Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz Dluinet #10985 üzenetére

    Igazából már azzal is rövidítik az akkupack életét, ha csak a hibás cellát cserélik ki... nem pedig a hibásat és a mellette levő kettőt (egyet jobbról, egyet balról) pluszban.
    Ami szintén gond, hogy nincs olyan módszer, amivel biztosítható lenne, hogy a cellák azonos belső ellenállással rendelkezzenek. A LiIon akkuknál ez nem akkora gond, de a NiMH akkuknál elég nagy probléma (természetesen a gyártáskor is keletkeznek különbségek, de azok elég kis szórással kerülnek beépítésre), mert amelyik cella a legmagasabb belső ellenállással rendelkezik, az fog először tönkremenni, de előtte kellemesen melegíti a társait, idő előtti elhalálozásra ítélve őket).

    Természetesen van erre a célra speckó műszer, amivel össze lehet válogatni a cellákat, de nem csekély az ára (milliós nagyságrend), de ami a nagyobb probléma, több töltés-kisütés ciklus kell a pontos eredményhez, igaz ezzel a kapacitás kérdésköre is tisztázódik, és a folyamat végén minden cella azonos mértékre van töltve (legalábbis a cella maximumára).

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák