Új hozzászólás Aktív témák

  • letix

    aktív tag

    Udv a szakiknak,

    Tök ciki, elakadtam egy alap dologgal, kérnék szépen kis útbaigazítást, segítséget.
    Eddig sosem volt szükségem PPPoE beállítására, most viszont úgy alakult , hogy otthon a router helyett egy kis debian intézi (né) a bejövő lan és wlan kapcsolatok kiszolgálását.

    Tűzfal, maszkolás, routing minden stimmel, de a pppoe valamiért szívat.

    pppoeconf és pppd csomagot feltettem, pppoeconf paranccsal automatikusan felkonfigurált mindent amit kell, a provider név/jelszava beadva neki, örülünk, van kapcsolat. pon és poff is szépen megy kézzel. (Ennek 2 napja)
    Azóta többször panaszkodott párom nap közben hogy nincs net, tegnap este meglestem, és mintha két pppd daemon és két kapcsolódási kísérlet menne a gépről, amit az ISP el is dob Too many connections-el.
    Ennek az okára rájöttem, van, hogy estére áramtalanítva van a modem, a kisgép viszont nem. Reggel modem bekapcs, ugye a tegnapi pppd nem áll le, hanem indít mellé mégegyet.

    Arra gondoltam, hogy az interfaces file-ba érdemes lenne felvenni, hogy ha a (WAN) fizikai csatolón van link, akkor húzza fel a ppp interface-t is és pon-al csatlakozzon, ha viszont nincs link, akkor poff-al kapcsolódjon le és a ppp interface down legyen. (esetleg killall pppd)

    -Jól gondolom?
    -Ha igen, ilyenkor a ppp interface-t kell lökdösni (up-down) vagy a fizikait? pre-up és post-down-al kellene?

    Köszönöm szépen!
    udv
    letix

    don't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok

Új hozzászólás Aktív témák