Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz p76 #2786 üzenetére

    Szerintem főként azért hallgatunk zenét hogy érzelmeket váltson ki. Namost ha van valami zavaró tényező(pl egy ronda készülék) akkor ez nehezebben fog menni. A kinézeten túl sok más olyan tulajdonság is van ami befolyással van ránk. Szerintem ilyen szempontból a hifi sem más mint bármelyik hobbi. Szerintem például egyáltalán nem gond hogy a hobbi tárgyához kötődik valamilyen irracionális módon az ember. Sok dolgot meg tudunk ideologizálni ami nem feltétlen van úgy a valóságban. Pl az olasz kerékpár gyorsabb, a profi teniszütővel jobban játszunk, a csöves szól jobban, stb, stb. De nem baj, mert a szeretett olasz bringára többször pattanunk fel, Federer ütőjével szívesebben játszunk, stb.
    Hifiben is én amondó vagyok, hogy azt kell első körben kipróbálni ami valamiért szimpatikus. Pl tetszik a külseje, vagy tetszik a gyártó egy műszaki megoldása, vagy bármi ami miatt jobban kötődik hozzá az ember. (Aztán persze van hogy csalódás, de még is jobb ezekkel kezdeni, legrosszabb esetben le tudjuk zárni a rajongást.)
    Szóval egy olyan hifit hallgatva ami tetszik, amihez kötődünk sokkal jobb eséllyel kerülünk olyan állapotba hogy a zene is könnyebben vált ki érzelmeket.

Új hozzászólás Aktív témák