Új hozzászólás Aktív témák
-
Landsmann
addikt
Régen nem írtam ide. Nekem csak bosszúságot okozott ez a szar. Mint pár éve kitapasztaltuk, inkompatibilis az eszköz. Egy-egy alaplappal hajlandó működni, míg másokkal nem. Nincs logika benne melyikkel működik, melyikkel nem. Nekem 30 %-os hibaaránnyal írt. Magyarán 10 lemezből 3-at garantáltan elrontott. Ennyit bevezetésképp.
Májusban lett teljesen új gép összerakva. Gyakorlatilag az összes hardver lecserélésre került. Egyedül a sosem használt kislemez meghajtó és a DVD meghajtó, valamint a két író került vissza a hangkártyán kívül. Van egy ezer éves Teac Cd író. Na, azt használtam CD írásra, mert az legalább nem ront. A Pioneernek meg mindegy hogy DVd vagy CD, egyforma arányban rontotta. Na, mondom, most hogy minden új, nézzük hogy dolgozik. Az elképzeléseket teljesen felülmúlta. 100 %-os hibával dolgozik! Magyraán az új gépben teljesen alkalmatlan bármiylen lemez megírására. Első gondolatom az volt, hogy bevágom a kazánba, még csak véletlenül se legyen kísértés, hogy valaha is beszerelem a gépbe. Aztán eszembe jutott, egy utolsó esélyt még adok neki mielőtt a halálos ítéletet végre hajtom rajta. DVD olvasónak még jó lehet, az a része funkcionál. Van egy LG DVD meghajtó a gépben és ha az kidöglik, akkor annak a helyére kerül. Az LG-n az ajtó nem nagyon akar nyílnim, biztatni kell. De egyelőre a Pio nem kerül vissza, inkább az egyik rossz meghajtóból fogom az ékszíjat átrakni bele, mert az van megnyúlva és ezért nem nagyon akar nyílni az ajtó. -
petakpa1
őstag
válasz
IRON STORM #2058 üzenetére
ok, akkor majd 4X írhatókat keresek.
egyébként furcsamód Memorexből megírt párat jól, aztán persze amikor vettem egy tíz db-os csomagot belőle, amit sorban ront el
+ ami még fájóbb, hogy a laptopom írója is rontja a dl lemezeket
-
IRON STORM
őstag
válasz
petakpa1 #2057 üzenetére
Általában a Verbatim és Ricoh DL lemezekkel nincs gondja. A többi lemezzel szinte biztosan problémája lesz.
Szerk: érdemes hozzá max 4x sebességgel írható DL lemezt keresni főleg Verbatimot( MKM001) .
Az újabb revíziós 8x írható lemezekkel elképzelhető hogy gondja lesz. -
lorcsi
veterán
válasz
IRON STORM #2055 üzenetére
sima verbát szépen írja
ez a dl nem tudom miylen lehet, full print -
lorcsi
veterán
válasz
IRON STORM #2053 üzenetére
8x is felajánlott, de nem írtattam enynivel
ok, nézek valami új fw-t hátha
bár fosok még egy lemezt elcseszni így -
lorcsi
veterán
hétvégén próbáltam volna DL lemezt írni,
imgburn progit használtam
ISO 9660-al nem ment, valami hibát írt
UDF-ben elkezdte írni, de a rétegváltásnál valami hibával elszállt
a lemez printelhető felületű, MID: RICOHJPN-D01-67Mi lehetett a gond ?
az író túl régi vagy a lemez gagyi?
esetleg valamit még be kellett volna állítanim az írás előtt a progiban ? -
maxlanders
tag
válasz
Mákosmetélt #2047 üzenetére
icons kolegának ís és nekem is már 111L írónk van. Szerintem ha jól működik hagyd ahogy van, csak akkor piszkáld ha nem jó valamiért.
-
bebe1231
csendes tag
Hello!
Nekem egy olyan problémám van, hogy a dvd író-olvasóm csak a dvd lemezeket hajlandó felismerni és beolvasni. Akár egy audió cd-t, akár egy mp3at. vagy pl egy telepítő cd-t teszek be neki nem ismeri felTudna nekem valaki segíteni? már szeretném az xp-t újra tenni a gépemre, de hiába ha a netet, a nyomtatót, hangokat, stb nem tudom feltenni nem érek vele semmit:S
Előrre is köszönöm. -
Mákosmetélt
tag
Sziasztok!
Egy Gyors kérdésem lenne..
Pio dvr-111D íróm van (belső, ata) és szeretnék Labelflash-t.Tehát amit tennem kell ha jól értem letöltöm a legújabb (8.29 INT (Buffalo-Internal)) 111L firmware-t
INNEN: http://tdb.rpc1.org/#DVR111L és felteszem és már nero stb-vel tudok is rajzolni a lemezre?
Ha valami gond van pl.: egyes lemezeket nem ír meg jól az új firmware-el amiket most még igen, akkor vissza tudom tenni a jelenlegi gyárit?Köszi szépen előre is!
Üdv.
-
icons
addikt
Hello
A dvr-111d- met átpacheltem már 111Lé, ám hogyan tudnám régiófüggetlenítani is? (válaszokat privátban is szívesen fogadom, ki hogy kedve szerint -
Latsza
aktív tag
-
Latsza
aktív tag
válasz
capafog23 #2042 üzenetére
Hali!
Szerintem jó író, sose rontott, max a lemez hibájából ha írásról volt szó, egész gyors is nekem!
Ha nem akarsz semmi extrát(labelflash, lightscribe vagy egyéb ilyen nyalánkságok) akkor nem fontos hogy vegyél egy újabb meghajtót.
A 111d egy butított változat, a 111 tud DVD-RAM-ot is kezelni. Ha nem használsz olyat, akkor a frissítés nem indokolt. A firmware-t (nem firewire) úgy tudod megnézni a legegyszerűbben, hogy ha megnézed ezt az oldalt.. -
capafog23
őstag
Sziasztok nekem DVR-111D meghajtóm van, remélem ebbe a topicba tartozik.
Egyik kérdésem az hogy ez jó írónak számít most a pio-k között vagy érdemes lenne beruházni valami új sata-sra?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan lehet megnézni hogy milyen firewire van rajta? és hogy lehet frissíteni? -
Gallac
senior tag
Halihó Pio DVR-111 íróm van , a Nero 8.3.2 magyar verziójában található DVD speed progiban kíváncsiságból próbáltam Disk Quality opciót használni, de azt írja nem támogatja az íróm? ez lehet?
-
Latsza
aktív tag
Nekem is ez az író megírt egy DL lemezt, aztán semmi más nem olvasta vissza, egyszerűen ráment az anyag, de nem látszódik rajta ha meg akarom nézni.. Íróban meg aszonnya, h nem fér rá már semmi..ki érti ezt?
-
AMD!4ever
őstag
válasz
JoGyulas #2032 üzenetére
Szia!
Ugylátszik Ilyen válogatós a Dvdirónk,Nekem is Valamelyik DL es lemzre is,valamelyikre nem.
Fuji minuszos DL lemezre minden gond nélkül,
Verbatim Tokos 2.4 +os DL-es lemzre nemtud,de Szitázott Verb 2.4xes +osra meg igen...:S
Legujabb firm,és többnek a kiprobálása után tartok itt.Javaslat: Irjuk össze kinek milyen tipusú DL-es Médiára sikerült irni ezzel az iróval,Mert nagyon válogat ahogy látom.
-
mcmike
őstag
Szia!
Köszi a tippet, megpróbáltam DVDDecrypter-el, ami az IMGBurn elődje, de ugyanott (a második réteg kezdetekor) elszállt. Kezdek afelé hajlani, hogy az író nem ismeri magát a médiát, és nem is lesz újabb FW hozzá...mert ugye miért is lenne...
Ennyi volt az életciklusa...azaz magyarosan megfogalmazva:
"mennyé p@r@szt a bótba, oszt' vásároljá újat"... -
Tosee
őstag
a nero7 nálam is rontott DL lemezt (philips) konkrétan 2-őt...
de persze nem mindegy a lemezek márkája sem, memorex-ből DL-lemezt még nem használtam általában Verbatimot veszek.
Ami az írást illeti szerintem ne nero-val írd őket, hanem ImgBurn-al: ez ki tudja írni a .iso és egyéb kiterjesztésű képfájlban elmentett játékokat is.
Innen letöltheted: [link] -
rumkola
nagyúr
Van ehhez az íróhoz RIP LOCK kiütő FIRM? Nem találok sehol...
108-asról váltottam erre, és rothadtlassan olvas ahhoz képest (arra volt peccselt firm). -
mcmike
őstag
Hi all!
A következő problémám akadt az írómmal. Memorex DL lemez írásakor amikor a második rétegre térne, mindíg eldobja "Invalid Block address" hibával. Nero 8, Nero 7.10-el is tök ugyanaz a helyzet. Amit észrevettem:
- a Memorex 2.4x-esre szitázott DL lemezekel nem volt semmi bajom
- csak az "újabb" 8x-esre szitázottakat DL-eket dobja el mindíg a második rétegnél...Firmware az 1.29-es gyári. Létezhet, h ezt a lemezt még nem ismeri a Firmware? Mindenhol az 1.29-es a latest version (legalábbis ahol néztem). Ha valaki esetleg tudna újabbat, akkor kérnék egy link-et.
Már a negyedik DL-t rontom el ugyanazzal a hibával, pedig a 2.4x-esekből egyet sem rontott...
előre is köszi!
UI: Sima adat lemez lenne, UDF formátum / Multisession. Pl. játék ISO-t szeretnék kiírni. Ezelőtt ment simán Nero-val.
-
JoGyulas
csendes tag
Sziasztok!
Nekem hasonlo lenne a problemam!
Nem tudom mi a hiba de nagyon nem jo!
Xbox360-ra szeretnek otthon jatekot irni magamnak, mivel LG GSA-H10N iroval tobbszor nem ment mint ment, ezert szereztem be PIONEER DVR-111D irot.
Azt mondtak ezt alkalmas lesz ra.
Na igen!
Sajnos nem tudok DL lemezeket irni vele
Az alabbi hibakat adja ki:I/O Error!
Device: [1:1:0]PIONEER DVD-RW DVR-111D 1.29 (H
(ATA)
ScsiStatus: 0x02
Interpretation: Check ConditionCDB: BF 00 00 00 00 00 00 20 00 0C 00 00
Interpretation: Send DVD Structure - DVD+R DL Boundary InformationSense Area: 70: 00 03 00 00 00 00 0E 00 00 00 00 73 03 00 00 00 00 75 74 00 00
Interpretation: Power Calibration Area ErrorVagy:---------------------------------------------------
I/O Error!
Device: [1:1:0]PIONEER DVD-RW DVR-111D 1.29 (H
(ATA)
ScsiStatus: 0x02
Interpretation: Check ConditionCDB: 2A 00 00 00 00 00 00 00 20 00
Interpretation: Write (10) - Sectors: 0 - 31Sense Area: 70 00 03 00 00 00 00 0E 00 00 00 00 57 00 00 00 00 00 00 00 00 00
Interpretation: Unable to Recover TOC------------------------------------------------------------
Szeretnem kerni a segitsegeteket probalkoztam mar minden felevel, azokat az oldalakat is amiket az elottem levo hozzaszolok linkeltek be, de sajnos azzal sem!
Remelem nem csak valoban DVD-R lemezekkel megy mertaz moka lenne!
Koszi elore is! Sziasztok! -
Bianconeri
csendes tag
Értem értem.
Hát akkor nem marad más hátra, mint előre!A puding próbája az evés.
Aztán remélem jutok vmi eredményre.
Igen hát nagyon szar amikor nem tudod otthagyni az írót, mert azt nézed mikor adja be az unalmast és nem tudsz megírni egy lemezt csak mikor már 20 lemezt elb*sztál vagy még akkor sem
Belőlem élnek a lemez kereskedők
Azért köszi a tanácsokat, majd jelentkezem az eredményekkel. -
3x3y
aktív tag
válasz
Bianconeri #2024 üzenetére
Vannak konfigok, amik nem komálnak bizonyos meghajtókat. Megint vannak maghajtók, amik egyszerűen hibásak. Sajnos azonban, míg ezekre a következtetésekre jutunk, addig végig kell zongorázni egy csomó lépést...
Az a BIOS default, az nem biztos, hogy nyerő, de semmi sem kizárt...
Az is lehet, hogy az olvasó és az író egy kábelen van. Én áttenném az IDE1-re az olvasót mindenképpen. Egy próbát megér. Nekem is így van.Nem fontos a két egyforma kábel, de jó ha egyforma erezésű, ebben mindenki másra esküszik. Nekem egyforma.
A friss driverek fontosak, de néha szarabbak, mint a régiek.
Hát úgy érzem, ezzel most nem sokat segítettem. Az az igazság, hogy próbálgatni kell. De tudom milyen szar érzés ha hiba van.
-
Bianconeri
csendes tag
Hali!
Ezek a beállítások vannak:
Primary Channel:
Master
Current Transfer Mode: Ultra DMA 5 - Ultra100
és az ENABLE WRite Cache engedélyezve van
Select Trasfer Mode: BIOS DEFAULT /itt nem kéne átállítani Ultra DMA 5 - Ultra100 -ra???
Slave -nél itt nincs lehetőség: No DeviceUgyanígy a Secondary Channel-nél:
Master
Master Current Transfer Mode: Ultra DMA 4 - Ultra66
Select Trasfer Mode: BIOS DEFAULT /itt nem kéne átállítani Ultra DMA 5 - Ultra100 -ra???
Viszont a Slave-nél itt:
Current Transfer Mode:Ultra DMA 2 - Ultra33
és az ENABLE WRite Cache nem lehet beállítanim,nem aktív a check box
Select Transfer Mode: BIOS DEFAULT /itt nem kéne átállítani Ultra DMA 2 - Ultra33 -ra???Na mit tegyek?
Amugy a winchester van a IDE1-en és a DVD olvasó és író van az IDE2-n
Egyébként a 2 IDE kábelnek azonos érszámúnak kell lennie, ez fontos? Ez is lehet hibaforrás?Illetve ne töltsek le az alaplapohoz frissebb IDE vezérlő szoftvert?
Köszi a választ!
-
Pribi
senior tag
Hali!
Ti tapasztaltatok olyat, hpgy a lemezek amiket megírt ez a csoda egészen egyszerűen olvashatatlanok lesznek? Vagy csak a lemez volt szar?
Pribi
-
3x3y
aktív tag
válasz
Bianconeri #2021 üzenetére
A kábelcsere nem rossz gondolat, cseréld a másikat is. Előtte azonban megnézhetnéd, hogy hány eres a kábel. Ha 80 eres van most bent, akkor 40 eresre cseréld...
Megnézhetnéd még az Eszközkezelőben, IDE/ATA ATAPI vezérlőknél az elsődleges és másodlagos csatornáidat. speciális beállításoknél, hogy:
Milyen az átvitel módja: ha PIO, akkor a Windows VISSZAKAPCSOLTA a meghajtódat. Ezt állítsd vissza DMA-ra, és lehet, hogy megoldódott a problémád.
-
Bianconeri
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Van egy DVD íróm Pioneer DVD-RW DVR-111D. Mellette egy olvasó 1 IDE kábelen, egy másikon pedig a winchester.
A problémám az hogy nem tudok vele lemezt írni sem CD-t, sem DVD-t, mert amikor elíndítom az írást azt íírja ki, hogy író státusz hibás és kiadja a lemezt 5% után és természetesen használhatatlan. Winchesterről akartam írni.
Az írót kipróbáltam ás gépben, ott tökéletesen működött, tehát nem azzal kell hogy legyen a baj.
Gondoltam IDE kábelre, azt is kicseréltem, már amin a DVD író van(lehet hogy a winchester IDE kábelt is ki kellene cserélni?).
Bár nem tudom, ha rossz lenne az IDE kábel , akkor mndjuk Totalk COmmanferben sem tudnék olvasni DVD-t, meg másolni sem, pedig ott megy a dolog.Kezdek tanácstalan lenni, nagyon megköszönném, ha valaki segíteni tudna, mert 1szerűen képtelenség így egyetlen lemezt is megírni, csak az anyagot pazalrlom.
Várom a megoldási javaslatokat.
Előre is köszönöm, pá. -
laszlo81
csendes tag
Szerintetek miert tortent velem ijen!Van egy Pioneer 111d dvd irom meg egy regi nec cd olvasom,A Pioneert kotottem be elsodlegsnek a nec volt a masodlagos.Mire a Nerom meghujult es nem akart irni semijen cdt dvdt.Csinalhattam vele akarmit egeszen addig mig be nem kotottem oket forditva vagyis nec elsodleges Pioneer masodlagos!Miert lehet ez?
-
Latsza
aktív tag
válasz
AMD!4ever #2015 üzenetére
Hogy a valós baja mi lehet, én sem tudom, mindenesetre az első ötlet nekem a lencsetisztítás lenne; szétszedném a meghajtót, fognék egy fültisztítópamacsot, belemártanám egy kis tiszta szeszbe, hagynám kicsit párologni, épp hogy nedves legyen, aztán "körkörösen lepucolnám" a lencsét. De szigorúan csak saját felelősségre ajánlom!
Hál'álláhnak nekem ezzel az optikai meghajtómmal nem adódott egyszer se gondom, de egy régi LG-olvasót már megmentettem egy ilyen vakság elől
-
AMD!4ever
őstag
Köszi a segitséget,megprobálok utánajárni,de a gyanúm hogy vagy kezdi beadni a kulcsot,vagy tényleg koszos.Régebben megirta a DL-es lemezt is,igaz az másfajta volt.
A tisztitás az hogy megy egyébként? Néztem azt a szétszedési "utmutató-t" de nemigazán merem kiprobálni egyelőre. Vegyek olyan tisztitó cédét? érhet az valamit? -
Latsza
aktív tag
válasz
AMD!4ever #2013 üzenetére
power calibration error-ra a google rengeteg fórumot kiköpött, többek között lehet, hogy a lencséje koszolódott be a íródnak, vagy lehet, hogy driverbéli gondok adódtak.
Esetleg kezdi beadni a kulcsot az íród, bár erre nem vennék mérget.
Itt meg van egy ilyen tutorial, több problémát foglal össze. -
AMD!4ever
őstag
Következő a gondom mester urak
Van egy Pioneer 111d dvd iróm,perpill 1.29es firmwarével,azelött a nero7et használtam,utáltam. most az alcohollal probálkozok,illetve a nero 8.1 micro-val. egyrétegü lemezeket vigan megirom most is azelött is(1.23 volt eddig fent),de vettem 3db DL verbatim lemezt,és ezeket nemtudom megirni sehogy,minden sebességen Power calibration error-t ir ki mind a nero,mind az alkohol.2.4x-esek a lemezek,probáltam minden sebbeségen.1.23al és 1.29 el is,(nero,alk ujratelepitve a firmcsere után)
(Mitsubishi Kagaku media a verbatim lemez gyártója,ha segit)
Mi lehet a gond?ui: Megprobáltam a ImgBurn nevü progival is,de ugyanaz: Power calibration error
-
ÉM
tag
Én ezt nem értem, valaki segítsen nekem ebben a disct@2-ben.
végig csináltam mindent, ahogy az #1072-esben le van írva:[I]Megoldódott végre a DiscT@2 gondom!
Shteer felhasználótárs segített benne, meg vissza is olvastam.
1.06* 111D fel, restart
1.06* 111 fel, restart
8.19INT 111L fel, restart
8.29INT 111L fel, restartNero 6.6.1.4 uninstall, nem szedtem le semmit a registryből.
Nero-7.2.3.2b_hun_no_yt.exe fel, minden kigyalulva, ami nem kell, cover designer, meg burning rom maradt. Premium keyyel megetettem, restart telepítés után.[/I]De sajnos még mindig az a fránya "cd írás hiba" jön elő.
Próbálkoztam már másik néróval is, az #1936 alapján is, de az sem segített.
Tud valaki megoldást? -
Hikvision
senior tag
Szép estét. Ma akartam írni egy vegyes DvD-t a 111D írómmal és bevezetés után kiirja,h CRC ERROR és elrontja a dvd-ket. Megpróbáltam vele írni mást de ugyanaz. Mennyi az esélye,h elszállt az író?
-
TA68
őstag
Üdv!
Van egy Pionneer DVR-111D íróm, amit átflasheltem 111-esre.
Mivel tudnám a gyári firwaret visszarakni?Előre is köszi a segítséget!
-
törölt tag
sziasztok,
olyan problemam van, hogy minden nero verzional rontas van, leall mindig az iras es a szimulalas is azzal a hibauzivel, hogy komminikacios hiba
ez lehet azert, mert megtort az IDE kabel?
vagy esetleg mas hiba van?
valaszokat elore is koszi -
Vakegérke
félisten
Újabb bizonyíték, hogy jó ez a cuccos.
Csupa karc, esett DVD-t hozott egy haver, csináljunk másolatot, mielőtt végképp meghal a lemez. Az ő meghajtója képtelen olvasni. Szándékosan nem írok márkát.
Beraktam a sokak által istenített Benq 1655-be, image írás indul. Befejezés nincs. Hiba egyszer, többször. Három winyóra is próbáltam menteni, hátha valamelyik nem kóser.
Akkor jöhet az Asus/Pioneer. Mit mondjak, lazán kiírta az image file-t, haver lemeze lemásolva, kiírva, eredeti példány zacsiban porosodásra ítélve. -
Latsza
aktív tag
válasz
Vakegérke #2004 üzenetére
ez bizony csúnya dolog, de ha a másik oldalról nézzük, ez olyan mint a különbség egy pentium vagy egy celeron proci között, bár azt nem lehet átflesselni
ez amúgyan minek minősül?
ha már megvettem, fizikailag az enyém, akkor azzal azt kezdek amit akarok, nemde?
"házilag megberheltem", ez így meg olyan, mintha egy vidkarit húznék fel pl egy radeon pro-t xt sebességűre (ez is az alap és a butított változat esete)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Keresek Samsung 870 QVO 8TB SATA SSD-t
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- IDE HDD-k vegyesen nagy mennyiségben 32db egyben
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14 G4 - Ryzen 7 5825U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest