Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mephi666

    nagyúr

    válasz erdey_a #2291 üzenetére

    nekem sütésre a legjobban az ilyen cserépedények váltak be: pl oldalasnak adok 150fokon bő 1 órát fólia alatt, majd fólia nélkül emelem a hőt, átforgatom, rányomom a légkeverést :K leomlik a hús a csontról, puha, külseje meg szépen sült... májat is így szoktam, hogy fél kiló csirkemájat kb 15deka kacsazsírban, borsozva, közé fokhagymát dobálva sütöm alacsonyabb hőfokon fólia alatt kb 1 órán át... majd fólia le, sózok rajta és 150fok felett légkeveréssel rápirítok... nem szárad ki, a belseje omlós, szinte kenyérre kenhető :K

    ui: persze mindezt sima elektronyos sütőben :K ami még az omlós hús titka lehet: szuvidálni sütés előtt... kacsacombot csináltam így, hogy borsoztam és szeletelt hagymával vákuumcsomagoltam egyesével, majd 70fokon 3-4 órán át puhítottam... (nincs szuvidautomatánk: nagy lábasban melegítettem ennyire vizet és azt raktam 70fokra állított elektromos sütőbe és a vízbe meg a comb...) ...szuvidálás után kis só+bors (ínyenceknek mehet pl kakukkfű) és kb 20 perc alatt készre süthető légkeverésen :K a bőre roppan, a sütésigényes kacsahús meg omlik... ez az előkészítési módszer jól jöhet sok forrólevegős receptnél, amikor a sütőben csak hirtelen készre sütjük a húst... a puhítás-ízesítés már el lett végezve szuvidálással :K

  • Beni2360

    félisten

    válasz erdey_a #2291 üzenetére

    OK, most már csak azt szeretném tudni, hogy mi kerül 2600 Ft-ba egy zsíros, csontos oldalasban amikor a szin hús olcsóbb? :W:W Régen olcsó húsnak számított.

Új hozzászólás Aktív témák