Új hozzászólás Aktív témák

  • #82819712

    törölt tag

    válasz Carlos Padre #46517 üzenetére

    Ez azért erősen magyarázatra szorul, soroljuk fel a tényeket.
    1.Mivel AMD CPU-t és GPU-t is gyárt nagyon komoly gyártókapacitása torult fel a TSMC-nél. Ennek az egyik áldásos hatása hogy kötöttek egy szerződést és egy új 5nm eljárást csak AMDnek fognak gyártani, a "Zen 4" már ezen készül majd ami teljesítményben jobbas skálázódik mint a sima 5 nm.
    AMD TSMC iránti igénye 20.000 db 12 hüvelykes ostya havonta.
    2. A TSMC 3nm 3hónapot csúszik. (1,5 trillió tajvani dollár WOW)
    3. Az első megrendelő aki akarja az új csíkszélességet mindig licitálnia kell Huawei-t már kiszervezték marad Apple és a Qualcommn, meg kell megküzdeni az árban.
    Tehát ált. akkor jön valaki ha az IPhone egy kissebb csíkszélességre váltott.
    Ha megküzd akkor 3080 borítékoltam 500 e. Nem a TI !
    Ha nem akkor megvárja szépen ő is a sorát.
    4. NV Samsung 8 Nm-en jön a nextgen Gamer kártyáival ha csak a bőrkabátos 14.-én 4 nap múlva mást nem mond.
    5. HA ez a cikk most arra utal hogy a 4080-al mi lesz jajj :D az még igen soká lesz, de a kiszorítást itt akkor sem úgy értsd hogy "adj király katonát" és majd szakítanak. Ez a gyártás kapacitás már lefoglalásra került, amit ő tehet hogy a TSMC felépülő új üzemeire jelenti be az igényt. Tehát max azt tudná megakadályozni hogy AMD ne legyen 70%-os a mostani 30% helyett de ezt az is akadályozná hogy a saját CPUjain AMD nek sokkal nagyobb a haszna és itt még a képbe Intel is becsorog valahol.
    6. és végül de nem utolsósorban NV-nek valóban kell a gyártókapacitás de ez nem úgy értendő hogy Mindfactory mostani havi 585 db 2080TI-je hirtelen 21-ben 5000 3080TI-re nő.
    Inkább úgy hogy az 5nm az Ampere utódjának kell 5nm de főleg a Mellanox felvásárlásával gondolják új területek megszerzését, és itt nem a gamerre kell elsősorban gondolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák