Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz #71562240 #3067 üzenetére

    Először az utolsóra: Igen úgy értettem természetesen, hogy a küldő 2,4V-ja marad nyilván és a következő fokozat számára csökkenti le a szintet.

    "De okoz. Önmagában okoz."
    Sajnos azon kívül hogy ezt így leírtad semmi nem magyarázza meg az eddigi leírásokban és a tiedben sem hogy hol és miért torzulna a jel pusztán attól hogy a fogadó bementi érzékenysége és a küldő kimeneti jelszintje különbözik. Tehát semmi konkrétum nem hangzott el az ügyben. De szívesen venném ha lenne. A "De van, de van!" -nál kicsit konkrétabb magyarázat jól jönne. Ennek hiányában én csak megpróbálom leírni másképp is hogy én hogy látom ezt és hátha valaki kijavít, vagy megerősíti hogy így van-e és esetleg ha elbeszélünk egymás mellett akkor hátha közös nevezőre jutunk. Illetve megpróbálom kitalálni hogy hol tér el a logikátok az enyémtől(illetve a linkeken leírtaktól).
    Én abban látom itt a félreértést hogy a bemeneti érzékenységet úgy tekintitek, mintha a fogadó oldalon ez szerepet kapna még a hangerő szabályzó előtt. Pedig nem. Ez egy elméleti érték és azt mondja meg hogy ha és amennyiben nem lenne hangerőszabályzó(illetve pontosabban az fullra ki lenne tekerve) akkor ha ekkora bemeneti jel éri a fogadót akkor éri el a maximális specifikált teljesítményét az erősítő. Azt mondja ha kisebb jel érkezne akkor nem tudjuk éri el a maximum teljesítményt. Ha nagyobb jel érkezne bemeneti hangerőszabályzás nélkül akkor meg torzítana a kimeneten. De erre van a hangerőszabályzó, hogy a bemeneti pl 2V-os jelet a következő fokozatok számára lecsökkentse. Ha letekered a hangerőt akkor a bemeneti érzékenység értékénél kisebb érték fog tovább menni, ha feltekered akkor meg nagyobb és ekkor fog torzulni a jel, de ehhez az kell hogy feltekerd a hangerőt és túllépd az erősító határait.

    "A fogadó készülék hátrányára történő elektromos illesztési aránytalanság legkisebb mértéke is önmagában túlvezérlési torzítást okoz"

    Ezzel gyakorlatilag meg azt mondod hogy mindig van túlvezérlés és torzítás, mivel gyakorlatilag nincs olyan integrált erősítő vagy elő-végfok kombó melynél a bemeneti érzékenység azonos szinten lenne mondjuk egy CD lejátszó kimeneti feszültségével. Nem véletlenül nincs és jó is hogy nincs. (különben egy halk felvételnél nem tudnád kihasználni az erősítő teljesítményed)

Új hozzászólás Aktív témák