Új hozzászólás Aktív témák

  • Canonfan

    senior tag

    Sziasztok!

    Hét elején megjött a Samsung SCX 3400-as, eddig elégedett vagyok vele, ez az első lézernyomtatóm és eddig nagyon tetszik! :)

    A nyomtatással semmi gond nem is volt gond openSUSE alatt, felraktam a samu drivert egyből működött is.

    A szkennelés az már problémás volt, mert a Samsung leírásában az áll, hogy a driver configurátorban a szkenner fülön meg kell jelennie az eszköznek, és a azon keresztül a Samsung gyári progijával lehet szkennelni.
    Na ez az ami nem ment, nem volt ott szkenner egy sem, pedig újraraktam a drivert, felraktam a 32 bites SANE csomagokat is, de semmi...

    Ezután egyből felraktam a virtuális win 7-re a win-es cuccait, gondoltam hátha rossz vagy ki van kapcsolva a szkenner része stb, ott a Samsung gyári progijával ment is szépen a szkennelés, itt kezdtem megnyugodni. :)

    Szerencsére Linuxon is működőképessé tudtam tenni a szkennert, ebben segítségemre volt korábban Gigi571 fórumtárs által adott 3200-ashoz való leírás:

    Works using drivers from Samsung, tested in 12.1 and 12.2 Works as scanner on 12.2 if:

    put into the /etc/sane.d/xerox_mfp.conf this line:

    usb 0x04e8 0x3441

    issue this (as root):

    mount -t usbfs none /proc/bus/usb

    Persze ez még a 3400-assal nem ment volna, de korábban már találtam egy a 3400-ashoz való Ubuntus leírást [link] ahol megtaláltam a 3400-ashoz való beillesztendő 2 sort:

    # Samsung SCX-3400
    usb 0x04e8 0x344f

    így a 3400-ashoz való 2 sort beillesztve és az utána a megadott parancsot futtatva egyből működött a szkenner része is openSUSE 12.2-őn, bár a skanlite valamiért már az előszkennelésnél elszáll, de az XSane-al tökéletesen működik, szóval kis bütykölés után már teljes értékűen használható az eszköz. :) :)

    Érdekes, hogy a Samsung driver configurátorában most már megjelenik szkennerként is az eszköz, de szkennelni nem lehet vele hiába kattintok rá nem történik semmi, :F de a lényeg hogy az XSane-al tudok szkennelni úgyhogy nem is zavar... :) :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák