Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Shyciii #6760 üzenetére

    Legutóbb MS-féle cab meg wim fájlokban kellett belenéznem, hogy windowsos fontokat szedjek ki belőlük. Vagy pl. a Vifm régen ki bele tudott nézni .rar-ba, de már nem fejlesztik a rar2fs modult hozzá, amit használna, már AUR-ból sem fordítható le, eltört. De pl. most legutóbb tar.zst-be se tudott nekem belenézni a Vifm, bár azt Double Commanderrel sem próbáltam még.

    Az rTorrent teljesen jó, egy nagy hátránya van, nem tud torreteneket sorba állítani prioritás és letöltési sor szerint, hogy egyszerre csak x db. torrent töltődjön, és az is prioritás szerint. Én emiatt fogom most nemsokára feltenni a Transmission CLI-t. Ha ilyen prioritásos, sorbaállítós igényed nincs, akkor viszont az rTorrent tud minden mást.

    Korábban qBittorrentet használtam, az egy korrekt progi, nagyon sokat tud, de Qt-s, és baromira eszi az erőforrásokat. Ugyanaz, mint a Double Commander, de pepitában.

    Pythonnal az a bajom, hogy bloat. Bár egyre többet használom matekszoftverekben, meg pl. Curse Radio, PyWal is abban íródott. De ha egy mód van rá, kerülöm, mert bloat nyelv, bloat alkalmazásokat írnak benne.

    A modarin256 mc-téma nekem is tetszik, azt használom, de csak mc-ben. Vannak egyébként nála jobb témák, a vimcolors oldalon lehet ihletet meríteni. Vifm-ben jelenleg klasszik kék Norton Commander színsémát használok, egyfajta retrós hatás miatt, mc-ben azért van modarin 256, hogy jobban elkülönüljön.

    Bár nekem a színséma mindegy, csak legyen sötétebb, ne legyen túl nagy kontrasztos, ne égesse ki a szemem, és ne legyen ízléstelen, ne legyenek benne rikító színek. A kedvencem a Mozilla Bespin színtéma, de nem rossz a Dracula, Nord, Gruvbox, Solarized Dark, stb. sem. PyWal is szép témákat tud random összehozni a háttérkép alapján, lásd Luke Smith videóját. De nem rossz a Code Dark színséma sem, ami a Visual Code(ium) témája, ezt most legutóbb egy ausztrál gyereknél láttam, egész pofásan néz ki neki neovim-ben Fire Code Mono betűtípussal, az lf is egész jól néz ki neki.

    Nálam a színséma már csak azért sem számít annyira, mert átlátszó a terminál, és mikor átlátszó részben valami, akkor fakóbbak, kevésbé kivehetőek a színek, csak valami sötét háttér látszik, meg olvashatók, színesek legyenek benne a karakterek és kész.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák