Új hozzászólás Aktív témák

  • falco1

    tag

    válasz Aryes #10671 üzenetére

    1. A cache partíció root nélkül nem böngészhető, de ha kiadod az adb segítségével a df -h parancsot, akkor magukat a mounted meghajtókat és méretüket le tudod ellenőrizni. Nálam a cache partíció mérete nem változik RAM Plus érték módosításakor.
    (~580 MB 6GB Ram Plus esetében is)

    2. Nem. A ZRAM swap max mérete tömörítetlen méretben van megadva (a ZRAM tipikus tömörítési aránya valahol 1/2 és 1/4 között van).
    Ez azt jelenti, hogy az OS azt a méretet látja, ami a swapnak meg van adva, és maximum annyi adatot küld a swapra ami a swap maximuma. De a tömörítés miatt ettől még nem fogy el annyi valós memória. Egy példa a 6GB fizikai RAM és 6GB ZRAM swap esetre 1/2 tömörítési arányt feltételezve:
    Az OS 6GB swap-ot lát és 6GB-ig küld át swappolható RAM-ot. Amikor a 6GB swap teljesen megtelik, akkor az OS számára 3GB fizikai RAM még mindig elérhető, mivel a tömörítés miatt a 6GB-nyi adat ténylegesen csak 3GB-nyit foglal a swap-on. Info:
    [link 1]
    [link 2]

    3. Ebben én nem vagyok 100%-ig biztos :)
    Ha jobban belegondolunk a RAM Plus maga is csak egy marketing húzás volt. Korábbi telefonokban is megvolt ez a feature. Az első "RAM Plus" verzió semmi mást nem csinált, mint kiírta a user interface-re, hogy 4GB és ezt nem is lehetett változtatni. Ez pont az a működés, ami már korábbi Samsung telefonoknál is megvolt.
    Konkurens gyártók is hirdettek ilyen "Ingyen RAM" extrákat és a Samsung sem akart lemaradni. Ott történt a probléma, hogy mivel a Samsung azt kommunikálta, hogy a RAM Plus a háttértárat használja, a userek jogosan követelték a kikapcsolás lehetőségét.
    A Samsung maga viszont tudhatta, hogy ilyenről nincs szó, tehát a kikapcsolás is olyan egyszerűre sikerült, mint a bekapcsolás: nem csinál semmit, minden marad ugyanúgy, csak a user interface változik :)
    Persze ez nem egy megkérdőjelezhetetlen teória. De a jelen helyzet fényében nem is lehetetlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák