Új hozzászólás Aktív témák

  • Kvazár

    őstag

    Sziasztok, lenne egy összetett problémám és nem tudom, honnan közelítsem meg.

    Jelenleg Ubuntu Studio 10.04 van a gépemen, de volt már a sima is, meg próbálkoztam régebbiekkel. Egy MSI EX400X-es laptopom van és valamiért a vidkarival az elején kéreti magát, mert a képe "halszálkás", de a zárt csomag feltevése, látszólag megoldja a dolgot.

    A problémám az, hogy virtuális gépen (VMware, VirtualBox, mind a 2 ugyan azt csinálja) a grafikai támogatás nem valósul meg, pedig minden kiegészítést felteszek, és úgy ahogy kell. Se aero, se directx, se egy játék nem tud rajtuk elindulni, pedig elméletben kéne.

    Arra gondolok nem-e az alap op-pal van-e a gond, hisz ha már az sem tudja, akkor miért kéne a vendégnek tudni?! :F
    Egy másik érdekes dolog: a gép 64 bites, amit feltettem op is, a virt gépek is, és a azon belül létre hozottak is, de mégsem tudok rájuk, csak 32-es op-okat tenni. :F Valahogy nem kerek nekem a dolog, hisz amikor valami egyéb csomagot akarok feltenni, vagy frissítek akkor azok is 64-esek, tehát akkor miért nem támogatja a 64-es vendég op-ot?

    Azért gyanakszom az alap op-ra mert a hiba mind a 2 virt gépen ugyan az és az ablakok kezelése sem megy zökkenő mentesen a lin-en. Míg a sima ubi volt egy kicsit elkezdtem állítgatni az effektjeit és azt hittem ott szúrtam el valamit, de a studio-son már nem nyúltam hozzá, mégis ugyan azt a hibát látom. Mégpedig, az ablakok a progik elsőre nehezen nyílnak meg, sokat kell várni. Majd ha már megnyílt és teljes képernyőre akarom kirakni "tálcáról", vagy csak kis képernyőről, akkor a klikkelést követő 3-4 sec-ben nem történik semmi, és azért nem egy 10 éves vas van alatta, hogy ez indokolt is legyen. Pl. egy Opera indítása perceket vesz igénybe. Ha már elindultak, akkor természetesen elfogadható sebességgel mennek.

    Lenne még egy nagyon nem ehhez, de témában idevágó kérdésem:
    Van egy másik win7-es gépem, és fájlokat szeretnék megosztani a 2 gép között. Ha mind a 2-n w7 van ezt kb. 5 sec alatt megoldom, de ha a laptopra lin-t teszem akkor ez már csak egyirányúvá válik. A win látja a simán megosztott lin-es mappád, még jelszót sem kér és szépen kezeli, de a lin-en amikor a win-es gépre klikkelek, kéri a felhasználónevet, és a jelszót, be is írom, de úgy viselkedik mintha rosszul írtam volna be, mert a kis ablak eltűnik, majd ismét látható lesz de immár üresen. Amikor elkezdek a sambával próbálkozni, hogy legalább ne boldog-boldogtalan láthassa a megosztott mappámat, na onnantól viszont a win egyáltalán nem tudj megnyitni, és vissza se tudom már többé csinálni.
    Poénból kipróbáltam azt, hogy lin-en virt. gépen w7-et futtatok, és úgy a w7 simán kezeli míg a lin nem a másik w7-es gép megosztásait.

    Ha volna valakinek 5lete azt szívese meghallgatnám. Már voltam az összes idevágó fórumban, és kipróbáltam mindent amit csak mondtak, de semmi eredménye.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó cuccaim: -

Új hozzászólás Aktív témák