Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Nightdragon #61 üzenetére
Arra gondoltam, hogy vannak 5-600 wattos tápok 8-10k-ért. Na azok télleg sz@rok
Jó, tudom, nem minden az ár, de sokszor egy termékről elárulja, hogy milyen is a minősége. Nem ismerem a hiper tápokat.
-
didyman
őstag
válasz
Szten Márs #58 üzenetére
Nagy vonalakban 3 részre van bontva a felsorolás és ha el is olvasod az egészet, láthatod, hogy nem csak 2 (3) részre bontásról van szó, hanem a bonyolultabb dolgokról is
.
-
Nightdragon
tag
válasz
Winner_hun #60 üzenetére
25K volt. Amúgy mire goldoltál, mi a bibi a Hiper tápokkal?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Nightdragon #57 üzenetére
Nekem a chieftec tápom a szanaszéjjel tuningolt gépemet minden gond nélkül elviszi. (vmoddolt 7800 GT, ramok húzva, alaplp húzva, proci húzva, ami semmit sem ér
) Mennyi volt az a táp, amit vettél?
-
lúzer
veterán
Nálam is rendben műxik. 20-ast tettem 24-re
Mert basszus a chieftech tápom elszállt!!! -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Nightdragon #57 üzenetére
Didyman összefoglalójára gondolsz, ami nagyvonalakban és két azaz két részre (jó - nemjó) bontja a tápokat, amely kérdés ennél azért összetetteb, és vannak árnyaltabb dolgok is, lsd: tápos topicok garmadái.
Amúgy mint említettem a Q-tec lecserélése jó ötlet volt -
Nightdragon
tag
válasz
Szten Márs #56 üzenetére
Nos, én viszont pont azt hallottam róla, hogy jó/megbízható stb... Meg van egy lista is a megbízható valmint a megbízhatatlan/veszélyes tápokról,lehet találgatni hogy ez melyik oldalon van. Igen, tudom hogy 580 watt az biza sok, de ezt a tápot jó időre szánom, hogy kövi konfighoz is jó legyen! A mostanihoz nem indokolt, gondolom az adatlapomon lévő konfot olvastátok(P4 2,4Ghz, GFX5950U-256, 768 mb ddr), de a következő(P4 920 3Ghz dual core, meg vmi jó videokártya, ötletem sincs mi) már többet eszik, bár valóban, még ahoz sem indokolt. Persze azt nem mondtam, hogy moddingolok is, és az viszont keményen eszi az áramot(a ventik nem, főleg a fénycsövek). Még mielött mondanátok: tudom még egy moddingolt PCI-e rendszer sem eszik 580 watt körül se, de ez van. Lehet hogy nem a legjobb döntés ez a táp, az viszont majnem tuti hogy évekik ki fog szolgálni. Bár ezt jó embereknek magyarázom, Winner_hun, tudtommal te modding(és mindenfajta egyéb téren) ott vagy a topok között
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Winner_hun #55 üzenetére
Annyiban oks a dolog, hogy a Q-tect lecserélte az bölcs döntés volt (igaz 580W bőőőőven nem indokolt (legalább rosszabb hatásfokkal fog menni
), meg a Hiperről is hallottam hmm... nem szépeket, de mindenképpen jobb...)
-
Winner_hun
félisten
válasz
Nightdragon #53 üzenetére
Nap vicce
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Nightdragon #53 üzenetére
A fene lehet instabil.... átalakítóval meg mellesleg ugyanaz mint nélküle
-
Nightdragon
tag
válasz
Winner_hun #47 üzenetére
Perszehogy rádugom, de akkor esetlegesn instabil lehet, de a dolog már teljesen tárgytalan, ugyanis az a bizonyos ''jó táp'' egy Q-Tec táp volt, ami hááát, nem egy életbiztosítás, tehát vettem egy Hiper Power 580-ast(kék)! Huh, na ez már valami! Ilyen jó tápot még sosem láttam, külcsiny/belcsiny, hmmm
Holnap hozza a futár, juhé -
válasz
Winner_hun #51 üzenetére
.
-
válasz
Winner_hun #47 üzenetére
Mindkét irányból működik, nem kell semmi átalakító...
(nekem 24 pines táp megy a 20 pines lapra)
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
nightdragon_ #46 üzenetére
Minek átalakító?
Rádugod a 24 pines alaplapra, mert rá lehet és kész.
-
nightdragon_
csendes tag
Hy all! Én szeretnék venni egy 20pin->24pin átalakítót, hogy nehogy ár ki kieljen dobni a jó kis 20pin-es 500W-os szépen moddingolt tápomat. Hol tok ilyet venni, mer mostanában sehol nem találtam ilyet!
-
didyman
őstag
Ne tedd!!! A Compaq PIII-as (Intel) lapjainak egyedi kiosztású tápcsatlakozój van: Elvben ráerőszakolni tudod csak a csatit, de súlyos kárt okozhatsz benne!
A kiosztása ebben: ftp://ftp.compaq.com/pub/supportinformation/techpubs/maintenance_guides/123385-003.pdf található, a 61. oldalon. Az átalakító elkészíthető hozzá: Ebben az esetben kell. -
Cody_33
csendes tag
Hy all! Már bocsi de szerintem ez olyan dolgo aminek hülyeség neki állni! nekem az Asus P5GD2-X alapom 24tűt igényel még a tápom csat 20-as.. Szal venni kellet ilyen átalakitot extétikus (viszinylag) És volt 300forint! Ennyiért max 3gomboc fagyit kapsz! Ennyiuért szerintem nem érdemes nekiálni! De izlések és pofonok akinek van kedve annka hajrá!
-
Marsy
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon és nekem is jellegű a problémám. Kaptam egy alaplapot az USA-ból Compaq gyártmány Intel 815E chipsettes Socket370 procihoz az a baj, hogy nem tudom használni mert az alaplapi tápcsatlakozó 24 pines a tápom meg 20 pines.
Ki tudja megmondani, hogy hol tudok venni Magyarországon 20 -> 24 átalakítót.
Az Interneten találtam az USA-ban 14.90$ + posta az durván 20$.: Itthon szerintem olcsóbb ha lehet kapni, DE HOL?
Előre is köszi a segítségeteket. -
M0Dair
senior tag
válasz
Winner_hun #37 üzenetére
Mivel nem ez a probléma, nem fírtattam a dolgot!
Eladom a lapot és valami másik gyártó lapkáját prószálom most ki... -
Winner_hun
félisten
Jobbara fel
-
M0Dair
senior tag
Oks, thx!
-
Csaba_20_
őstag
-
M0Dair
senior tag
válasz
Csaba_20_ #33 üzenetére
Oksa... így is sokat segítettél!
Most megpróbálom azt, hogy egy másik géppel, amikor már a winben vagyok, kiveszem a biost, berakom az msi lap biosát és biztonságosan rányomatom a legújabbat!
Te mit javasolsz win alatt? AMI biosról van szó... mivel backup-oljak és mivel tegyem rá az újat? DOS alatt inkább nem próbálkozom, azzal már szívtam meg! -
M0Dair
senior tag
Thx!
Kár, hogy nem vagy itt helyileg... egy diagnosztizálás nem ártana... mert hetek óta szívok... -
Csaba_20_
őstag
Nem vagyok ott helyileg, nem szeretek igazán távgyógyítani, operálni se szoktak így.
A memtest86-ot a Bővebben: link helyről tudod letölteni. A telepítési eljárást is leírják. Miután rawrite-tal a bináris fájlt felírtad a kislemezre, az bootolható lesz. Arról indítva a gépet le fog futni a memória teszt. -
M0Dair
senior tag
Új windows és minden új!
A wint nemtom fölrakni erről a gépről, mert vagy NTLDR-t nem talál, vagy fölpörgeti a win cd-t és kiírja, hogy bootoljak máshonnan... a Bart PE (cd-ről bootolható win) néha megy, néha meg a windows hibát észlel, ezért leáll (kék)...
Próbáltam más DDR1-es rammal, ugyanez a gond... kiszedtem a karikat, akkor is ez a gond... más procival nemtom kipróbálni, mert csak ez van... lehet, hogy kevés hozzá a tápom?:S
Jelent valamit, hogy csökkentett módban az AGP440 betültődésénél indul újra? A normál win indításnál meg elkezd az Xp felirat alatt tölteni és villan a képernyő... új a vga is... a másik 6600ft-vel is ezt csinálta! Lap csere is volt... próbáljak rá egy másik biost? Az előzőre megpróbáltam rátenni, de felénél megállt és gariztathattam a lapot!
A proci vízhűtéssel 45-55 fokon üzemel így win nélkül... de szar alu skoda radik vannak, meg két 120-as venti, szal az se lehet gáz!
Ha a proci halt volna be, akkor nem is menne a gép!
Lehet, hogy valami zárlat van? Sok kábelen zuhanycső van, de elvileg nem ér fémhez!
Mi lehet? -
Csaba_20_
őstag
Ha jól értem, akkor már a bootolás során akad el a gép. Ha nem csak tápegység lett cserélve, akkor nem is gondolnék arra, hogy táphiba lehetséges. A telepítő lemez segítségével megpróbálkonzék egy helyreállító konzollal, vagy javítással.
Jut eszembe, az ACPI módot ne kapcsolgasd, mert azt a Windows HAL(Hardware Abstraction Layer) szinten különbözteti meg. Ez jelentős módosításra készteti a Windows-t.
[Szerkesztve] -
M0Dair
senior tag
válasz
Csaba_20_ #22 üzenetére
Lehetséges, hogy valami BIOS beállítás okozza?
Mivel ez DDR1 és DDR2-vel is üzemeltethető lap, lehet, hogy álítani kell valamit?
Asszem, ha az ACPI modot kikapcsolom, akkor nem resetel, hanem megáll és villog egy nyil... csökkentett módban az agp440 betöltődésekor indul újra... bár ez nemtom, hogy jelent-e valamit! -
M0Dair
senior tag
Köszönöm! Akkor mással kell próbálkoznom!
-
Csaba_20_
őstag
Csaba_20_ írta:
A megnövekedett fogyasztási igények miatt alkalmazzák a 20 érintkezős főtápcsatlakozó helyett a 24 érintkezőset. Amin a plusz 4 érintkezőn a következő feszültségek kaptak helyet: +3.3V, +5V, +12V, valamint egy föld vezeték. Ezek már megtalálhatóak a 20 érintkezős változaton is. Ami miatt szükség volt rájuk az az, hogy a főtápcsatlakozó egy érintkezőjén 8-9 A áramerősséget engedélyez a gyártója(Molex).
Ha megfigyeljük, már a 20 érintkezős csatlakozón is 4 darab +5V-os vezeték található, vagyis maximálisan 32-36 A folyhat az alaplap felé összesen. Ugyanezen logika szerint a +3.3V-nál 24-27 A, +12V-nál meg 8-9 A. Többekközt ezért van szükség a +12V-os tápcsatlakozóra is(4 érintkezős, sárga-fekete), ami a modern alaplapoknál az alaplapi DC/DC konverternek szolgáltatja a feszültséget. Ez a DC/DC konverter állítja elő a processzor tápfeszültségét. Azonban a gyártó a 4 érintkezős csatlakozónál megengedi a 9-11 A áramerősséget is, vagyis összesen 18-22 A folyhat a +12V-os tápcsatlakozón.
A 24 érintkezős főtápcsatlakozóval tehát nagyobb teljesítményt juttathatunk az alaplapnak biztonságosan. Természetesen üzemeltethetjük 20 érintkezős főtápcsatlakozóval is a gépet, de ezzel kockáztatjuk, hogy túllépjük a megengedett áramerősséget.
Fordított esetnél(20 érintkezős helyett, 24-est használunk) nincs ilyen probléma, ott csak helyhiány szokott problémát okozni, illetve esetlegesen a -5V hiánya.
Ezt egy másik topicban írtam le, gondoltam átmásolom ide is. Az átalakítóknál, amik 20 érintkezős főtápcsatlakozót alakítják át 24 érintkezőssé, a már meglévő érintkezőkről osztják tovább a feszültségeket(+3.3V,+5V,+12V,GND). Ezt nem tartom jó ötletnek, mert ezzel továbbra is terhelik azokat az érintkezőket, amikről le szerették volna venni a terhelést a gyártók. Fontos még tudni, hogy az alaplapon is össze vannak kötve a kérdéses feszültségágak, tehát az átalakító nélkül is üzemképes együtt a táp és az alaplap. Tehát ez nem okozhatja a problémát.(Ezek alapján a 20-ról 24-re átalakító kb. egy parasztvakítás, ha leszámítjuk azt, hogy ha van, akkor az alaplapi kötés mellett még egy vezeték is vezeti az áramot, ezáltal ezen a szakaszon nagyobb áramok folyhatnak. Viszont mégegyszer mondom, a csatlakozónál nem, pedig az a lényeg, nem a vezeték.)
[Szerkesztve] -
M0Dair
senior tag
Szal nekem alulra jön az ATX, rá van írva a lapra és csak oda megy be... és akkor fölülre jön valszeg, ami ezen a képen alul van, csak tükrözve... narancs, feka és sárga!
-
M0Dair
senior tag
Nekem alulra a sima ATX csati megy... és fölül marad a 4 üres hely... azok az odaírt színek mi a lófaxok? Nekem nem is ilyen vazz!
-
Rover623
félisten
Nem értem a problémádat, pár száz HUF egy ilyen átalakító, hol itt a gond...?
De ha gyártani akarsz:
Delejt a legkönyebben úgy kapsz, ha a tápodon van egy ''felesleges'' fullos
bekötésű SATA tápcsati...azon ott van mind a 3 féle fesz.
Csatlakozót egy régi ATX táp csatijából készíthetsz, a 3-4-13-14 lábak alkotta blokkot kell le/kifűrészelni belőle.
Ebbe a 4 pines blokkba beleapplikálod a topic-ba beszúrt kép alapján a 4 madzagot és kész... -
M0Dair
senior tag
Az a helyzet, hogy nem akarom forrasztgatni a jó kis Zalman tápomat... a narancssárga kábelt még csak-csak ellopom a sata-tól, de a kéket honnan tom legegyszerűbben elvenni forrasztsá nélkül?
-
M0Dair
senior tag
20-24-es átalakító kell... csak amikor ilyen címmel nyitottam topikot, leszóltak, hogy az ATX-BTX átalakító és ne fogalmazzak ilyen hülyén... Szal akkor mégis igazam volt... hmm... na mind1! Köszi az infókat!
Jah, ezeket a plus ágakat pontosan honnan tom ''elvenni''?
Ilyán táp bazergálás terén nagyon nem vagyok a szeren... de ideje elkezdeni!
Ha jól értem, akkor, ahol találok olyan színű kábelt a gépben, azt elvezethetem a csatihoz... ez pl. a power sw, meg ilyen helyeken lévő kábelekre is igaz, szal onnan is ágaztathatok, vagy az más tészta?
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Egy kis olvasmány a szabványokkal kapcsolatban, hogy miért nincs olyan, hogy ATX-BTX átalakító:
Bővebben: link -
Husky
aktív tag
Hmmm... de most rákerestem, és a pdf szerint csak a 2.2-ben lett 24 tűs. Pedig határozottan úgy rémlett hogy még a 2.0 környékén keverték bele a mATX lapok miatt...
(MOD: ettől az előző hozzászólások még érvényesek.)
(MODMOD: másik doksi szerint meg a 24pin még 2.0, így hagyom a francba az egészet.)
[Szerkesztve] -
-
Husky
aktív tag
Gondolom arról a lapról van szó amit kolléga úr az adatainál megadott...
915P Combp-FR: Bővebben: link
Aki a linkelt oldalon ''BTX'' szócskát talál, ihat egy sört. -
Husky
aktív tag
Juteszembe, idézet a linkelt oldalról:
ATX 20pin: 251.4W
ATX 24pin: 373.2W
Az extra tüskék is ugyanarra a tápfóliára vannak beforrasztva mint a már meglévők, egyszerűen csak több drót kell ekkora teljesítményhez. Nem árt ha nem a dugónál osztod le, hanem a tápból húzol plusz madzagokat. -
Husky
aktív tag
-
M0Dair
senior tag
up
-
M0Dair
senior tag
Hi!
Ha van egy ATX-es tápunk, de BTX-es lapra csatlakoztatjuk, akkor ugye kimarad 4 hely... elvileg a legtöbb gép így is stabilan müxik, de van amelyik nem.. ilyen pl az enyém is... elindul, de a win betöltődése előtt resetel... szal sztem vagy egy BTX átalakító kéne, vagy új táp, de a Zalman tápom nem adom semmiért, szal átalakító kell!
Milyen feszkók kellenek abba a 4 kimarad részbe és ezeket honnan tom elvenni?
Vagy tud valaki olcsón szerezni ilyen átalakítót? Mert sztem 1k-t nem ér...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Remaster kiadást kap a Sacred 2
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- MotoGP & WSBK
- Milyen videókártyát?
- Mazda topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Már az MSI is figyel arra, hogy mit vár egy átlagfelhasználó a klaviatúrájától
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest