Aktív témák
-
aurum
senior tag
válasz
raven10011 #1 üzenetére
nekem ipmmx200 volt 233-ra huzva a hutes egy raragasztott aluminium ajtokilincs vegezte :))
486-okosknal a dx szeriatol volt aktiv hutes elott meg hutoborda se nagyon. -
sano
csendes tag
Egyik se...:)
Létezett DX-4 133 is, tulképp megegyezett az 5x68-tal, csak az flancosabban hangzott, pedig ugyanaz az socket3 foglalat stb... Lehet hogy az jelent meg később, mikor már a p1eseknek kellett olcsó konkurenciát csinálni, és a k5 még nem jött ki vagy drága volt...
dx4133-a volt amúgy a cyrixnek is, csak jóval szarabb, az intelnél dx4-120 volt a legyártott max, és nem volt jobb az AMD-nél -
sano
csendes tag
Háj
Most láttam az alapproblémát, mint elszánt 486tuningoló, választ rá de azonnal!
486DX-ig nem kell neki semmi hivatalosan (vagyis max 40Mhz húzva 50 de akkó má kéri) Afölött már kéne neki. ~40-50°C a kedvence, adjuk meg ami jár! Passzív bordát bármely p1-ből szedhetsz, de sok olyan videokaresz is volt annó amire a szabvány 486 hűtő kellett (plö a TNT2esem az volt ill van)
Amúgy most az alapgépem egy 120on ketyegő DX4-100 as(AMD, az jobban húzható) egy cirka p166 körüli időkből való hűtővel, 52°C-on... Bármit kibír, erős mint egy bivaly (mint egy nyugdíjas szarvasmarha)...:)))
Bármi tipp kő 486hoz szóljatok:)) -
HiperG
addikt
Vegyél ilyet rá:
[L]http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps6100alcu.htm[/L] -
acer_
aktív tag
compaq p60-asbol lehet jó nagy lapos zöld bordát bontani... (anno 1992-ből való masina)
Compaqnak van p3 500-asa is passziv hűtássel (slot1, ráfektetve az alaplapra) -
Bazsesz
őstag
válasz
raven10011 #21 üzenetére
66 MHz az nagyon komoly! Linux megy rajta legalább? Vagy mégbrutálisabb, és MSDOS? Esetleg voltál te is olyan, hülye, mint én, és felraktad az XP-t? :))
-
eper-fa
aktív tag
válasz
raven10011 #19 üzenetére
rosszul mér ;]
-
Bazsesz
őstag
válasz
raven10011 #19 üzenetére
550-es VIA húzwa 682-re, wenti nélkül egy jó nagy bordáwal kézmeleg. Most akkor nyertem? :))
Tényleg, mennyin pörög most a 486-osod? -
raven10011
senior tag
Na sikerült beállítanom a 486-os proci hőmérsékletét 48,6C fokra :))
Ezt csináljátok utánam :DDD -
raven10011
senior tag
Köszi srácok, akkor visszapakolom a ház toktyát és had szóljon :))
-
Terminus_
aktív tag
Compaq szereti a passziv hutest, nekem a 350-es pII-n is az van.
Amugy szerintem is birnia kell venti nelkul a 486-nak. Nalunk cegnel egyszer bedoglott egy ilyen gep vinyoja, aztan mikor szedtuk szet a portol nem lattuk az alkatreszeket, a venti meg mar hosszu honapok ota allhatott. Hozzateszem a tapventi sem ment es mikor hozzank kerult, mar a vinyo sem, de ennek ellenere a nem mechanikus elven mukodo cuccok mentek benne :)) -
behappy
aktív tag
486 tuning rulz! :DD
-
Yaye
őstag
válasz
raven10011 #1 üzenetére
Anno, még boldogabb időkben az én dx-2/66 -osomon még borda sem volt. Semmi a világon, csak úgy a maga pucér mivoltában futkározott. Soha nem volt gond vele. Sőt, bár rég nem hallottam felőle, közel sincs kizárva hogy még ma is megy annál a fickónál akinek annak idején odaadtam.
-
Elbandi
aktív tag
Hello!
Tegyel ra egy nagyobbfajta p1es bordat venti nelkul es telleg a ventit alacsony volton futtatni, egy kis friss levego rohadt sokat szamit!
Elbandi -
salazol
őstag
válasz
raven10011 #5 üzenetére
Ha ragasztva van akkor annyi. Szokott még kerettel rögzítve lenni, kis fülecskékkel, volt sok megoldás. Ilyesmit bontókban érdemes túrni. Mert különböző magasságú bordák voltak, elvétve akadt nagyon magas is, kifejezetten passzív hűtéshez.
-
b0unCe
aktív tag
tudtom szerint a 486 os volt az elso proci amin el kellett helyezni hutobordat.
Szoval arra meg nem tettek ventit. Ne aggodj. nem lehet baja lvileg -
behappy
aktív tag
válasz
raven10011 #5 üzenetére
az én 486omon egy nagyon pici borda van csak, és soha nem volt gond vele , pedig volt már több napos uptime is... igaz, kézzel megfogni nem lehetett működés közben a bordát.
sztem ne aggodj miatta... -
PeliScan
addikt
válasz
raven10011 #5 üzenetére
Ezek a procik még bírják 95 fokig is asszem, szóval nincs gáz még egy ideig.
-
salazol
őstag
válasz
raven10011 #3 üzenetére
Rakd vissza ventit és kösd be 5V-ra. Úgy nem fogod hallani, viszont hűt eleget. Vagy keresned kellene egy nagyobb felületű bordát rá.
-
raven10011
senior tag
Most 65,9C fok... ez nem sok már egy kicsit???
-
raven10011
senior tag
Közben felment 64,6C fokra
-
raven10011
senior tag
Most helyeztem üzembe egy 66MHz-es 486-os gépet, leszedtem a proci bordájáról a ventit, mert nekem az a fontos, hogy teljesen néma legyen a gép. Beraktam a bordához egy hőmérőt. hogy mégis lássam hogy mennyire akar elfüstölni.
Most jelenleg 63.6C fokon van, és eddig csak emelkedett, bár nem tudom hogy megy-e még tovább. Az volna a kérdésem, hogy meddig mehet fel a hőmérséklet anélkül, hogy tönkremenne a proci??
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest