Új hozzászólás Aktív témák

  • sxxorp

    őstag

    válasz DJGABI #8948 üzenetére

    1. Huh, nem teljesen értelek... 50%-on használni? Nekem 20-30% és 90% közt használva bő 2 napos üzemidők jönnek ki 5-6 óra SOT-tal, nem érzem korlátozónak. Ha olyan körülmények vannak, hogy nem tudom betartani (pl. utazás), akkor sem dőlök a kardomba :)
    2. Apple? Aztán pont belinkelsz egy oldalt, amin bőven azt magyarázzák, hogyan használd, csak nem teljes: inkább arra adnak tanácsot (a kikapcsolt állapotot kivéve), hogy az üzemidőd nőjön, ne az akkud élettartama, mert öngól lenne. Szerinted mekkora üzemidő jönne ki a nevetséges méretű Iphone-akkukból (kivéve, ha jól tudom a legújabbak, főleg Plus, takarékos procikkal), ha még be is limitálod? Ha valahol ezt fájdalommentesen meg lehet tenni, az pl. a mi telefonunk batár akksival. A gyártók nem igazán érdekeltek az akkud élettartamának megőrzésében (annál hamarabb veszel újat), míg az aktuális alacsony üzemidő azonnali elégedetlenséget szül, ezért arra próbálnak odafigyelni.
    Sokan nem 1, nem 2, hanem akár 4 évig is használnak egy telefont, napokban is említette vki, utánad pár hozzászólással is van egy ilyen hozzászóló, ott biztosan számít, hogy kezeled. Te nem ilyen vagy, nyugodtan daráld az akksit, ahogy akarod.
    Én pl. szeretem azt a felállást, hogy a korábbi telefon megmarad back-up/játszós telefonnak (ez most a Sony Z3C 2,5 évesen)), és van egy használati telefon, ami most a Redmi 4X. Minél tovább minél jobb marad az üzemideje, azaz hosszabb az élettartama, annál jobb, ennyi.
    Ehhez beállítottam a Battery Charge Limiter-t 90%-ra, hogy simán a töltőn hagyhassam, mint régen, mikor azt hittem nem számít, hogy 100%-ra jojóztatva főzöm az akksit. És ha látom, hogy 30% alá esik, akkor hamarosan töltőre dobom (de ha olyan a helyzet használom még). Ez puszta iránymutatás, nem törvény, ha betartja vki, attól csak jobb lehet. Nem nagy kaland, tényleg, úgyhogy sztem erről ennyi elég :) A cikk csak azért tuti, mert ha jön vki, aki erről nem tud, elég csak egy linket dobni.

Új hozzászólás Aktív témák