Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    Sziasztok!

    Most, hogy kijött az új málna egyre érdekesebbnek tartom egy kis házi szerver építését. Jelenleg egy Atom 330 végzi ezt a feladatot Ubuntu Server Trusty-val és teszi mindezt tökéletesen. Lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni:

    1) azt látom, hogy Arch van a Pi2-re, de mondjuk úgy, hogy Ubuntu-alapú distro, ami úgy használható, mnt az Ubuntu Server? Létezik ilyesmi és mennyire megbízható. Nem kell desktop, se hdmi, se hang, kizárólag szerver feladatok (nfs, samba, torrent (deluge+flexget), vdr server, ftp).

    2) fontos, hogy a legújabb linux distro torrentet milyen sebességgel tudom letölteni és utána visszaosztani ( :U ). Jelenleg kb. 8-9 Mb/s a letöltés Deluge daemon-nal (ennyi valóban a max sávszélem). Akinek van tapasztalata deluge-téren, az kérem ossza meg, hogy milyen sebességekre képes a málna 2, és kb. hány seedet tud gond nélkül kezelni. 2,5-es USB2-es hdd lesz a tárhely.

    3) VDR szerverként próbálta valaki? Elvileg csak streamelnie kell, semmi átalakítás, annak talán mennie kellene. 1080i-től lefelé, LAN-on keresztül.

    4) NFS és Samba tapasztalat, hogy USB-s 2,5-es HDD-re kb milyen sebességgel képes írni/olvasni (teszteket láttam, saját tapasztalat érdekelne). Illetve más kliensről elérve mire képes NFS vagy Samba alatt hálózaton?

    Köszönet!

    UI: Nincs valakinek Pécsen vagy a közelben egy 2-es málnája, amin ki tudnánk próbálni ezeket élesben?

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák