Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    válasz Beni2360 #6165 üzenetére

    A régi alu kukták és a mai modern kukták köszönő viszonyban sincsenek egymással, és most nem az elektromosról beszélek.
    Atválogatom a fél kg szárazbabot és megmosom két vízben, szó nincs egy éjszakai áztatásról. A kuktában lepirítok 1 fej kockára vágott vöröshagymát, ráteszem a leszűrt babot, hozzá teszem a darabokra vágott füstölt oldalastés annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Lezárom a kuktát a magasabb hőfokrra állítom és felforralom. Ekkor takarékra állítom a gázt és főzöm 40 percig. Közben megpucolom a zöldségeket és csinálok csipetkét. Ha lejárt az idő akkor lehúzom a tűzről, leengedem a gőzt, felnyitom és megy bele a zöldség a tészta és ízesítem is. Lezárom, megy vissza a tűzre, alacsonyabb (zöldség) hőfokra állítva, mikor felforr takarékra veszem a tüzet és főzöm 3 percig. Lehúzom a tűzről elengedem a nyomást kinyitom a kuktát, vissza rakom a tűzre, és megy bele a paprikás rántás, és kész is a bableves. Mindez kb 1 óra alatt. Mondom nem a régi Alu kukta, amikor vettük kb 5 éve volt 35000 Ft.

  • csibe1

    addikt

    válasz Beni2360 #6165 üzenetére

    Igen, az utólagos "ízesítést" megette a fene, az már valahogy nem az igazi tartalmasabb ételeknél. :K
    Akkor inkább nem főzök ilyen ételeket kuktában... :)

    Ez a Szoky féle "kuktás főzés" is azt juttatja eszembe, hogy mindent is hamar gyorsan készítsünk el. Pedig néha az lenne a lényeg, és jót is tesz az ételeknek; ha minél tovább készülnek, főnek, alacsonyabb hőfokon.

Új hozzászólás Aktív témák