogy mik lehetnek a változtatások az előző firmhez képest...?????
Na mindegy jónak tűnik..
HALI.... -
Gézengúz
addikt
válasz
Sziasztok....
Na ha már az 1.41-es firmnél tartunk akkor valaki mondja el nekem hogy az a10xl-re flesselt 110d-m miért nem akarja a 3 lehetséges(110d;110;a10xl;) firm közül egyiket sem automatikusan beégetni.....
Pedig azt hittem ha már egyszer át van flesselve akkor a következő firm magától felmegy de nem...egyébként az uccsó firmtől régiókódmentes lett......
Szal ha a flesselő progihoz nyúlok azzal megy csak fel....???
Kösz mindenkinek....
[Szerkesztve] -
belaazallat
addikt
Sziasztok!
3 napja nincs rendben a Pio 110-es íróm. az egy két napja megírt dvd-ket nehezen, vagy nem olvassa vissza (még azokat se amikírás utáni adatellenőrzés hibátlannak jelzett), az eredeti műsors dvd-ket is elég nehezen olvassa be. Kipróbáltam másik gépében, ott sem ment. Egy elvileg hibátlan videodvdvel tesztelve a köv hibaüzenetek jöttek ki:
[link]
adatátviteli tesztnél
[link]
pozicionálási tesztnél
mik ezek a hiba üzik? mi lehet a gond az íróval? cseréltem már fw-t is, de nem segített. (ne tudom h számít-e ez elvileg egy 110D eredetileg a haver csinált vele vmit egy féléve azóta sima 110, eddig nem volt vele semmi baj)
kérlek segítsetek!
Kösz!
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
nekem is hibátlanul megy a legújabb Nero-val úgyhogy király az író
-
LeslieG Jr.
őstag
Hát nekem sem volt szimpi a Nero7 elösször.
Én is sokat használtam a Nero6-os sorozatot mikor még a régi írom volt. Azóta lecseréltem az írót erre a csodára
(Pioneer-DVR110D). És lecseréltem vele a régmúlt(hozzáteszem jó kis sorozat volt) a Nero6-os sorozatot a Nero7-es sorozatra.
-
ropi21
tag
válasz
LeslieG Jr. #2013 üzenetére
köszi majd próbálkozom.. bár nagyon nemszimpi a nero7
majd csak elsz valahogy.. hétfő v szerda jön pár dvd majd kísérletezek
-
LeslieG Jr.
őstag
Szia!
A mostanit szedd le és tegyél fel egy Nero7-et.És rárakni az újabb frissítést a 7.2.0.3-ast.
Nekem per pillanat ez van fent és tökéletesen írok mindent.
De ha nem is rakod fel a legfrissebbet akkor mindenképpen a Nero7-et tedd fel, mert azzal már nem kéne hogy hibázzon az írás.
-
ropi21
tag
válasz
LeslieG Jr. #2011 üzenetére
6.6.1.4 (még anno az LG-t próbáltam nero7 el is de nagyon nem jött be)
master (egyedül a kábelen)
80eres...
próbáltam vmi más író progival.. ugyanaz -
ropi21
tag
probléma:
pio110d 1.39 fw..
nero írás (4x) indítás után lemez felpörög, bevezető szakassz felíródik buffer üres majd hiba.. bevezető szakaszon kívül semmit nem ír rá,de ugye lemez kuka
dvd-rw-t viszi rendesen
visszaraktam a 1.22-es fw-t
dvd-r-t 4x en megírja, 6x ugyanaz a helyzet mint előzőleg (verba 16x TY)
dvdrw még mindíg tökéletes
mindkét esetben cdírásnál írás végén (10x,16x) hiba de adat olvasható
gépnek elég kell lennie mégis mintha nem töltene be bufferba
régebben az lg íróm is hasonlókat művelt,mégegyszer cserélni már nem akarok... meg amíg ír 4x addíg olyan nagy gond nincs -
Gézengúz
addikt
Talán tégy egy próbát az 1.39-el...............
Ha hardweresen nem különbözik akkor jónak kellene lennie.........vagy nem???
Na mindegy nálam megy...tökéletesen....Ahhoz képest,hogy a srác le akart beszélni róla mikor visszavittem a garis 109-et
Sziasztok.....
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
Gézengúz #2005 üzenetére
jó neked, nekem a philips 12X RW-kkel problémája volt, de csak az A10XL 1.37 FW-vel, 39el nem próbáltam. A probléma hogy megirja de visszaolvasni már nem tudja, error... másban is. Zsír uj lemezekkel is, előtte pedig jól írta őket... lehet másfajtát is, már nem emléxem...
-
Snoww
csendes tag
Sziasztok
nekem 1 Pioneer DVR-108-am van 1 problámám lenne vele de az nagy. Megírja a dvd-ket illetve cd-ket is de nem olvassa be :S A Zsír uj ures cd-t is alig viszi mi baja lehet?
A Freeware-t (vagy nem tom hogy hívják a belső driverét) cseréltem rajta még rég de akkor még jó volt utánna ezt kb 2 hónapja csinálja mármint azt hogy nem olvas be szinte semmit.
Szerintetek ez mitől van? -
Gézengúz
addikt
Megoldva.................mint rájöttem ráment az a10-es firm is illetve mükszik vele a A10_QuietDriveUtility is..............
Jó Éjt........... -
Gézengúz
addikt
Sziasztok!!
Adott egy 110-re átflesselt 110D.........de most látom van ebből Dvr a 10xl-es firm is na hezt akarom rá feltenni???? Ezt is fellehet ??? És ha ezt felteszem akkor mi a különbség a firmek közt??? Keresgettem a fórumban egy két órát de inkább úgy döntöttem megkérdem..........
Előre is köszönöm mindenkinek....................
Jó éjt............
Új hozzászólás Aktív témák
- Airsoft
- Építő/felújító topik
- Megválik a legfontosabb mérnökétől az Intel
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Házimozi belépő szinten
- Őszköszöntő hardverkeverék
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nem lesz Xiaomi 16
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- WD Black SN7100 2TB Gen4 SSD 7250- 6900MB/s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest