Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Z10N #44179 üzenetére

    Az hogy az 5500/XT késik istenigazából nem baj, mert S-Budget kategóriában a Polaris még mindig jó. Esélyes hogy nem is lesz érdemes váltani róla a kis Navi-ra. Nem is csodálom hogy desktopon nem nyomják nagyon, ennek a kis Navi-nak csak laptopokban lesz értelme, ahol már számít ha mondjuk 20W-al lejjebb hozza ugyan azt a sebességet mint a Polaris. Desktopon ez senkit se érdekel.

    Az hogy az 5600/XT "fasorban sincs" igazán nem is tudom miért felvetés, egyáltalán mondta valaki hogy lesz? Azt a teljesítmény/ár kategóriát amit egy olyan széria célozna emlékeim szerint utoljára a Tonga-val próbálták lefedni, nem kimagasló sikerrel. Ja meg persze ott volt az RX 590-es próbálkozás, hogy a Polarist felrántsák ebbe a kategóriába, de az is bukott. Nem nagyon játszották meg a múltban ezt a lépcsőfokot, szerintem most sem fogják, nincs is mire alapozni. Navi 10 az 5700, Navi 14 az 5500, Navi 12 meg az 5800. Miből kéne az 5600-ast építeniük, nincs is több RDNA1-es GPU bejelentve, szerintem ilyen széria nem is lesz.

    Az igazi probléma szerintem még mindig az, hogy a 'Big Navi' nincs sehol. Ebben a kategóriában nincs saját alternatívájuk, nincs ott a régi Polaris ami helyt állna, nincs ott a Vega sem mert túl gyenge, nincs abszolút semmijük sem. A Navi 12-t ill. az 5800-as szériát (amit mindenki így emleget, nem értem miért, szerintem 5900-nak fogják hívni) kellene nagyon nyomni.
    A hanyatló nyugaton nem szórakoznak már 1080p kijelzőkkel, van pénz lóvéra, 1440p és 4K van az emberek előtt, sokszor 60" körüli TV méretben. Nem véletlen tolja az nVidia is ezerrel a BFGD-t, az LG is a HDMI VRR-t, nem véletlen az sem hogy a mostanában bejelentett monitorok jelentős része már nagy felbontású. Szebb a képe, megengedhetik maguknak, tehát ezt veszik. És ezek alá a kijelzők alá az AMD-nek nincs videokártyája. Az 5700 széria már 1440p-vel is küzd ill. kompromisszumokra kényszerít, ez felett pedig nincs semmijük sem. (a VII-t hagyjuk, halva született...)

    Na ez az ami nagyon égő, pláne így az ünnepi szezon derekán.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák