-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
erdey_a #2291 üzenetére
nekem sütésre a legjobban az ilyen cserépedények váltak be: pl oldalasnak adok 150fokon bő 1 órát fólia alatt, majd fólia nélkül emelem a hőt, átforgatom, rányomom a légkeverést
leomlik a hús a csontról, puha, külseje meg szépen sült... májat is így szoktam, hogy fél kiló csirkemájat kb 15deka kacsazsírban, borsozva, közé fokhagymát dobálva sütöm alacsonyabb hőfokon fólia alatt kb 1 órán át... majd fólia le, sózok rajta és 150fok felett légkeveréssel rápirítok... nem szárad ki, a belseje omlós, szinte kenyérre kenhető
ui: persze mindezt sima elektronyos sütőben
ami még az omlós hús titka lehet: szuvidálni sütés előtt... kacsacombot csináltam így, hogy borsoztam és szeletelt hagymával vákuumcsomagoltam egyesével, majd 70fokon 3-4 órán át puhítottam... (nincs szuvidautomatánk: nagy lábasban melegítettem ennyire vizet és azt raktam 70fokra állított elektromos sütőbe és a vízbe meg a comb...) ...szuvidálás után kis só+bors (ínyenceknek mehet pl kakukkfű) és kb 20 perc alatt készre süthető légkeverésen
a bőre roppan, a sütésigényes kacsahús meg omlik... ez az előkészítési módszer jól jöhet sok forrólevegős receptnél, amikor a sütőben csak hirtelen készre sütjük a húst... a puhítás-ízesítés már el lett végezve szuvidálással
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged