Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz m3ss #20074 üzenetére

    Nekem alapvetően egy zöldes fátyolosság jelenik meg rajtuk, ami aztán hirtelen átcsap magenta árnyalatba, ha visszahúzza az ember, és inkább azt vettem észre, hogy a kék csatorna van rá behatással de a zöld csatornát enyhén vissza szoktam fogni mert a while balance magenta tolás nem működik.
    Valamikor meg túl sok a narancs de a lényeg, hogy nincs akkora "homogenitás" az egész arcon, mint kéne és ha az ember színt, kontrasztot vinne bele, akkor csak még eltérőbb lesz.

    Amúgy ezt már írtam korábban hogy Photoshop-ban vannak jó korrekciós cuccok amik többet segítenek, de ennyire nem a minőség vs. mennyiség dologra megyek rá, hogy mindet ebbe rakjam és eltöltsek vele x időt.

    Most épp egy vegyes válogatok (és kissé szitkozódok egyes különbségeken), talán mutathatok példákat is. Minden rosszban van valami jó, ma már sokkal jobban észreveszem a színeket, csak amikor már nagyon ezt nézné az ember, akkor jobb otthagyni, aztán újra ránézni majd elcsodálkozni ;)

    Meg nehéz elérnem hogy "természetesen harapjon" a kép, de ugyanakkor mégse legyen "harsány" stb. nyilván az a legfőbb gondom, hogy ez mindig más, nem ugyanaz. És az optikákat biztosan nem lehet hibáztatni, épp ellenkezőleg, azoknak az előnyeit kiválóan látom (bár ez pont az, amit inkább a fotósok látnak)

    Sorry, már nem tudom követni, hogy melyik mondat, de én nem emlékszem (vagy nem szándékoltam) azt mondani, hogy az A7III rosszabb volna. Ha valakinek kell a két kártyahely és ezek közül választhat, akkor el is van intézve a dolog.
    Csak azt mondtam, hogy az "infantilisség" ellenére sem lehet elvetni a másik kettőt mellette, mint konkrét rendszert. És esettől függően olcsóbban ki lehet hozni, főleg ha lecsap az ember használt vételekre, ezt viszont nem írtam bele.

    Én legalábbis így vettem az optikák nagy részét (akár Sony, akár Canon) és sose volt velük semmi gond egyszer sem, a más rendszer váltását saját előnyre lehet fordítani, bár ez lehet most csökkenni fog.
    Persze arra ügyeltem, hogy minél újszerűbb darab legyen, de Sony-nál nagy szerencse kell hozzá, Canon meg annyi van, mint a tenger (de persze biztos nem mindegyik jó).

Új hozzászólás Aktív témák