Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Kendek #276045 üzenetére

    Van amúgy olyan hűtőlapka, ami nem igényli a cserét minden megbontásnál, de ajánlható lehet ide is? Mindjárt kifejtem miért érdekel.

    Már felkészültem lélekben, hogy fél évente azért a Kryonaut is cserés (használat függvényében talán tovább is bírja), mert ez is túl híg. Több helyen olvastam, hogy a gond ugyanaz, mint sok notebook esetén, hogy az APU kupak kialakítása miatt, ahogy tágul a hűtő a hő hatására, az párszáz ciklus után kifossa oldalra a pasztát. Valószínűleg a Kryonaut azért jobb, mint az MX4, mert "kifosott állapotban" is tovább képes a szükséges hőt elvezetni.

    Talán itt a topikban is írta valaki, hogy hőközlő képességben gyengébb, de nagyon sűrű, szinte gyurma szerű pasztával jobb eredményt ért el, mert azt nem nyomja ki annyira oldalra. Lehet a friss Kryonaut-hoz képest pár fokkal melegebben tartja a rendszert, de ezt a teljesítményt akkor is tartja, mikor a Kryonaut már rég cserés. Sok notebook is ilyen nagyon sűrű pasztával (esetleg erre a célra szánt hűtőlappal) van ellátva. Talán nem véletlenül.

    Na most ugye felmerül bennem, hogy ha kell, cserélgetem alatta a Kryonaut-ot 6-12 havonta, de ha még a Minus Pad 8 csere árát is beleszámolom, akkor már nem olyan gazdaságos, vagy a hűtőtappancsokat cserélem újra felhasználhatóra vagy a pasztát olyanra, amihez évekig nem kell nyúlni (a géphez van porszűrőm).

Új hozzászólás Aktív témák