Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
oh, mennyi jo tipp
ezekbol egy esszet ossze lehetne rakni, halas lennek erte egy sorrel.
-
Viszlát
addikt
Lazán kapcsolódó mai esemény: engem akkor kap el az ideg, amikor bemegy az ember egy ilyen Tesco méretű áruházba, mert ott van minden és nincs citrom. Sima mezei citrom...
-
wow, jó topik
mi nagyon ritkán eszünk itthon, nem is nagyon vannak felvágottaink, zsemléink. ha mégis veszünk akkor valami magvasat, teljes kiőrlésűt, rá pedig házi mangalica szalámi kerül, csípős vagy csemege. vajbol bords eve, nem megyek ki megnézni, hogyan írják
egyébként barátnőm is szokott csinálni májkrémet, amit imádok, meg tojáskrémet, padlizsánkrémet, stb, ezeket eleszegetjük. reggeliért én sem kelek fel hamarabb, de mostanában rászoktam, hogy bent hagyok az irodában egy doboz müzlit, és ahhoz veszek mindig tejet. reggel a levelek olvasgatása közben meg betúrom.
ebédelni igyekszek egészséges kaját rendelni, vagy enni a céges étteremben, néha összejön, néha nem
ezek mondjuk nem olcsó dolgok, de a havi ebédköltséget a szép kártya meg az bözsike utalvány nagyjából fedezi. a müzlis megoldás jobb egyébként agyú y500-700 Ft-ot is elvertem előtte reggelire a büfében.
vacsorára meg vagy eszünk valamit, amit otthonról a szülőktől hoztunk, vagy leugrunk egy pizzáért, de mostanában viszonylag sokszor elmegyünk vacsorázni valahova, jellemzően a vapiano, mondenegrói gurman illetve jelen hármasból választunk, ha nem ismeritek a helyeket mindet ajánlom
ez éppen fiogyasztástól függően 4-6k pénz, ezen lehetne spórolni, de egyelőre jó így
nameg a löttyökön is. tegnap pont végignéztem a teszkóban, hogy miket is pakoltunk a szalagra, csak folyadék 7k értékben
(najó, ebből 1k a szájvíz). energiaitalok (ez kell most, mindketten meló+államvizsgák), gyümölcslevek (400 ft 1 liter, eztse kéne), ízesített ásványvíz (itt mindig bevásárolunk ha akciós a vöslauer, bár 250 ft így is sok 0.75 literért), cider az asszonynak, sör nekem (most edelweiss, amúgy budweiser, nem iszok sokat, azt a havi 6-8 sört mindegy, hogy 200 vagy 300-ért veszem meg), szóval durva.
csomó dolgot felismertünk már, amivel pénzt lehetne megtakarítani, persze luxus heti 2-3 alkalommal éttermezni, meg ilyen löttyöket inni, miko jó a sima ásványvíz is, de egyelőre nem kell ezekről lemondani.
más kérdés, hogy le fogok, leginkább az egészség miatt. és ha lesz végre időm a diplom aleadása utn megint ráállok, hogy főzőcskézek magamnak 1-2 dolgot. mióta ide költöztünk kétszer fűztünk csak, egyszer egy egyszerű tésztát, egyszer meg rákot, és ennyii. pedig minőségben ez sokat dobna, a költségekben nem vagyok biztos, de nem is fogom kiszámolni. a kaját sosem számolom, minden mást azért igyekszem
-
Dany007
veterán
válasz
MrSealRD #199 üzenetére
Passzolok, de itt az Intersparban ~ 225-250 forint körül van egy kiló.
Igen, mi is ezt az oldalt néztük. Kb a fele sincs fent... Láttad már mekkora az a bolt?
Sajnos a húsokkal ez van. Piacra lenne még érdemes kimenni ha már a cipőt a cipésznél elvnél tartunk. Most ezt a "Defranco" féle megoldást fogjuk kipróbálni.
Az akció meg igen... Amit kinéztünk üdítőt ami épp fele annyiba került mint máshol, na abból pont egy darab nem volt a polcon. De csak abból nem.
-
Akkor az biztos valami csodakrumpli volt...
Ha már Auchan-ba voltatok : [link]
Az összes cucc fent van...A motorolajtól a kefírig. Nem csak akciós cuccok...3. Én nem tudom, észak felé haladva biztos van valami szabály, hogy drágának kell lenni, mert máshonnan is azt hallom, hogy a henteseknél milyen drága a hús. Pécsen meg ma vettünk nagyon szép bőrös malackarajt. 1,906 Kg -> 1670Ft.
Akciókról: Ilyennel sajnos mi is sokszor találkoztunk, hogy pont azért a 2-3-4 dologért mentünk volna, és teljesen véletlenül pont azok nem voltak a polcokon... Ez kivédhetetlen trükk a "bót" részéről. Bár tavaly igen komolyan büntették őket, nem is egyszer az ilyenek miatt...
-
Dany007
veterán
válasz
MrSealRD #197 üzenetére
Csak megjegyzeskent: nem tetszik ez a kioktato hangnem
1. nem uj krumpli volt. Sima mezei, mint irtam 700/2kg vagyis 350/kg. Az uj krumpli kulon volt...
2. erre nem tudok mit mondani. En is ezt irtam csak kb mindenre.
3. igen probaltuk. Szintekkel dragabb egy hentesuzletben a hus mint az ilyeb hiperekben. Irtam is hogy egy idoben jartunk a Papaihus hentesuzleteben, de piszkosul draga.
Azert akartunk a Auchanbe menni, mert volt par jo akcio, valamint azt gondoltam egy ekkora boltban azert jobb arak vannak mint a helyi kis uzletekben. Hat pont forditva.
A "bot" weboldalat pedig megneztem. Ezt is irtam korabban. Viszont a "bot" weboldalan csak az akcios aruk vannak Jelen esetben viszont pont az akcios joaron arult termekbol nem volt mar a polcokon pentek delutan. Ami kb 5%-a az Auchan teljes kinalatanak. Egyik "bot" oldalan sincs fent a komplett kinalat, csak az akcios.
@Viszlat: Hat sajnos keso. De legalabb jo lecke volt.
Kocsikaztunk egyet.
-
Csak kiegészítésként, vagy nem is tudom minek...
1. Nem véletlenül új krumpli volt kitéve ennyiért? (Csak mert eddig új krumplit (magyart) 500-700ft/kg áron láttunk a zöldségestől a hyperekig mindenhol. Nem is vettünk még...)
2. Mint lecsópaprika...mindenhol vannak éppen lehúzós drága cuccok. Nem ott kell megvenni.
3. Karaj ennyiért??? Cipőt a cipésztől, húst meg a hentestől...Mivel kb minden ilyen "bót"-nak van weboldal meg tudod nézni az árakat, és nem vetődsz árnyékra...
-
Viszlát
addikt
válasz
baluka26 #195 üzenetére
Erre gondolsz?
Bár a kémény már nincs ott, pár éve felrobbantották.
-
Viszlát
addikt
válasz
baluka26 #193 üzenetére
Igen, itt vagyunk a Bakony lábánál, tiszta levegő, extra minőségű víz (itt csak a sznobok vásárolnak ásványvizet), csend van, nyugi van. Mióta kész van a csóri és a fehérvári elkerülő, az autópálya negyed órára van tőlünk, végig négysávos út van, 110-es sebességkorlátozással. Így aztán kis túlzással egészen BP-ig autópályán mehetünk, körülbelül 45 perc az innenső széle. Amikor a Petőfi hídhoz jártam fel dolgozni, az volt 1 óra...
Csak hát amíg nem válnak veszélyessé a volt erőmű kéményei (tudom, hogy nem kémény, de szokás szerint most sem jut eszembe a rendes megnevezés), addig nem fogják őket elbontani és itt csúfítják a környéket. Én megoldom, mert simán nem nézek arra.
(#195) baluka26: azaz, köszi.
-
Viszlát
addikt
válasz
baluka26 #191 üzenetére
Nem is vettem annak, csak elkalandoztam a téma kapcsán.
Jaja, miközben tulajdonképpen falun vagyok, de mindkét irányba kétszer kétsávos úton mehetek. Ééés a Balaton is 20 percre van csak... Mindig várom, hogy mikor robban be a köztudatba ez a kivételes helyzet és indulnak meg az ingatlanárak felfelé.
-
Viszlát
addikt
válasz
baluka26 #189 üzenetére
Szerintem valahogy úgy van ez, hogy alapvetően mindenki azt csinál amit akar, amíg nem az én pénztárcámból költekezik, addig egyrészt semmi közöm hozzá, másrészt szíve joga ott elkölteni a megkeresett pénzét ahol szeretné.
De egyébként ezzel is úgy van szvsz, mint bármi mással, hogy a végletek ritkán egészséges megoldások. Eleve, az ár csak az egyik szempont, a minőség legalább ugyanolyan fontos. Magyarán nem megyek el 100 liter tejet megvenni akciósan, ha nem ismerem a márkát és ki tudja mi van a dobozban, de ha már volt szerencsém a típushoz, akkor meg miért adjak x ezer forinttal többet érte csak azért, mert drágább a közelebbi bolt.
Itt Palotán szerencsések vagyunk ilyen szempontból, mert a környező két nagyváros összes áruházának a reklámanyaga elér hozzánk, amiknek az átfutása hetente körülbelül 15-20 percnyi időt vesz el az ember életéből és bizony komoly összegeket lehet megspórolni egy négy fős háztartás esetén.
Szerk: egyszer kiszámoltam, hogy a 36 km-es fehérvári túránkkal (Metro -> Tesco -> Auchan) ~ 11.000 forintot spóroltunk egy összesen ~60k összegű bevásárlásnál, amiből lejön ~1500 forint benzinpénz, tehát marad durván 9k. De nem is csak az összeg a lényeg, hanem a százalékos arány, márpedig a 15%-os megtakarítás igen jelentős. (A viszonyítás a bemegyünk a palotai teszkóba és megveszünk mindent egy helyen verzióhoz képest történt.)
-
baluka26
veterán
Ezen már többször elgondolkodtam, és sokan megvetik azokat, akik a legközelebbi helyre mennek és hiába drágább ott valami, mégis ott vásárolnak.
Sokan azt mondják, hogy ezek az emberek hülyék, de szerintem nem, teljesen rendben van ez a viselkedés. Arra tudok gondolni, hogy valakinek sokadrendű az a pár ezer forint eltérés hetente, és sokkal fontosabb, hogy mindig ugyanott, a megszokott helyen vásároljon annál, hogy mindig bújja az újságokat és kiszűrje az akciókat. Megint eljutottunk a preferenciarendszerekhez, amivel (plusz játékelmélettel, de az is prefen alapul) szerintem az emberi viselkedést kb 90%-ban jellemezni lehet. A maradék 10% az érzelem alapú cselekvés. -
Viszlát
addikt
Ááá, ha tudtam volna, előre megmondom, hogy erre számíts. Mi is csak célirányosan megyünk oda ha olyan leárazás van amiből megéri nagy tételben venni és az üzemanyaggal együtt is megéri, mert egyébként valóban a környék egyik legdrágább áruháza (Fehérvár-Veszprém tengelyen).
-
Dany007
veterán
No, nem tudom mennyire off vagy on de tegnap megjartuk a fehervari Auchan-t.
Hatalmas csalodas! Nemhogy nem olcsobb, de sok esetben meg dragabb is, mint a vp-i Interspar! Ami meg olcsobb lett volna, abbol meg mar nem volt a polcokon. 700ft 2kg krumpli? 700ft egy kilo lecso(!)paprika? 2000 folott a karaj kiloja?
Ugyhogy csunyan kiakadtam. A bevasarlas kb harmadanal mondtam az asszonynak h huzzunk innen.
Szoval tenyleg az lesz, hogy bejarunk itt tobb boltot is es ugy szedjuk ossze a cuccokat. Hatha ugy tenyleg olcsobban jovunk ki. -
Viszlát
addikt
ez eleve nem a mi keményvonalas, ránézéssel karbantartós ökoszisztematikánkba illeszkedő cucc.
Amikor pár éve az ex behülyített ezzel az egész kertes témával, az első szezonban annyira komolyan vettük a vegyszermentességet, hogy 2-3 naponta végigjártuk mind a 24 sor krumplit és egyenként leszedegettük róluk a krumplibogarakat. Tudom-tudom, de hát ilyen a szerelem.
-
-
DeFranco
nagyúr
Az uborka is szőrös, meg a kókuszdió is. Utóbbit segédeszköz nélkül fogyasztani sem tudod. Dió-mogyoró dettó.
Továbbra sem én vagyok a Jean-Paul Megmondó, de van olyan, hogy a szervezet valamit nem kíván, és nincs is rá szüksége. A barackot sem tartom élettanilag nélkülözhetetlennek, csak az egyik legfinomabb gyümölcsnek. Ha nem eszed, hát nem eszed, több marad nekem
Ettől még a barack nem rossz, és aki ezt állítja, arra továbbra is fenntartom a kiátkozást.
-
adalbert1
veterán
Felvágottat mostanában én is az Aldiba járok venni... Mind valamilyen ismeretlen márka, de szerintem elég jó minőségűek - igaz az árukat is megkérik rendesen (persze még így is olcsóbbak, mint mondjuk a Tescoban valamilyen ismertebb márka termékei).
-
lapa
veterán
válasz
DeFranco #176 üzenetére
hát nemtom. ugye volt már itt arról szó, hogy a test majd kitalálja magának. az enyém sose vágyott nagyon a barackra. eleve szőrös érted, már ez gyanús és nekem rettentő mód zavarja a szájpadlásom. a macskám eszik ilyen szőrös izéket. akkor ugye egy csomó őszinek már rohad a magja, mint a starking almának. ettől függetlenül ha előkóstolják és *****, akkor nagy vonakodva lefejtem róla a héjat és akkor elfogy 3-4 öklömnyi. de még mindig inkább a harapós-roppanós ipari műnektarin. a sárgabarit még kevésbé eszem gyakran ésvagy jó ízzel. pedig ezeken kívül ugye mindent megeszek, de őket valahogy nem akarja a habtest annyira, én meg nem erőltetem. no ebbe a predesztinációba jött az infó, gyorsan meg is tértem.
a tudományosságról annyit, hogy wiki írja mekkora rákellenes az antioxidáns-tartalma. közben meg épp a minap írta a nobel-díjas emberünk (szóvan nem ez a 2 x 30 perc tévétapizással gyógyító szint), hogy bizonyos reakciókat pont fordítva értettek eddig (eleve wtf) és lehet, hogy az antioxidáns annyira mégse kóser rák ellen.
már csak hab a tortán, hogy érzékeny minden szarra, ez eleve nem a mi keményvonalas, ránézéssel karbantartós ökoszisztematikánkba illeszkedő cucc.
-
Viszlát
addikt
Amatőrök közé keveredtél hallod, ilyen sületlenséget hát. Meg nem mondom milyen fajta a sárgabarackunk, szegényke nagyon kényes a fagyra, így az utóbbi két évben nem volt rajta semmi termés. Na de amikor túléli a tavaszt, na az valami mennyei, mézédes, lédús, általában addig ülök a fa alatt míg szét nem durranok, masszív 3-4 napos hasmenéskúrára ítélve saját magam, de egyszerűen képtelenség abbahagyni.
-
baluka26
veterán
Aldis májkrémeket próbálta már valaki?
Szerintem az egyik legistenibb cucc, ami kapható. -
lapa
veterán
mondjuk nekem a legutóbbi urbánlegend azt mondta, hogy a sárga + őszibari ördögtől való a savassága (vagy a savasság mittoménmije) miatt. nem is ültettünk, annyira a lekvár se jön be nagyon, a kevéske is inkább sütibe fogy. de idén elvileg lesz már sok alma meg pár vilmoskörte is.
találtunk levéltetűszedés közben két részben halványrózsaszín cserit, gyerkőc bedarálta.
-
DeFranco
nagyúr
Nem lesz ott szenvedés
-
Viszlát
addikt
Durván becseresznyéztem a koraiból, ebből este szenvedés lesz...
-
lapa
veterán
csináltam sajtkrémet, rendben van. viszont vettem hozzá ilyen kék sajtot, és mivel a krémbe csak keveset raktam, csináltam a maradékból egy vastag szeletekkel töltött császárzsömit, meg kibontottam egy kannás küvét mellé. azért a fhanszilyák tudnak élni. a legjobb sajtokat hollandia meg svájc ellenére a mont blanc lábánál ettem eddig. innen lesz szép ráállni a vízzel puffasztott répára.
vajas-paprikacikkes zsömi vótmá? kis házi zsíros lilahagymacikkel - sóval - pirospapikával? megyek répázni inkább.
féloff: ilyen sütőben olvasztós camambert / brie mittomén sajtra van valakinek konkrét tippje? így ránézésre a bakony nem az az olvadós szobában se.
(jah, mai tanulság ismerőstől: ne nalogasd a turmixtégely késeit hülyegyerek. pláne, hogy egy hete élezted.)
-
lapa
veterán
nem rossz, a múltkor nálunk az állatok örültek nagyon az életem első alaplevének (valamikor csak posztolom már), mert a sok péppé csirkehússal-csonttal nem tudtam mit kezdeni hirtelen. azt hogy pépesíted-krémesíted? oké, hogy nem csontosan, de amit a csontról leszedsz. húsdaráló?
vettem sajtot, bár óvári trappista épp nem volt.
nekem a tízórai meg az esti nasi szerintem kevés lesz gyümiből, legalább egy étkezést abból kéne.
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #162 üzenetére
Látom, részben már érintve volt. Végülis az összes ilyen kenhető akármire rá lehet húzni, hogy pástétom, mert a variálhatósága végtelen, a jellegét meghatározó alapanyag szintén.
Személy szerint a máj- és húspástétomokat kedvelem a leginkább. Például számomra remek felhasználási lehetősége a pástétom a leveskészítésből megmaradt húsnak. Ledarálom és amilyen kedvem van, úgy fűszerezve, adalékokkal felturbózva készítem el. Hűtőben sokáig eláll, nagy gond nincs vele.
A májas változat kicsit macerás ha az ember igényesebb és nem májkrémből készíti, de nem vészes, csak egy kicsit rá kell készülni (én általában csirke- vagy pulykamájból készítem.). Kiáztatod tejben a vért belőle (legalábbis én nem nagyon csípem azt a kesernyés mellékízt), általában előző este megcsinálom, hadd ázzon egész éjszaka, aztán az általad kedvelt zsiradékban puhára sütöd, lecsöpögteted, villával szétnyomkodod és félreteszed kihűlni. Érdemes minél vékonyabb szeletekben kisütni, mert úgy tuti átsül még mielőtt megkeményedne a széle.
Jöhet a fűszeralap, ami nálam hagymával kezdődik, vörössel és egy kevés fokhagymával, mert azt kevésbé csípem. Apróra vágom, kicsit megsózom és az áttört fokhagymával együtt olajon megdinsztelem, majd egy kis vízzel felöntöm, nem sokkal, 2 nagy fej vöröshagymához körülbelül szűk decit szoktam önteni, de leginkább érzésre megy, hogy ne legyen teljesen híg. Van aki egyébként már dinsztelés közben fűszerezi a hagymát, én nem szeretem úgy, mert egyrészt megváltozik a fűszerek íze, másrészt sok fűszer könnyen megég és megkeseredik. Na most innentől fogva igazából azt teszel bele amihez neked gusztusod van. A totál alap az a bors, pici pirospaprika, majoranna, mustár kombó, de ez tényleg ízlés szerint módosítható, semmi sem zárható ki.
Ezután már csak annyi van hátra, hogy egy kis hozzáadott zsiradékkal (nálam ez vaj) összeturmixolod a kihűlt májat a fűszeres motyóval. Általában olajjal szokták krémesíteni, de én jobb szeretek tejfölt használni, bár ez kissé lecsökkenti a szavatosságát. Ha előreláthatóan 2-3 napon belül elfogyasztjátok, akkor érdemes 1-2 főtt tojást is beletörni. Nagyon jól be lehet lőni az állagát egyébként, nincs kőbe vésett szabály, mert kapásból a klasszikus pástétom nem is kenhető, hanem kisütöd formába öntve vagy tésztában.
Ha hússal csinálod, akkor is nagyjából ez a menet, de ott a felhasznált hús esetleges előzetes bepácolásával még komolyabb ízkombinációkat lehet összehozni.
Azt azért mindenképpen ide kell tűzzem a végére, hogy ha igazán jó cuccot akarsz produkálni, akkor egyszer érdemes beruházni és megcsinálni a pástétomok alfáját és omegáját, a pâté de foie gras-t, vagyis a libamájpástétomot. Mennyei.
-
DeFranco
nagyúr
No megittam a kávémat...
Minden rendben van, csak éreztem egy olyan emberi reakciót, amire ugrok. Tényleg nem akarok én téríteni senkit, csak elmondom, hogy én hogy csinálom, és mivel nyilván határozott érveim vannak, hogy miért úgy csinálom, így kétség esetén érvelek mellette. Ez nem jelenti azt, hogy ez bárkire is kötelezettséget róna, simán lehet azt mondani, hogy OK, de én máshogy szeretném, ennek ez meg ez az ára (alternatív költsége) és ezt hajlandó vagyok megfizetni, mert én így érzek jót. Ez persze nem jelenti azt, hogy definíció szerint objektíve igazam van és ezt köteles minden érintett belátni, de tegyük fel a vicc kedvéért.
Csak általában nem ez van, hanem a megmagyarázás, hogy miért nem lehetséges, vagy miért nem jó, vagy ki éppen milyen kifogást talál. Ez egy normális emberi reakció, tagadás, akkor jön, amikor valaki érzi, hogy az addig kiépített komfortzónája veszélyben van, neki nem tetsző változtatás indokolt. Ahogy említettem ilyenkor is fel lehet állni, és meg lehet mondani, hogy tudom, hogy van jobb, csak leszarom, mert pl. ebben az esetben inkább makramézok a rendszeres bevásárlás helyett, és tisztában vagyok vele, hogy ezzel bukok kétezer forintot, de nekem ennyit megér. Win-win, a gerinc egyenes, a fog nem csikorog. De nem, ilyenkor jön a zsigeri tagadás meg a duplagondol, és persze a komfortzónát rugdosó főokos a hülye ilyenkor.
Na erre harapok én, ezen csesztem fel az agyam.
Disclaimerek: nem biztos, hogy az adott témában objektíve igazam van, ez az én saját külön bejáratú igazságom. Határozott érveim vannak, de meggyőzhető vagyok. A leírtak nem rád, vagy a topic más tagjára vonatkoznak személyesen, egy emberi jelenséget írtam le, tessék alaposan szűrni, mint a rántott húsos étolajat.
(#158) lapa: megmondtam már, józan paraszti ész. Nem kell egyhetes fénydiétát tartani, csak egy optimum felé törekedni jó kedélyűen, egészségesen. Egyik kezemben lángolt kolbász másikban céklalé. Minden szélsőség hazudik.
Mi gyümölcsöt esti nasinak eszünk jellemzően, vagy tízóraira, uzsonnára.
(#159) Viszlát: büntetőkrém volt, meg olvás fetás finomság hasonló jelleggel, ezek jutnak eszembe. De miazhogy nagyonis jöhet.
-
jookomak
őstag
Ezt sose fogom megérteni, hogy miért csinálnak 614 pénztárat, mikor kinyitják -egy péntek szombati, napon- jó eséllyel a negyedét.
Nálunk is van egy spar (17.ker központ) és valami agyhalál. Tömeg van, drága, és még az emberek is bénák. Kedvencem, mikor fizetésre kerül a sor. Kosárból elő a táska, abból elő a kistáska, amiben benne van a pénztárca, aminek hűűű melyik rekeszében van a 48-ból az akciós kupon? Persze, a legutolsóban. Aztán pénz, egy papírpénz, a maradék meg kb. 5 Ft-osokból. Egy cigit akartam venni, hát kb. 20 percembe került. -
Viszlát
addikt
Pástétomok voltak már javaslatként?
-
lapa
veterán
válasz
DeFranco #157 üzenetére
ugyanmár. csak próbáltam összerakni, mi legyen, lévén deklarálva lett valahol korábban, hogy rendesen kéne reggelizni. ebből defiváltam, hogy ha reggel szenya, délben főtt kaja, meg még este is jóllaknék, akkor mikor lesz ebből zöldség-gyümölcs. vagy a rendes reggeli az lehet gyümi?
-
Dany007
veterán
válasz
DeFranco #153 üzenetére
Felreerted. En nem haragszok senkire. Lehet csak keves szmajlit hasznaltam. Np.
Erdekesek es hasznosak a meglatasok. Helytallo amit mondtal, en csak kiegeszitettem. De nincs mert haragudnom. Mert is lenne.. valamit biztos felreertettel.Szendvicshez mar keso van!
Az esti eves sem egeszseges. En szoktam ejjfelkor is enni. De csak pofon egyszeru szendvicseket. Kenyer + hus + zoldseg. Tobbnyire harapva, felvagas nelkul.
@ Viszlát: Ismeros! Az interben az a gond, hogy a 16 penztarbol csucsidoben is max 5-6 vam nyitva... ez kb fel ora nyers sorbanallast okoz. Valsag van...
-
lapa
veterán
válasz
DeFranco #153 üzenetére
én nemtom ki hogy van vele, de helyi halas emberek osztották nemrég a zigét, hogy hamburgerből halat, na-glutamátból centrifugált gyümölcsöt fakasztottak. egyesek állítólag még a kancsóban szűrt csapvizet is képesek voltak kettéválasztani, ha úgy hozta a sors fintora.
addig-addig jártak rám, hogy legnagyobb egészségességemre elkezdtem reggelire teszkós zöldalmát meg nyers répákat enni. még akkor is, ha nincs, és még akkor is, ha az első hetekben részben homályos lett a látásom egyész délelőttre, részben meg vöröset láttam és egészéges fogakkal haraptam a legkisebb inzultációra is.
már olyan szinten rabja lettem a szernek, hogy néha még a szokásos éjjel fél egykori hűtőhöz járulásomkor is valami répával a testnyílásomban tértem vissza lefeküdéshez.
erre most az van, hogy egyek szenyát megint, sok vajjal, sok majonézzel, otthon laborozott pékjavával. been there, wat next? mindjárt felmegy a vércukrom így szénhidroát nélkül is.
-
DeFranco
nagyúr
durvajo hogy joszandekbol magamra haragitok mindenkit. *szom.
ennek a vitanak a fele egyeni attributum vagy preferencia a masik fele pedig kifogas es megmagyarazas... semmi baj amig ezzel tisztaban vagyunk, de lassan kezd elfelejtodni es aranyosan valik lathatova a fogzomanc.
soha nem mondtam hogy en vagyok az expense-tracker jezus, csak meselek magamrol meg ha kell megindoklok dolgokat. ez az alapallas, hogy mas mit csinal az az o dolga, de ezt topicon belul is harmadszorra irom le.
innentol szendvics.
-
Dany007
veterán
válasz
DeFranco #150 üzenetére
Annyit meg zaraskent hadd mondjak, hogy az interben olyan tomeg szokott lenni hogy nem birsz mozdulni a bevasarlo kocsival! De ha penteken v szombaton mesz akkor parkolot se talalsz! Mi direkt vasarnap megyunk az meg kibirhato. De a hetkoznap munka utan + pentek szombat total hering feeling!
Szoval azt h mekkora a tomeg hadd tudjam mar jobban -
Dany007
veterán
válasz
DeFranco #145 üzenetére
Jo, azert nem Pestbol kell kiindulni
Az orszag 4/5-od resze nem ott lakik.
Persze en se faluban, de mint mondtam Tesco meg inter van itt. Auchan legkozelebb 50km-re. Meglatjuk bevalik-e.Az biztos hogy korbe fogok nezni. Penny-t pl. Mas mar nincs. Aldiba jarunk, uditon kivul minden draga es tok ismeretlen nemet markakkal teli. Ha lehet es emberi aron van en is magyart veszek.
Lidl az meg kerdeses, annyira nem ismerjuk. Aztan ennyi, meg a Penny.Ha tehenem akkor hust kulon hentesnel vennek. Voltunk parszor a Papaihus hentesboltjaban. Dobbenet milyen kinalat milyen jol kinezo husok stb.... De az meg az Internel is joval dragabb, ugyhogy nem opcio sajnos.
-
DeFranco
nagyúr
re:szerk: kifogás, nyafogás
az affinitás a lényeg. ha nincsbót hát nincsbót, azt is meg lehet oldani, de az már a fentebb emlegetett borsodiismerős kategória én addig nem megyek el
(neten pásztázza napi szinten az akciós újságokat, majd úgy kanyarítja az utat, hogy mindig beleférjen az épp akcijós tesco/lidli/aldi/knock-knock-knockpenny/spar, és a menüt is úgy alakítja, hogy éppen mire van árengedmény... na ő/ők az igani schnäppchenjägerek, nem én...
porbafingó ipari tanuló vagyok hozzájuk képest)
-
DeFranco
nagyúr
nézd, ha a rózasdombon találtunk olcsó boltot, akkor nemá'
fel kell térképezni, körül kell nézni. ok, falun más, persze, de pöstvárosban azért minden sarkon áll egy... bolt, fel lehet mérni, és utána oda menni. Mi is csak koppanástól koppanásig megyünk, a legnagyobb kitérő, hogy egyel hamarabb szállunk le, vagy egyel később szállunk fel a járműre.
jó, a gyerek valid kifogás, de csak nem mind a két szülő pesztrálja egyszerre. meg hát mire találták fel azt a fránya pórázt???
-
lapa
veterán
válasz
DeFranco #143 üzenetére
szerintem ez sokaknál legalább annyira távolság + milyen boltok vannak az úton kérdése is. ha amúgy nem jársz arra, akkor hiába lenne ott olcsóbb. mi is inkább a kétheti nagybevásárlás formációt gyakoroljuk.
...és akkor már nemigen akarsz gyerekekkel meg akár fagyasztott áruval végigcuccolni 2-3 helyszínt. végülis ez a hiperek eredeti lényege is.
#145: azért kell pár csillagnak együttálnia ahhoz, hogy még pesten is így legyen. busszal jársz-e, akkor mész-e, van-e még lelkierőd-e, feleség vagy-e, van-e listád-e, van-e amit épp akarsz-e, van-e család kialakult termékkörrel - célbolttal-e...
-
-
Dany007
veterán
válasz
DeFranco #126 üzenetére
A lazac hirtelen jutott eszembe, abban meg nem csalodtam.
En is ilyen frissen szeletelt halakra gondoltam. Majd megkerdezem a szakacsnot mit tudna kezdeni vele.Igen igen, a 137 forintos kenyeret en is fenntartasokkal kezelem
De ez elkepzelheto vevocsalogato. Nem ez lenne az elso. Az ember bemegy olcso aruert, de kozben megvesz 10 masik termeket is. A boltnak meg boven megeri benyelni azt a kis minuszt a kenyeren. Nem kell h ocska legyen. Plusz mar kis boltoknak (lidl,aldi) is van sajat pekseguk. Azert h igy is olcsobban arulhassak ill tobbet kereshessenek. Ugye eleve egy arressel kevesebb, plusz szallitani se kell. Szoval nem tartom elkepzelhetetlennek hogy ilyen helyeken lehet jo pekarut kapni olcson.
Heti 2x-3x vasarolni bele is halnek. Havi 2x megyunk nagybevasarlasra + 1x ha valami elfogy vagy kozbejon.
Az h en minden reggel a helyi kisboltban veszek 5 kiflit meg 5deka szalamit nem tartom vasarlasnak. Az kb 2 perc. Azt kibirom es mast tenyleg nem veszek (csak neha kenyeret viszek meg innen).
Tehat nalunk a tenyleges bevasarlas amikor konkretan vasarolunk az havi 2 alkalom. Lista szerint, szigoruan, elore eltervezve minden kaja.
Nem birnam ki ha ezt a havi 2 alkalmat meg el kene osztanom heti 2-3 alkalomra. Az mar havi 8-12 bevasarlas bar rovidebb ideju de akkor is.
Plusz szerintem minel tobbszor mesz vasarolni annal tobb eselyed van elcsabulni hulyesegek fele.A stressz meg mas kerdes. Sztem eleg jol birom a stresszt. Mar evek ota nem szedtem xanaxot se
De nekem / nekunk a stresszbol az atlagnal tobb jutott. Persze nem akarja elvinni a hazat a bank, de barcsak annyi problemank lenne...
-
DeFranco
nagyúr
tudom hogy ott van, én találtam
Mama szépenkrémesre csinálta, emlékszem, pástétomszerűen, csak hát nem tudom, megvan-e hozzá a manual.
20 nekem is volt, most már három. De legyen ez még kevesebb is.
(#137) Viszlát: ugyan nehogy elnézést kérj, én mostam össze a kettőt fejben. Az áru tényleg szép volt, biztosan megfordulok még ott. Ha más nem kacsamájért
De a disznóságok is szépen néztek ki, szóval ebből még lesz vásárlás, meg ha már ott vagyok, akkor hurka-kolbász is, majd írok listát, meg beszámolok.
Szárnyasra most szereztünk forrást, viszonylag házi csirke az agglomerációból (nem kapirgálós, de nem is tápos), jó áru, élelmiszermérnök kolléga bevizsgálta, bontja is, lehet kérni három combot (850 Ft/kg) két szárnnyal (600 Ft/kg). Meg felvágottnak mellfilé 1400-ért. És janiházhozjön. Holnap lesz teszt.
-
baluka26
veterán
válasz
Blindmouse #139 üzenetére
Ha Belgiumban laknék én is ettől félnék.
-
lapa
veterán
ilyen jópofa sonkák vannak a culinaris.hu-n is, mikor múltkor rákszirmot túrtam rákattintottam arra a termékcsoportra is. aztán gyorsan el. de legalább van balzsamecetszósz, bár legutóbb az auchanban is.
ennek kapcsán érdekelne, hogy keletnémet kézzeltekerős kenyérvágógéppel lehet-e hajszálvékony sonkát csinálni.
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #127 üzenetére
Én kérek elnézést, nekem mindössze a megbízható hentesre vágyódás jutott el az agyamig, nem olvastam vissza, hogy felvágottak miatt szeretnéd. Én ugye eleve úgy kezdtem ide menni, hogy olyan ajánlotta, akinek maximálisan megbíztam a véleményében, aztán pár vásárlás után mivel minden nagyon faja meg finom volt, már nem is néztem semmit, csak kértem amit akartam és örültem, hogy nem kell parázni a hús miatt. Felvágottat nem vettem túl sokszor, de azok is jóízűek voltak, sonkaféléket toltam többnyire.
Viszont ha már felvágott meg sajt, nem messze onnan van egy csuda jó boltocska, kissé zsebbenyúlós, viszont ott válik igazzá, hogy a jóból kevesebb is elég. Szóval ha van kedved, nézz el a Pozsonyi úti Sarki fűszereshez, eszméletlen finom dolgokat lehet kapni. A prosciutto di Parma-t a mai napig emlegetem, de vannak nagyon finom magyar, házikészítésű felvágottak is.
Szerk: bár a sajt kényes kérdés nálam, ha nem belesütöm vagy főzöm valamibe, hanem a sajtsága miatt eszem, akkor az a gruyere sajtokból kerül ki, camembert féleségnél pedig kizárólag Rougette . Nem is ettem lassan 5 éve sajtot, ha ez a mérce.
-
lapa
veterán
válasz
DeFranco #135 üzenetére
ehune a rekord, ha már ennyire kihúzod. ha nincs otthon kacsamadár, akkor zsírot lehet boltban is kapni. nem lesz olyan szépenkrémes még sok zsírral se, de így jár az, akinek frissmelegpuha a kenyere, nem teszkós kopogós. gondolom némi vaj vagy (oliva?) olaj segítene rajta valamit, de nem feszegettem a határokat.
nekem is volt napi három, a napi 20 előtti napon. inkább nem feszegetem azt se, zéró toleranc.
-
DeFranco
nagyúr
Ja, hát ha valaki natúrba' nyomja a májkrémet, az dezervál egy metált.
Mellesleg foreheadpalm, nagymamám is csinált ilyet anno, és piszok módon imádtam. Hú, a fene egye meg, le kell adni a rendelést.
Te hogy oldod meg, hogy kenhető maradjon? Zsiradékot keversz bele? Mennyit?
Ilyen cuccunk van, ami a sajtkrémesítéshez kell. Leszittrend.
szerk: barátaim nekem sincsenek, fizetek egy sört, ha valaki nevet a vicceimen, a cigivel meg úgy vagyok, hogy napi három, és monoton csökken. Ha iszok akkor meg mehet szahásig, legalább másnap tudni fogom, hogy a cigi rossz.
-
DeFranco
nagyúr
jahogyja... hát, nálunk nem nagyon fogy otthon az alkohol, valahogy nem fér a négy fal közé a bódult állapot, nekem olyankor mulatni kell, haverokkal röhögni kell, dohányozni kell, csupa olyan dolog amit az ember elvisz otthonról, hogy más takarítson - valahogy nem... néha felbontunk valami 'adacsonyi szerzeményt, ha van jó vacsora, de ez évi 3-4 üveg. Slussz-passz. Esetleg ha nagy a gáz vagy a meleg akkor sör. De ritkán.
Gyúrnánk a fröccsre, hogy jön a nyár, de nincs szóda, ásványvízzel meg nemá' Kéne szóda.
És ezekből a darabolt részekből hogy lesz krém? A rockabllyifortot értem, a majonézt is, de a szilárd sajttal mi lesz?
Melegszendvicskrém nálunk májkrémből, sajtból, ketchupból, fűszerekből és szeretetből készül.
-
lapa
veterán
válasz
DeFranco #130 üzenetére
ahogy korábban már megénekeltem volt: "olasz kajához olasz kannásbort. 1799 a pennyben, nagyon kellemes ital a vino rosso nagynevű pincészettől."
nekem ennyi. más kérdés, hogy nem lehet kapni, uttyogy marad a drága 0,75. de hát ez olyan, hogy ha kibontom este, akkor elpárolog. azért 800 pénzt adni azért a minimál lazulásért kicsit erős nekem. jobb, ha nincs, mert töményhez nagyon karcos hangulatban kell lennem. kivéve a kóser szilvát, de azt tényleg nincs pofám alkalom híján tolni.
visszafejtve a fetás témát rájöttem, hogy van még sajtkrém féleség is:
"zalkoholos sajtkrém. ez utóbbihoz életemben tán másodszor lett rokfort sajt (ez a kék penészes bátorságpróbás), ebből csak egy 10 dekás csomag ötödét daraboltam. nagyjából 4-5 deka pannóniát hasáboltam, majd szeleteltem hártyavékonyra, meg egy cseppnyi karavánt (héja nélkül). mellé egy adag jobbfajta majonéz, a korábbi tejszínből kis lötty, szilvás alkoholból szintén kis lötty."
és nyilván a klasszik deko (nem más) provánszi & hamburger melegszendvicskrém, amin részben felnőttem.
-
DeFranco
nagyúr
Megyek egy kört a lidliben ezekkel a sajtokkal valamikor, csak győzzem megjegyezni (éljen a mobilnet)!
A Balfi valamiért nekünk nem jön be. Lehet azért, mert gyógyvízre asszociálok, ha meglátom, de ez tipikusan az ízlésekéspofonok kategória. Az ásványianyag-tartalomtól viszont tartok, mert csak ásványvizet fogyasztva szerintem túllépünk egy határértéket. De nem értek hozzá, csak tippelek.
(#106) lapa: ezt a kannás témát cizellálhatnád, mert fullba nem hiszem el a kretént, szerintem it valami turpisság van
Amúgy jól eltértünk a témától. Akkor a házi sütésű húsokon és a fetás olivaolajos csodán kívül van még valami ötlet?
(lehet offolni, csak kérdezem
)
-
DeFranco
nagyúr
Voltam a hentesnél
A sertéshúsuk tényleg szép volt, de pultban minden szép, viszont házi készítésű felvágottat nem láttam, csak hurkát-kolbászt. A szárnyas nagyjából OK, a felvágottas pultban gyári csemege. A marhát nem tudtam értékelni, ahhoz nemigen értek.
Legközelebb mire figyeljek, mit kell ezen a helyen szeretni? (Nem kötözködöm, siettem, nem voltam elég figyelmes, ezért kérdezem. Azért adtam a hülyét, kiváncsi hogy viselkednek, ez jó szűrő, és rendesek voltak)
-
DeFranco
nagyúr
(#67) Dany007: a lazac jó, és az a még jobb, hogy csak a fele kell belőle. Úgy már nem olyan drága, majdnem hús árban van. Én az élő vagy frissen előtted bontott halnál jobbat nem tudok, max a fagyasztott vákumfóliázott "frissek" de azok általában marha drágák. A halkérdés nagy lutri, mint a használtautó-vásárlás, ki kell fogni. Mármint érted...
(véletlen szóvicc ruely)
Plusz "házias jellegű kenyér" 137 forint /kg! Nem tudom milyen lehet, de én nem vagyok olyan érzékeny a kenyérre, mint Defranco kollega.
Én sem vagyok rá érzékeny, véletlen műve, hogy sütjük a kenyeret, de nem akarok 45 éves koromra cukorbeteg lenni. Már pedig amit egy 145 forintos (!) kenyér lát, abból én nem kérek. Gondolj azért bele, mit kapsz ennyiért... anyagáron nem jön ki. Ez a baj, hogy mindenki leszarja, aztán lesz egy olyan göthös beteg 40-50 éves rétegünk, hogy belerokkan az ország. Akarod még látni az unokáidat? Bocs, ez kijött.
Nagy tételben vásárlás itt is van, rekeszesével vesszük a lisztet-tejet-vizet, ha akciós a kávé, akkor abból sem állunk meg pár kiló alatt.
Na ez az amit én nem tudnék megcsinálni. Gyűlölök vásárolni. Erről már írtam pár bejegyzést, tehát tiszta sor. Ezért van az, hogy havonta kb 2x megyünk el vásárolni.
Ennek viszont ára van. Amit megfizetsz. Mi sem minden nap járunk átlag heti kétszer-háromszor. Ti is jártok annyiszor, ahogy leírod. Hozzáállás kérdése.
A stressz meg egy dolog, egy jól kondicionált, jól táplált szervezet sokkal több stresszt elvisel, mint egy kizsigerelt. Később robbansz le, jobban bírod, és csökkented a kockázati faktort, olyan népbetegségekről nem is beszélve mint a cukorbaj, vagy a rák, ami megint csak a táplálkozásra vezethető vissza a legtöbb esetben.
(#72) sutszi: ez a lényeg, utólag ránézni, és egy pár pillanat alatt kiértékelni. Tudatosan követni. Az ásványvíz is tétel, azt is kell figyelni, azon is lehet fogni. Súlyos ezreket lehet fogni pici tételeken is, amit utána a minőség javítására költhetsz.
(#88) baluka26: mondd ki szépen: szerinted régen nem voltál te ilyen vaskalapos negatívlakmusz mint mostanában. Mi történt?
(#89) Vangelis: a sörökkel nem tudom mi van, de tiszta beteg vagyok tőle mostanában. Egytől-kettőtől is. Az egy dolog, hogy nem alszom tőle rendesen, de nem is finom, és ég tőle a gyomrom. Először azt hittem, hogy öregszem, de nem, a HB-től például semmi bajom. És miért? Mert nincs benne kukoricadara. Azóta nem vagyok hajlandó semmit meginni, amibe ezt a rohadt kukoricaszármazékot belenyomják, de nyomják most már sajnos mindenbe. Dreherbe is. Az kifejezetten pocsék lett. Úgy hogy nem is iszok, ha iszok is, akkor HB.
-
baluka26
veterán
Sajna igazad volt. Maradt a barna Staro..
-
-
lapa
veterán
válasz
DeFranco #115 üzenetére
ha ez hasonló, mint amiről én beszélek, akkor annyira azért nem csodálkozom. persze grat, és esetleg összefoglalhatnád valamikor a halgombóc témakört.
nemtom, nekem valami normális fehér-szürke húsú hal kéne, ami valami olyasmit csinál, mint a pontyszelet a magyarosban.
-
lapa
veterán
válasz
DeFranco #107 üzenetére
nálunk a teszkó egyik sarok, lidl + aldi másik sarok, ráadásul utóbbiak a faluhoz közelebbi. szóval itt nagy a verseny, nincs digitális árcímke. nem túrom ki mennyi volt az akciós finish mikor vettünk, de dm spec közelben sincs.
értem amúgy amit írsz a -10%-kal, de falun (hívd szuburbnak) nem feltétlen esik így útba a bót. szóval én ha akarnám se tudnám ezt így. más kérdés, hogy akciókor gyümilé, kv, tészta, ilyesmik mennek ezerrel mert eláll.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Blindmouse #51 üzenetére
Meg lehet oldani tök jól, úgy hogy jut mindenre, jó minőséget veszel, és nem is jár túl nagy energiabefektetéssel a sakkozás. Persze ez azzal jár, hogy háztartást kell vezetni, főzni kell, befigyel néha otthonról egy kis háztáji tojás, esetleg némi hús (nem sok, vásárolunk is mellette) de be vagyunk annyira gépesítve, hogy jut rá idő. Meg persze kell mellé a csodálatos tündér feleségem aki partner ebben az egész mókában.
Így is egyre nehezebb, mert az árak nőnek, most már mi is visszafogunk pár dolgot, amit eddig megengedtünk, de még mindig van tartalék a rendszerben, csak kell egy kis átrendezés (mondjuk hogy nem a 2000 Ft-os felvágottat veszem meg, hanem megcsinálom magamnak fél óra munkával, és finomabb is lesz). Meg most már nem tudunk ragaszkodni mindenből a magyar áruhoz (ha tehetjük azért azt veszünk, de azonos minőség mellett nem fizetek érte másfélszer annyit) és a kisboltos rendszerhez. Így kerül hozzánk aldiból ásványvíz. Ez nálunk már kompromisszum.
De ne csináljuk ebből költségvetési topicot, volt már egy.
(#57) lapa: tisztelettel nem értek egyet. Persze van egy réteg, akinek tényleg nem telik, de a zemberek nagy részénél még mindig azt látom, hogy tele a kocsi mindenféle földi jóval, ipari méretekben megy a reklámok által befolyásolt- és impulzusvásárlás, pakolják a kocsit, aztán otthon tömnek magukba mindent, mert különben rájuk romlik az egész kóceráj. És hiába ír listát, oda is felkerül amit a TV-ben nyomnak, meg többségében úgy is elcsábul. Már a kasszánál látom a szemükben a szégyenérzetet, hogy basszus megint mennyi felesleges dolgot vettem, le van szúrva, egyszer élünk, hóeleje van.
Aztán meg persze marad a löncs, meg a sajátmárkás pulykapárizsi, sajátmárkás majonézzel, hogy íze is legyen.
Az ok-okságban igazad van, csak nem szeretem magamat okosnak tartani.
Tescoban sem veszünk felvágottat csak vész esetén, kisboltban inkább, és ott is jól megnézzük, hogy mi a friss, otthon rá is szagolunk, érezni, ha punnyadt, vagy régi. A vákumcsomagoltakat a védőgáz miatt hanyagolom, így hogy nem vagyok hozzászokva, megérzi a gyomrom, ég tőle. Amúgy ha nem aklimatizálod a szervezeted az ipari hulladékhoz jó eséllyel jelzi, hogy mi nem jó neki.
(#62) lapa: A fogarasi tesco extra, digitális árcímkével, meg minden nyavalyával, de szerintem a többi multi is keresni akar, csak max. nem csinálja ennyire pofátlanul. Itt megint csak a tündér párocskámra hagyatkozok, pontosan tudja, hogy hol mi mennyibe kerül, és mennyiből lehet kihozni jól. Azért nem mindegy, hogy az akciós finish mosogatógéptabletta darabja 35 Ft a tesco-ban, a dm-ben meg akcióval-kuponnal 12 forintból jön ki ugyanaz a kiszerelés. Ha mindenen spórolsz csak 10%-ot, ami gond nélkül megtehető (több is simán) az havonta nagyon sok pénz. Majd a gyerkőc megtanul belőle még egy nyelvet.
(#66) Tim82: egyszer megpróbálom, nem is tudom, hogy szeretem-e a gyömbérsört
-
lapa
veterán
nem teszteltem még a teszkót, pedig ha valakinek, akkor nekünk megérné kipróbálni. azt már néztem, hogy van. mi elég ritkán mozdulunk ki, de akkor megesik, hogy 2 kocsival rontunk be és egyik csak víz + gyümilé + tej + konzerv. de már kíváncsi vagyok, lehet kipróbáljuk. nem is feltétlen a vásárlás a baj, hanem hogy a parasztok nem hagynak kint egész tálcát semmiből, vagy ha mégis sikerül legalább szétvágják a nájlont rajta. értem, hogy válság meg készletszintek, de elég unalmas.
a kannásbort nem viccből írtam, nálunk olyan az éghajlat, hogy erősen párolog. viszont ártól függetlenül nagyon kevés féle bort iszom meg jó étvággyal, mert jellemzően savasnak érzem őket. ez a pennys kannás egész iható volt, azért hajtottunk rá. amúgy ha veszünk, akkor szent istván merlot meg irsai olivér. nagyjából itt ki is merül, esetleg alkalmakra száraz pezsi, de abból nekem már kevés jut.
szerintem anno mi is a baba miatt fordultunk rá a szentkirályira, az meg mostmár elég sok éve folyamatban van.
jah, sört igyanak a lepukkant punkok. én csak bealszom tőle a buszon és tönkremegy a kakastaréjom.
-
psycroptic
őstag
Mi már két éve nem ettünk bolti kenyeret. Van egy rissz-rossz Orion kenyérsütő gép amiben nyáron teljesen elkészítem a kenyeret, míg télen csak dagasztatom vele a tésztát és a többit én intézem. Direkt erre a célra vettem egy 8l "kacsasütő" jénait/hőálló tálat abban pedig úgy sül ki a kenyér, mintha kemencéből húzták volna ki: szép cserepes a héja, nagyon szépen meg van kelve, mintha bolti lenne csak annyi a különbség, hogy van íze...
-
A Lidl-ben érdemes a sajtokat kipróbálni, pl. az ementáli nagyon jó, de a holland gouda és a brie sajtok is finomak. Legalábbis nekünk nagyon ízlik. Eszembe jutott még valami, a Lidl-ben van 2 féle "felvágott", az egyik a Kiskondás, a másik pedig az Erdész szalámi. Írtad, hogy szeretitek az ilyesmit. Az összetételük alapján nagyon jó cuccok. És finomak is.
Majd nézd meg nektek mennyire szimpatikusak. De az árukat megérik mert nagyon jók, és minőségi cuccok.
Bár kicsit félve ajánlgatok, mert nem vagyunk egyformák, lehet, ami nekünk ízlik nektek nem annyira.Ásványvízből nekünk a legjobban a Balfi jön be, ha néha napján eljutunk a Tescoba, ott szoktunk venni, elég magas az oldott ásványi anyag tartalma. De a legtöbbször a Lidl-s saguaro vesszük.
Elég sokat iszunk, így csapvizet is iszunk mellé, pl egy ilyen 2L/nap/fő, de mellé még iszunk mást is.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Mikrotik routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- FRISSÍTETT LISTA - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Lenovo Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest