Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    válasz cigam #4070 üzenetére

    Nagyjából úgy van, ahogy írod: többrétű a probléma. Nem akarja a jogtulajdonos tovább értékesíteni az adott dalt (mert másik többet hoz a konyhára), határozott idejű szerződés, stb.
    Egyébként a kiadók folyton panaszkodnak, hogy mennyire kevés bevételt hoz a stream, pláne, a Spotival szeretnek vitatkozni, ennek nem titkolt kiemelt oka az ingyenes hozzáférés.

    Amúgy régóta hangoztatom, hogy a zene túl sok csatornán megy keresztül, így a bevételek nagyon elaprózódnak. A zenészeknek már inkább a koncertekből van bevétele, nem a lemezeladásból/streamingből.

    4071 whbear:
    Azért ebben az általad látott jövőképben is van pozitívum. A főnököm valami lízingkonstrukcióban bérel autót, 5 évre szól a szerződés, amit nem hosszabbíthat meg. A kocsit le kell adnia, és ha akarja, kb. változatlan feltételek mellett kell új autóval szerződnie. Viszont így nagyjából azonos lízing díj fejében 5 évente zsír új 0 kilométeres kocsija van.
    Nem biztos, hogy mindig jobb a saját. Egy ismerős már évek óta Budapesten él, bérli a lakását, mert egy észak-mo-i kis faluban nem tudja eladni a családi házát, amit örökölt a szüleitől. Ha (HA) megvennék, kapna érte kb. 2 millát. Az a budapesti bérelt lakásának 1 évi bérleti díja. A ház állaga meg nyilván folyamatosan romlik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák