Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Z10N #44318 üzenetére

    Igen ezt már pedzegették itt többen is, hogy a processzoraikhoz illeszkedően marad itt is a páratlan számozás...

    Viszont nekem egy ideje az a megérzésem hogy a Navi 12 / RX 5900 / Big Navi nem azért nem mutatkozik mert hatalmas késésben van a fejlesztése, sőt a gyártókapacitás sem feltétlen gond. Vagyis igen késésben van, de már szándékosan:
    Szerintem simán azért nem beszélnek róla mert nem lesz.

    Ugye az nVidiáról elég sokszor bebizonyosodott már, hogy jó előre tudják miket fog lépni az AMD, ill. milyen videokártyáknak kell konkurenciát állítaniuk, sokszor meg is előzik a pirosakat a saját kém-infóik alapján, így jöttek/jönnek a SUPER kártyák is.

    Na de mi van ha ez az ipari kémkedés nem egyirányú?
    Ugye a napokban jött a hír, hogy az nVidia már márciusban leleplezi az Ampere-t, és nyár elejétől már kapható is lesz. Feltételezvén hogy ennek az információnak az AMD számára hírértéke már nem volt, lehet hogy ők már hónapok óta tudják, hogy a Navi 12-t nem tudják időben piacra vinni ahhoz, hogy sikeres lehessen.
    Lehet hogy pont ezért kezdték el bejegyezni/engedélyeztetni az RDNA2 GPU-ikat már most ( Navi 22/23-at és társait), mert régóta tudják, hogy a Navi 12 elkésett és ami pénzbe és időbe kerülne nekik azt mégis piacra hozni, azt inkább az RDNA2 kártyáikra fordítják.

    HA jók a megérzéseim akkor viszont az Ampere megjelenésétől nem sokkal elmaradva (értsd. mondjuk vele azonos negyedévben) jön az RDNA2 is, talán rögtön egy csúcskártyával is (RX 6900???), és nagy csata lesz mind a kompromisszummentes 4K gaming, mind pedig a DXR 1.1 támogatás területein. :U

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák