Új hozzászólás Aktív témák

  • bta1

    őstag

    válasz #10726912 #5426 üzenetére

    Sima konzervhallgatás során is tapasztalhatunk úgymond különbséget, mellbevágó hangminőség-visszaesés formájában. Legszebb az egészben, amikor ugyanaz a lánc produkálja, miközben látszólag nem változott semmi. A legtöbb ember nem tud napirendre térni felette... racionális okokat keresnek, és a pszichológiáról olvasgatván úgy vélik, megtalálták.

    Ebből adódnak olyan (má'bocs) szamárságok, miszerint a látvány vagy a tárgyhoz való kötődésünk befolyásolhatja a hangképről kialakuló véleményünket. Ez azért butaság, mert akusztikus élőzenét hallgatva ilyen gyakorlatilag nincs. Annyira nincs, hogy egyszerűen nem téma! A csapnivaló akusztikát azok a koncertlátogatók is rosszak hallják, akiknek minden más szempontból a kedvenc helyszíne lenne. Nem emeli négyzetre a legjobb termekben is létező akusztikai problémákat, csak mert éppen rossz a hangulata.

    Hifiben ezek a pszicho-tényezők mindennaposnak tűnnek, legalábbis a kánon így "magyarázza", amit nem képes felfogni. Igazuk lehet vajon? Szerintem margarinon és étolajon is tévednek :))

Új hozzászólás Aktív témák