Új hozzászólás Aktív témák
-
trl_master
tag
válasz
Thulcandra #1067 üzenetére
más elven működik az írás-olvasás! nekem is volt olyan h egy dvd-író olvasott, ellenben nem írt...megesik az ilyen...
másik gépban valszeg menni fog, valszeg a vezérlővel van gond! kíváncsian várom h mi történt -
Thulcandra
senior tag
válasz
IRON STORM #1066 üzenetére
Valamilyen gigabyte lap ha jól emlékszem. Közben megtudtam, hogy visszavitték a boltba, ahol közölték, hogy semmi baja. Most hétvégén megyek majd megnézni másik gépen, kíváncsian várom mi lesz.
Sata vezérlővel lenne gond szerinted? Olvasni olvas rendesen... totál nonszensz ez egész, tudni akarom pontosan mi csinál ilyen hibát... remélem hétvégén kiderítem majd.
-
IRON STORM
őstag
válasz
Thulcandra #1064 üzenetére
Milyen alaplap, és milyen sata vezérlő van a lapon?
-
trl_master
tag
válasz
Thulcandra #1064 üzenetére
ez valóban érdekes probléma, én is a másik gépbe való átrakást ajánlom, egy próbát megér! ha nem nyert, akkor meg mehet a fw frissítés, ha nincs garpapír!
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1063 üzenetére
Persze fw előtt megnézem azért másik gépben is (ha megvan még, lehet legariztatták, fingom sincs), de az alaplap biztos jó.
Érdekes, hogy senki más nem látott még ilyen problémát. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Thulcandra #1062 üzenetére
Nem csak fw-rel, hanem másik gépbe tevéssel is kellene próbálkozni... (még mindig)
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1061 üzenetére
Egyelőre nem tudom mi van, legutoljára még a garipapírt keresték, azóta nem szóltak. De rá fogok kérdezni, mert érdekel mi van vele, soha nem láttam ilyen hibát, és kíváncsi vagyok firmware megoldja-e (ha nincs meg a garipapír).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Thulcandra #1060 üzenetére
Azt mondtad, kipróbálod másik gépben is, megtetted?
Fw-frissítés olykor jól jöhet, bár nem biztos, hogy ezt megoldja, ha hardveres gond van. -
Thulcandra
senior tag
-
válasz
Thulcandra #1057 üzenetére
igen, többen is találkoztak már, főként akkor, amikor különböző emulátorok, klónozók és hasonló jelleggel bíró alkalmazások - illetve azok bizonyos (speciális) beállításai - bekavartak! gondolok itt; alcohol, daemon tools...stb! az aktív emuláció például csodákra képes - már ha a rossz oldalról nézzük...
-
Thulcandra
senior tag
Olvasgatom itt a fórumot és látom elég sok embernek vannak totál nonszensz problémái ezzel az íróval...
Tegnap én is belefutottam egybe: olvasás megy rajta, de ha belerakunk egy üres dvd-t - teljesen mindegy milyen márka, milyen típus - a windows onnantól kezdve, úgy gondolja, hogy az eszköz egy CD-olvasó
És nem elérhető, semmilyen programmal.
Életemben nem láttam még ilyet, vicces ahogy az intézőben a meghajtó DVD-RW jelzés átvált CD -re
Újraraktam chipset drivereket, ilyesmik, eltávolítottam, hogy újra felismerje, átdugtam másik sata slotba, de a probléma továbbra is fennáll. Megnézem majd másik gépben is, aztán ha ott működik, akkor jobb híján reinstall :/
Találkozott már valaki ilyennel ?
-
shteer
titán
adott egy pio-212 legújabb fw-rel
gépbe berak, jól olvas DE nero nem látja, winiso-val viszont tudok vele írni
mi baja lehet? hogy orvosolható? -
yodee_
őstag
hali!
érdeklődnék, hogy lehet e külön előlapot venni az íróhoz. fekete kéne. köszi
-
szoki007
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #1050 üzenetére
ezzel probáltam !! mindennel mááá vmi más gond lesz tökre mind1 mien firmware t probálok ugyazt irja ki rá
-
szoki007
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #1047 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
IRON STORM #1046 üzenetére
Értem, köszönöm!
Akkor tehát hiába próbálkozom. Bár nem nagyon értem, miért nem támogatja! -
IRON STORM
őstag
válasz
Sk8erPeter #1045 üzenetére
Nem működik sem a 212 sem a 216 íróval.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1044 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
A firmware-csere már megtörtént, azzal nincs para. Köszi! (mivel az újjal sincs gond, ezért nem is látom szükségét a visszaflashelésnek)
A Nero DriveSpeed-del (vagy mással) nálad működik az olvasási sebesség visszavétele a Pio 212D-nél? Neked is van (volt), gondolom próbáltad. Vagy nem? -
FefeeX
veterán
válasz
Sk8erPeter #1029 üzenetére
Firmwarek általában finomhangolásokat, újabb lemez mid-eket támogatnak, esetleg ha romlik egy lemez minősége globálisan (lásd anno Ricoh), akkor visszaveszik az írási sebességet, vagy váltanak stratégiát. Általában ha jól működik egy író az adott FW-rel akkor nem érdemes cserélni (bár van aki mindig cserél) - én gyakorlatilag mikor megveszem az írót, frissítem a legújabbat, és onnan amíg nincs probléma (ugyanarra a lemeztípusra írok mindig) nem cserélek.
-
válasz
Sk8erPeter #1040 üzenetére
nem próbáltam - nem volt rá szükség -, de ha legközelebb megyek, akkor kipróbálom!
-
válasz
Sk8erPeter #1038 üzenetére
nem, nekem nincs dvr-212d íróm. itthon csak notik, hobbizós helyen meg dvr-215d, dvr-216d, ad-7200a és ad-7203s van jelenleg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na majd megnézem frissebb verzióval, ha tudom, most csak egy "lebutított" Nero-m van, amiben csak az Express és a Burning ROM (igazából a lényeg) van.
Viszont nem láttam, hogy bárhol ingyenesen letölthető lenne KÜLÖN a DriveSpeed újabb verziója...(persze megoldható probléma
)
Mindenesetre köszi az ötletet!
Egyébként neked is van Pio 212D-d? Ha igen, nálad műxik a sebesség-visszavétel? -
válasz
Sk8erPeter #1036 üzenetére
nekem a nero 8.3.6.0 verzió van fent, és abban alapban a drivespeed 3.8.3.0 verziója van benne.
-
válasz
Sk8erPeter #1033 üzenetére
melyik nero (drivespeed) verziót használod? ha régebbit, akkor esetleg próbáld ki valamelyik újabb verzióval.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1033 üzenetére
Ja igen, a Pio 212D esetén én tettem be a Beállítások - Hozzáadással az 1X sebességet, de úgy tűnik, hiába, mert nem hajlandó semmilyen sebességre visszavenni magát.
Úgy látom, itt már csak magamban beszélgetek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1030 üzenetére
Itt vannak a képek arról, hogy a Nero DriveSpeed nem vesz vissza a Pioneer 212D olvasási sebességéből, míg LG GSA-4120B esetén igen:
LG GSA-4120B esetén:
Pioneer 212D esetén:
Az is jól látható, hogy a Pio-nál nem lehet állítani a "Forgás leállási idő"-t, bár ez kevésbé fontos, de érdekelne az oka.
Tehát miért nem lehet lejjebb állítani a Pioneer 212D olvasási sebességét Nero DriveSpeed-del?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igencsak meglepődtem a Pioneer 212D olvasási képességeinek hiányosságain: régi szar, esetleg karcos CD/DVD-k tartalmának másolásakor a Pio szenved egy darabig, aztán feladja, olvasási hibával.
Most kipróbáltam egy régi csotrogány, zajos ratyi LG CD-RW CED-8080B típusú CD-író/-olvasóval (amiről egyébként készült 2000-ben egy PH!-s teszt: [link]), és azzal simán vitt egy csomó fájlt, amivel a Pio egyáltalán nem tudott mit kezdeni. Persze az eredmény ebben az esetben sem 100%, dehát a Pioneer már rögtön az első fájl másolásánál elakad...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1030 üzenetére
Nagyon kihalt az íróm topicja.
UP!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #1029 üzenetére
Még valami: a Nero DriveSpeed miért nem vesz vissza az olvasás sebességéből a Pio 212D-nél? Legutóbb kipróbáltam egy LG DVD-íróval (GSA-4120), ott látható volt, hogy az "Aktuális" sebesség meg is változik, nem marad az eredeti, mint a Pio-nál, ahol hiába állítom át, marad ugyanúgy 40X. Ez csak azután tűnt fel, miután kipróbáltam az LG-nél is.
Majd legközelebb linkelek képet is, ha kell, most nem vagyok annál a gépnél. -
Sk8erPeter
nagyúr
212D-hez jár valami előnnyel az 1.28-as firmware?
Sok infót nem találtam róla, de most frissítettem 1.24-ről.
Ennyit írnak: "DVD-RAM Format error problem on Windows Vista is solved". Vistát nem használok.
Másról tudtok? -
nbl2
senior tag
válasz
IRON STORM #1027 üzenetére
Szia, Nem eddig nem próbáltam, ez mindjárt át tudom ez jó ötlet.
Azt hittem minél újabb egy lap annál jobb, és nem ilyen hülyeség hibák fordulnak elő nála! -
IRON STORM
őstag
P35 ill P45 chipkészletes lapoknál találkoztam hasonló jelenséggel. Egyszerűen ledobta az írót, amit okozhat gyenge minőségű vagy hibás lemez, írási hiba stb.
PPeter fórumtárs tájékoztatása alapján, a sata kontroller érzékenysége is okozhat ilyet, esetleg lézerhiba.
Találkoztam ilyen jelenséggel Pio 216D író esetében is, itt egy különálló csatornára való átrakás után megszűnt a hibajelenség.
Próbáltad másik sata portra tenni az írót? -
nbl2
senior tag
Nekem egy Pioneer 212D van, és kn egy hónapja néha az XP nem látja, egyszerűen mintha nem is lenne a gépben. Kábel csere megvolt, de nem segített. Néha van dvd néha nincs. Ötlet, esetleg firmware frissítés?
-
KiriK
tag
A címben említett íróm van, és az utóbbi pár napban két Maxell +os DL lemezt is elrontott. Pár hónapja írtam vele 5dbot, azok most is jók.
Nero 8al írtam (volna), hibának azt írta, hogy "író-fej pozícionálási hiba". Egyikkel 8, másikkal 6%ig jutott. A normál lemezekkel semmi baja (mostanában -ost, normált illetve RW-t írt)
Mi a teendő? Porosodás? Kuka? Firmwaret most frissítettem, de azóta nem próbltam újat.
Help! Thx -
fradi81
veterán
Van egy félmegoldás, kikapcsoltam a DMA-t, így nem fagy.
-
fradi81
veterán
ha nem lesz megoldás cserélem IDE-re, akit érdekel és szegedi szóljon.
-
fradi81
veterán
válasz
IRON STORM #1021 üzenetére
Átdugtam egy másikra, külföldi írásokból az jön le hogy nforce chipseteknél van ez. Letöltöttem nvidia oldaláról a legújabbat semmi változás. Nembaj még googlézok pár napot.
-
fradi81
veterán
válasz
IRON STORM #1019 üzenetére
igen IDE mód, RAID módba nem is megy. Nehéz ügy
-
fradi81
veterán
válasz
IRON STORM #1017 üzenetére
-
fradi81
veterán
válasz
fradi81 #1015 üzenetére
"Someone told me that the SATA DVD Drives don't work too well with AHCI. I didn't want to disable AHCI, because I wanted to still use that for my hard drives, so instead, I just used another SATA port that can be configured as a normal IDE. After the switch, k-probe works and no more hang ups. Thanks for all the help!"
Talán ez lehet a megoldás, átállította IDE-re de azt hogy kell?
-
fradi81
veterán
212d-m van, vista64. Vista telepítése vagy 6óra. Más is írt már ilyet, írtam egy lemezt és ellenőrzés közben leáll, merevlemez ledje világít, ilyenkor gyakorlatilag lefagy a windows, várni kell vagy 10 percet hogy újra visszaálljon minden, vagy reset gomb de akkor újraindulás után a windows nem is látja a dvd-t, szóval ilyen leállások vannak, ezt mi okozhatja? Legújabb firmware megvan.
-
klaca78
csendes tag
hali! pio 212D -íróm van.Szinte egyik napról a másikra nem olvassa vissza rendesen azkoat a lemezeket amiket 1 hónapja még tökéletesen visszaolvasott vagy azt amit előző nap irtam vele.Tehát megír mindent de szinte minden lemez olvasásánál nyökög.Felpörög olvassa 10x-esn majd leesik 2-3x-ra össze vissza ugrál minta rossz lenne a lemez.A lemez biztos jó másik íróba ok, az vele végzett tesztek is siralmasak.Mi történhetett vele? max 1 éves és a lemezek is java részt verbák. Köszi!
-
shteer
titán
és aki esetleg már crossflash-elte 212-re annak ez a file kell
-
tlala
addikt
Végre új firmware - 1.28.
letöltés -
Stranger
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Pioneer DVR-212D SATA-s íróm, vista sp1 van a gépen. A problémám az, hogy időközönként írás közben egyszerűen megáll az írás, a dvd író pedig ilyenkor az eszközkezelőből is eltűnik, mintha kihúztam volna. Csak a gép kikapcsolása segít. Már felraktam a legújabb firmwaret is, de az se segített. Régebben xp alatt nem csinált ilyeneket, lehet hogy a vista kavar be neki?
-
nike_
addikt
Sziasztok!
Mi lehet az író baja? Berakok egy cd-t, felpörög egy pár másodpercre, aztán leáll. Bemegyek sajátgépbe, és látom, hogy nem olvasott be semmit, csak felajánlja az üres lemez előkészítését. Akármilyen cd-t beteszek ez fennáll (akkor is ha tele van dolgokkal).
Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm.
p.s: 1 hete még jó volt, azóta nem állítottam semmit. Esetleg csak valamit engedélyezni kéne és ez nem az író hibája?
-
válasz
klaca78 #1004 üzenetére
ha van friss firmware, akkor mindig érdemes frissíteni - függetlenül attól, hogy szerinted jól ír az író - vagy sem...
az általad hibásnak kihozott írást mutató tesztekkel kapcsolatban pedig olvad el az alábbi írást; link
ja, és a firmware frissítésével nem ugrik a gari, csak az előírtak szerint történjen a frissítés! -
klaca78
csendes tag
helyesbítek! most kaptam egy másik fajta lemezt, maxell. Ezzel is ugyanazt produkálja
Mehet vissza az üzletbe? -
klaca78
csendes tag
hali! Pio 212D írom van. Szinte csak +16x Verba lemezeket irok vele!Ujjabban észrevettem hogy a PIE és PIF hivák igencsak megemelkedtek 700-2000 között! durva! ugyanolyxan lemezt egy régi LG-vel tökéletes a teszt! Más lemezzel viszont nem csinál ilyet!!imgBurn-t használok! Mi lehet a baja? pont a legjobb lemezzel kell csinálnija???
A MCC Vereba! eddig minden irommal tökéletes volt! már most firmware-t kéne frissiteni??
Akkor nem ugrik a Gar??? Köszi előre is! -
Egon
nagyúr
Adott egy Pio 212D író, a legutolsó 7-es Nero-val használva, Verbatim DVD+R DL 2,4x lemezekre felkínálja a 4x és a 8x írási sebességet is. Ilyenkor mi van? Elvileg a legutolsó firmware (1.24) van rajta gyárilag (pár hónapja vettem, az uccsó gyári firm tavalyi).
Új hozzászólás Aktív témák
- Airsoft
- Építő/felújító topik
- Megválik a legfontosabb mérnökétől az Intel
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Házimozi belépő szinten
- Őszköszöntő hardverkeverék
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nem lesz Xiaomi 16
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 Plus Chieftec 850W
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest