Új hozzászólás Aktív témák

  • Lapajbacsi

    aktív tag

    válasz GypsFulvus2 #13984 üzenetére

    Örülök neki. :C
    Node viccelsz? A Gothic2 az minden fantasy (akcióRPG) kedvelőnek alap. Azért nem említettem csak a fentebbi hosszú felsorolásomban, mert a kérdező - akinek válaszoltam vele - írta hogy a Gothic sorozattal játszott és éppen hasonlókat keres, mint az és a TES széria. Szerintem aki TES-es, annak nem kell a Gothic-ot bemutatni, bár nyilván a tábor legalább fele, gagyinak tartja és valóban "szakmai szempontból" a Gothic sorozat a TES-nél lényegesen gagyibb... (még ha a borzalmas 4-es részt nem vesszük akkor is) hiszen a TES, az RPG játék, a Gothic inkább kalandjáték, kalandRPG vagy ha tetszik akció RPG.
    Engem speciel pont a G2 hozott be a fantasy játékok világába (nyilván pont azért mert finom átmenet az RPG és a kalandjáték közt), addig valahogy úgy álltam kérdéshez, hogy szántam, megvetettem, lesajnáltam. kiröhögtem a varázsolgató, gyártogató, tündés-törpös-orkos, apró pötty figurákkal (azt utáltam a legjobban hogy egyszerre több karit viszünk... és mindnek van valami dolga... (tehát nem úgy mint pl Hunted DF-ben, hogy vagy-vagy, hanem Is-is) na azt most sem bírom, szerencsére erről leszoktak az RPG-kben zömmel) - akkor még szerintem - dögunalmas, rossz grafikájú RPG-vel játszó lúzer ratyi tudálékos barom kockákat.. :D Kb ez volt a véleményem anno ifjú és bohó "nagy alfahím" korszakomban... :DD és ugyebár én voltam a kemény shooter, aki csak pure fight játékokat tol és agy nélkül lődöz, nem bugyuta karddal rohangáló ókori hős, nyálas ratyi íjász vagy mágus, hanem kőkemény soldier of fortune voltam :DD

    A Gothic2-t egyszer véletlen fanyalogva kipróbáltam "anyám mi ez a szar?" -kommenttel. És onnan kezdve rajta is maradtam a műfajon, totál beoltott. Bár játszom mai napig is shooter-ekkel, de nem hoznak lázba régóta, untatnak már jó ideje, a grafika miatt tolom ki azokat (de ahogy elnézem a fejlesztők is érzik ezt, és ezért egyre több már inkább egy interaktív film mintsem kihivást adó játék), co-op meg egyáltalán nem érdekel, online is csak MMORPG-vel játszottam kizárólag (éveket!).
    A Morrowindet, már a Gothic 1-2 után csináltam. A büdös életben nem játszottam volna TES-el enélkül, mert ha meglátom (akkori énemmel még) hogy ennyire meg van bonyolítva, pl még a páncélzat (ami ugye vagy tucat darabból áll, még vállvédők is) is kopik és a fegyver is persze, mindet kalapálgatni kell.. az ilyet nem bírtam, beteg okostojás, ratyi, nyálas lúzerkedésnek tartottam én kőkemény pisztolyhős... jó tudom szánalmas hülyegyerek voltam (tudom most is csak másképp :DD ) ez van.. na... :Y

    Szóval nekem nem kell bemutasd a korábbi Gothic részeket. Azzal viszont nem értek egyet hogy a G2 hardcore. Mitől lenne az? Jó a hangulata nagyon, vagy háromszor toltam végig, de semmi okot nem látok hogy hardcore-nek nevezzem. A Community patch-eket ismerem mindet nyilván. Bár a legeslegújabbakat biztos nem, mert legutóbb kb 3 éve foglalkoztam a G3-al (annyi hogy ha hardvert fejlesztettem, megnéztem hogy megy rajta, de nem frissítettem a patcheket), tehát 3 évvel ezelőttig vonatkozik amit írtam, lehet azóta sikerült kiajvítaniuk ezt a bug-ot. Ha maxgrafikán fullhd-ben játszunk akkor, van.
    Lehet azért nem jött ki nálad soha, mert nem ilyen beállításokat használsz? Vagy egyszerűen csak nem érzékeny rá a szemed. Nem vagy vájtszemű gamer és nem veszed észre a beszaggatást...? ;) De olyan vasakon is tesztelgettük éveken át haverokkal, amin más kurrens top játékok hasítanak 100 fps-ekkel, a G3 mindenen csinálta ezt a szaggatási bugot, ami nyilván nem az hogy folyamatosan szaggat, hanem, 1-5 percenként vélhetőleg ha diszkhez nyúl, akkor. (ha fórumokat olvasgatsz róla, ott is mindeki egybehangzóan megerősíti ezt a jelenséget, mindenkinél csinálja) A legjobb high end hardveren is és sírva könyörgöm, virtuális memória drive-ról indítva is csinálja a szaggatást.. Emlékszem 2006 év végén, mikor megjelent csak a G3, amiatt vetem új vasat, holott minden meglevő game maxgrafikán tökéletesen futott a gépen az Oblivion is; ráköltöttem egy valag lét és elég tré érzés volt hogy felesleges volt, mert a top vason is ugyanúgy szaggatott, közben minden más már extrém fps-ekkel száguldott hibátlanul (akkoriban még ugyebár a hardver jóval előrébb járt mint a szoftver). már túlzás is volt az a vas akkor, már agyúval lőttem verébre, a G3 kérem fejre is állhattam, akkor is szaggatott - nem beszélve arról, hogy mindeközben a vasat alig terheli!!! 5-10%-ban használ egy gamer konfigot legfeljebb, több magból is egyet és azt is kb 20%-ra (oké tudom, akkor még nem nagyon fejlesztettek több magra, aztán egy jobb vga-t kb 5%-ban használ a G3, fel sem melegszik tőle a motyó, alapjárati hőfokon megy könyörgöm...!! Próbáltam úgy is hogy fixáltam-túlhúztam az órajelet a vga-kon, hogy ne hintáztassa stb, hidd el nem vagyok kezdő, az égvilágon mindent bevetettem, ami csak elképzelhető és csak szaggatott, és nem csak én voltam ezzel így hanem gamer haverok tucatjai igazolták vissza hogy náluk is ez van)
    Node 3 évesek az infóim Gothic3 ügyben, szóval lehet, ma már máshogy van. Kipróbálom a ezzel az újabb (?) patch-el amit küldtél.
    Mindenesetre ha nálad meg egyáltalán soha sem szaggatott, akkor te nem csak a fantasy -game világban vagy mágus, hanem a valóságban is... :DD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák