Új hozzászólás Aktív témák

  • Atapi

    senior tag

    válasz Kvazár #10029 üzenetére

    a virtualizácio még nincs olyan szinten napjainkban, hogy minden eszköz esetén közvetlenül a gazdaeszközt tudja használni a guest rendszer. cpu, mem, usb, com átadás már naggyából működik megfelelő támogatás mellett, de vga még nem (ha jol tudom). vagyis a virtuális gépedben egy emulált vga kártya dolgozik (amit ellenőrizhetsz is az eszközkezelőben), ami ebből fakadóan igen gyenge, közel se várd tőle azt a teljesítményt, mint a gazda gép rendes vga-jától.

    ami a 64 vs 32bit dolgot illeti, nekem 64bites ubi alól mennek 32 és 64 bites rendszerek is. viszont azt leképzelhetőnek tartom, hogy esetleg a géped processzora nem támogatja a virtualizációs teknolodzsit (vagy nem engedélyezted a használatát), és akkor a cpu-t sem tudja közvetlenül használni a guest, vagyis az is emulálva leszen. ha pedig emulálva van a cpu, akkor vagy meg lehet neki mondani, hogy legyen 32 vagy 64 bites, vagy nem, ezt nem tudom, de ha emulálni csak 32bitest tud a vbox, akkor ez lehet a hiba forrása.

    az ablakkezelési lassuság fakadhat videokártya driver bugosság + effektek miatt, de csak egy bizonyos mértékik (pár másodperces belassulás). ha ennél többről van szó, akkor lehet kevés a memória a gépedben, és a swap lassitja annyira, vagy esetleg bad sectoros a hdd. ezek a legtipikusabbak szvsz.

    win7 megosztáskezelése meg valóban kacifántos, de nem csak linuxszal, hanem bármivel, ami nem win7...

Új hozzászólás Aktív témák