Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni két téma fotózásával kapcsolatban, amikkel nehezebben boldogulok. Gyakorlati tanácsra lenne szükségem, tippekre, ötletekre hogy mit próbáljak ki, ki mivel és hogyan valósítaná meg a fotózást az alábbi esetekben:
    1. házibuli gyenge fényviszonyok mellett
    2. esti lovas bemutató zárt térben, gyenge fényviszonyok mellett

    A gép egy A6000 lenne, milyen obival, egyéb felszereléssel, beállításokkal fotóznátok a fenti két témát, hogy a lehető legjobb eredményt érjétek el?

    Mindkét esetben a gyenge fényviszonyokkal és a viszonylag gyors mozgásokkal van problémám. A lovas bemutatónál ráadásul ott van még a távolság faktor is és a kötött hely. Utóbbi esetben sikerült végig fotóznom az eseményt az EPZ 18-105 F4-el, ami nem volt e legokosabb ötlet. ISO6400-nél érezhetően zajosak ráadásul sötétek lettek a képek, plusz 1/800-as záridőnél is bemozdult a téma. Jobb ilyenkor egy fényerősebb obi és felejtsem el a zoom funkciót függetlenül attól, hogy a téma néha 5 méterre, néha 50 méterre van? Manuál módot kellene preferálni a záridő előválasztóval szemben?

    Házibuli: kis tér, közvetlen fényforrás nincs, inkább oldalról szórt fény + színes diszkófények. Egy fényerős portréobi jó megoldás lehet, vagy inkább az E35 F1,8. Esetleg mással kellene próbálkoznom? Milyen beállításokkal kezdenétek neki? Vakut erőltessem (Nissin I40), ha igen, akkor hogyan hogy ne csapja szét a természetes fényeket?

    Köszönöm!

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák