Új hozzászólás Aktív témák

  • stol

    addikt

    Mai nappal is tele a tököm, meg a kedves "minden fost el kell adni, minél olcsóbban" kollégákkal is.

    Bejön 2 ember, már eleve nagy hanggal és szeretnének venni egy házat tápegységgel.
    DE nekik 10 ezerért kell a kettő és ne legyen 450-esnél kisebb, mert a *****s fiúk aszondták, hogy manapság már minden sempronhoz is 450-es táp dukál.
    ****s fijúk mondták és ők értenek hozzá! (Értem... mi meg hülyék vagyunk)
    Ott ki is néztek egy szutykot 10 ropiért, de megvétel előtt körbejárják a várost.

    Mutattam énis nekik szutykokat, aztán rátértem, hogy az a szutyok táp nemhogy 450W-os nincs, de még 200W-os se. Erre nagy döbbentség és csend.
    Megkérdezték, menyibe kerül egy minőségi 450W-os táp és mit ajánlok xy összeállítású géphez.
    Kiajánlottam egy giga 460 SperB-t és egy 450W-os Ct-t, de majd hasbaszúrták magukat az ár hallatán.
    Aztán kiajánlottam a szokásos 350-es FSP-t.
    Erre azt kapom a fejemre, hogy "biztos azért tukmáljátok ránk a szar 350-es tápot, mert anyi van belőle, hogy rátok rohad! És igenis, az a 350-es, hiába minőségi, kevé a mi gépühnkhöz." majd kisvártatva kirohantak. Gondolom, megvenni a fos tipusú házat fos tipusú táppal.


    Ezúton üzenném az első mondatok közötti hozzáállású kollégáknak, hogy a szakma és törvények nem ismerése, nem mentesít a felelősség alól.
    Nagyon kezd elegem lenni ebből az egész szarból, ami itt folyik, mint IT ipar. Elegem van abból, hogy egy szar ECDL-el felvesznek boltba eladót vagy szervizest és tudatlanul tudálékoskodik a témában. Halvány fingja sincs a hw-ek működéséről de osztja az észt.
    Minimum egy 2-3 éves HW-informatikusi gyakorlat, egy elektronikai végzettség kellene ehhez.

    Elegem van abból is, hogy a tudatlan észosztás miatt PONT AZ szopik, aki korrekten akarja ellátni az ügyfelet és korrekten akarja valódi műszaki tanácsokkal ellátni.
    Én, aki valódi műszaki tanácsot szeretnék neki átadni, simán le vagyok hülyézve, azok a "kollégák", akik tudatlanul észt osztanak, meg felhőkig magasztalva...
    Én, aki épít egy műterelést, avval fingatla a tápokat, grafikonokat csinálok a terhelésekről, pontosan számolt keresztterhelést mér, oszciloszkóppal mérem a kimenet zajosságát, nézem, hogy van-e védelme. Gyakorlatilag SEMMIT se érek vele, mert 10% talán aki meghallgatés 5% a 10%-ból, aki hisz is nekem. Miért? Azért, mert egy jó marketing sokkal többet ér, mint a valós tudás és szolgáltatás.

    És jöhetnek a kollégák, hogy "De....." NINCS DE!

    Bocsának az elmemenésért, de nagyon kikívánkozott...

    Másik mai történés....
    "Gépet szeretnénk hitelre venni.. Számla nélkül leheten?" :DDD

    [ Módosította: philoxenia ]

Új hozzászólás Aktív témák