-
Fototrend
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
Topikgazda
válasz sarkanyolo2 #574 üzenetére
Nézegettem hátha van működőképes DG-Nespresso adapter, de nem igazán, máshol és máshogyan szúrja fel a gép az egyiket mint a másikat. Pedig kézenfekvő lenne a nagyobb gépen használhatóvá tenni a kisebbet.
-
konzumpro
Topikgazda
Gyógyszertárban lehet kapni tejsavat... Forintbaszó vagyok, de nem vacakolnék én már ezzel, kiszámolva mennyibe kerül egy év alatt a szűrt víz (nekem 8, plusz a hamvába holt Oscar párnára költött 5e) nem sokat oszt vagy szoroz a MM-ban kapható általános automatához való tabletta. Feloldva kitakarítja a vízkövet és talán az ULKA sem erőtlenedik el.
Nálam (Philips 3510) amúgy gyárilag erőtlen a főzés előtti és utáni öblítés, kell egy szimpla átfőzés üresen, hogy színtelen víz follyon a kifolyón a végén, kicsit víztakarékosra tervezték ezt a gépet így elég sok vizet kell pazarolni hozzá, hogy ne alakuljanak ki a kávé-cseppkövek a krómozott lemez mögött.
-
konzumpro
Topikgazda
válasz sarkanyolo2 #577 üzenetére
Szívesen.
Én már megjártam úgy látszik, ennyire nem volt gyenge újkorában az ULKA, szóval a citromsav kicsit megtette hatását, sebaj, legalább nem kell szűkítőzni... -
konzumpro
Topikgazda
Nyomásfokozó (rugó és kerámia korong) nélkül főztem ma kávét, borzasztó volt, olyan mint amikor kotyogósban megég a kávé, fanyar, nem tudom hogy csinálta, nem értem a logikáját, kisebb nyomás és erősebb íz, de a kellemetlen fajta.
Aztán visszaállítottam az 1kg-os rugóerőt plusz az SBS szelepet, így (előáztatás elejétől számolva) 16 másodperc alatt főtt le 22 ml kávé, 4-es erősségen (mert 5-ösön ennél az őrleményfinomságnál mellészóródik egy kevés őrlemény - túl sok a főzőegységbe).
Úgy látszik ez a fő paraméter automatánál, a nyomás. (Ezzel együtt persze a főzés hossza is változik. A nyomás miatt a valós hőfok is változik...) -
konzumpro
Topikgazda
Philips EP-3510/00
Kezd kialakulni a használata nálam ennyi idő (pont fél év!) után. Összeszedtem egy posztba a tapasztalataimat, érvényesek lehetnek más, hasonló belsővel rendelkező Philips gépekre is.
A tuningok, nem rendeltetésszerű használat garanciavesztéshez vezetnek.Indítás
Az automatikus öblítést el kell felejteni, el kell viselni. Lehet hogy a pumpa is gyengült, de újkorában is csak pár csepp jött át a fejen bekapcsolás után. Kevés ahhoz, hogy átmelegedjen, vagy hogy kitisztítsa a kávé útját. Megoldás: minden főzés előtt kell egy manuális őrölt kávé átfőzés üresen. Főleg a nyomásfokozó tuning után.Nyomásfokozó tuning
A rugóerőt 1000 grammra állítottam a nyomásfokozóban. Kiszedve a tömítő gumigyűrűt szabadon tud mozogni a dugattyúban a kifolyó cső, így mérlegen ki lehet mérni azt az erőt, amit a rugó kifejt a felsőszűrő alatti kerámia tuskóra. Plusz kapott egy SBS nyomásfokozót. Ezek így együtt biztosítják azt a nyomást ami szükséges a megfelelő aroma kialakulásához. Nyomásfokozó nélkül (kiszedve rugót és kerámia tuskót) botrányosan rossz a végeredmény, mintha valami bágyadt kotyogón főtt volna le a főzet. Gyári beállítással, hát... Sose volt olyan hogy lenyűgözött volna.Őrlő tuning
Az őrlő az abszolút (nem a gyári, hanem magán az őrlőn elérhető) minimumra van állítva, a mennyiség maximumra.Kávémennyiség
A rövid kávé hosszát minimum 20ml körülire lehet beállítani, én kb 24ml-re tudtam belőni és ez az érték éppen megfelelőnek tűnik cappuccinokhoz.
A nagy kávé hosszát minimum 100ml-re lehet beállítani, arra lehet csak használni, hogy hosszabb kávét főzve manuálisan állíthassuk le a hosszát.
Hosszú kávét, americanot szerintem csak forró vízzel érdemes készíteni presszónyi adagokból, átfőzni a kávét sok vízzel annyira csersavassá teszi a főzetet, ami élvezhetetlenné teszi azt.Hőfok
Közepes hőfokon kiegyensúlyozott az eredmény Bellarom Bio kávéval, alacsony hőfokon más aromák is megjelennek, ami cappuccinoban jól érvényesül, magas hőfokon viszont ellaposodik kissé, érdemes tehát a hőfokokkal is játszani, plusz-mínusz 3 fokot lehet szabályozni.Főzés után érdemes egyet öblíteni üresen, őrölt módban. Utána lehet tejet gőzölni cappuccinohoz.
Gőzölés
Pannarello nélkül igazi gőzölt tejet lehet készíteni, mindenféle buborékosság nélkül, tökéletes az állaga. Könnyebb letörölni a tejmaradékot a meztelen csőről egy nedves szivaccsal, pannarelloval jobban ráég.A gőzölés kezdetekor levegőt engedek be a tejbe úgy, hogy kissé a tej szintje fölé kerüljön a cső vége, utána ferdén a szint alá süllyesztem, hogy körkörösen áramolni tudjon a tej. A megfelelő hőfok az elviselhetetlenség határával esik egybe, azaz amikor már nem bírja tovább a kezem elviselni a kiöntő hőfokát, akkor megfelelő a tej hőfoka.
Gőzcső tuning
Xsmall gőzcsőre cserélve a gyári rövid könyököt, könnyebb tejet gőzölni megfelelő méretű kiöntőben kevesebb tejjel is.Karbantartás
Használat végén a hátulján lévő főkapcsolóval kapcsolom ki és be, hogy ne öblítsen még egyszer feleslegesen, úgysem elég annyi impulzus amennyivel öblítene.Karbantartása így gyakrabban szükséges, mert a két öblítést is főzésnek számolja.
Nem hagyom a tálcában a zaccos vizet mert algásodni fog. Forró vízzel átöblítve a főzőegységet és a csepptálcát higiénikusabb marad a következő főzésig a rendszer.
Szárazon érdemes berakni a főzőegységet, a lecsorgó víz elvezetése nem annyira megoldott ennél a gépnél, mint pl. az Xsmallnál. Cserébe nem akarja automatikákkal csökkenteni az őrlésmennyiséget keményebb kávébabok, szorulósabb őrlő esetében, ami hasznos ha tuningoltuk az őrlőt.Őrölt kávé
Külön őrlővel spécin be lehet lőni a presszó finomságú kávét is, vagy koffeinmentesből főzhetünk alkalomadtán. Könnyebb betölteni az őrölt kávét, ha a billenőfedelet bekapcsolás előtt kiszedjük, a jobb oldali zsanérjánál egy barista tűvel könnyen ki lehet billenteni, így nem csapódik le a gőz és nem ragad fel az őrölt kávé.Vízszűrő
Gyári vízszűrő helyett szűrt vízzel használom, Brita illetve Laica univerzális betéttel, ami nem sózza vissza a szűrt vizet és lágy vizet ad. Az Oscar párnát próbáltam, vízköves lett tőle, háromszor kellett tisztítani a pipacsövet a vízkő morzsalékoktól. Persze a gyári szűrő a legegyszerűbb megoldás, de külön szűrt vízzel a víztartály is vízkőmentes marad.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
Topikgazda
Állítsd be hogy lágy a víz, hogy tényleg sokára jelezzen, ahogy Voice24 is írja. Végülis a tisztított víz lágy víz.
A kávéolaj-eltávolítót én vízkőtelenítéskor használnám félévente.#587 Voice24 Ezek ilyen átfolyás alapján számított értékek, ha keményre állítjuk a vízkeménységet, hamarabb fog kijönni hogy szükség van cserére, nem érzékel semmit csak számol.
#588 htom127 Köszönöm!
-
konzumpro
Topikgazda
válasz tibcsi2012 #600 üzenetére
Igen, ha nem is normális de szokványos. Nálam ennél több lenne ha hetente csak egyszer tisztítanám a főzőegységet.
Azért van, mert több az őrölt kávé mint ami belefér a hengerbe. Ha lejjebb veszed az aromaerősséget, kevesebb szóródik ki ahogy átbillen a főzőegység főző pozícióba.3510-nél ha kitámasztod az ajtó érzékelőt, nyitott ajtónál lehet látni mikor szóródik.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
Topikgazda
Megjött az Xsmall gőzcső (996530006576), kicsit reszelni kellett a hatlapfejű részén, mert a másik oldalon van letörve az egyik csúcsa az Xsmallnál. Tökéletes, pont annyival hosszabb, mint amennyivel kell, nagyon könnyű vele tejet gőzölni, milyen kár hogy alapból nem ezzel szállítják a 3510-et.
-
konzumpro
Topikgazda
Napi Philips EP3510/00
Hosszú kávét próbáltam már vele, úgy is hogy presszót engedek forró vízre, de mindig zavaros, nagyon durva őrleménnyel lehet hogy nem lenne annyi apró szemcse és iható lenne a végeredmény, de nincs kedvem presszóra jól beállított módból átállni hosszú kávéra.
Így most külön őrlővel, Chemexbe főzök hosszú kávét.
Persze Chemex helyett egyből pohárba is mehetne a főzet, a lényeg egy 1500 forintos fém szűrő meg a jól beállított őrlemény.A gőzölőcsővel kapcsolatban, nem olyan rossz a gyári rövid cső, az Xsmall cső nagyon buborékosít, a hosszabb cső miatt kisebb a nyomás és a hőfok. Hiába kényelmetlen a rövid csővel gőzölni, jobb a végeredmény, selymes, krémes, igazi gőzölt tej, megér egy kis akrobatikát.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
Topikgazda
Igen, ez igényli az akrobatikát bár az 2200-on nem tudom milyen a cső és mennyire lehet elfordítani, majd csinálok videót ami alapján könnyebb megpróbálni, ha ugyanaz vagy legalább hasonló mint a 3510.
Nem is a kazán miatt öblítek egyet, hanem hogy a főzőegység átmelegedjen és hogy kiöblítse azt, meg utána azt a kis pufferkamrát amibe folyik a kávé az elosztó előtt. Azt még nem mertem szétszedni fél év után.
De persze nem hiba a gőzölés után főzni, az automata gőzölősök is így csinálják, a túl forró vizet úgyis kiengedi a tálcába a gép.
-
konzumpro
Topikgazda
Köszi a kávé tippet, ki fogom próbálni.
Remélem problémamentesek az automatáink, azért van nagy csend. :)
De nem nálam! Az őrlőt kicsit szétszedtem, a felső gyűrű el van repedve
De amúgy semmi baja, őröl, csendes. A következő kavicsig...
Hangos volt, fel volt tapadva a kávé valahol, nem szabad álló állapotban állítgatni. Teljesen szétszedve kipucolva összerakva minimumra állítva megint jó. És olyat főz hogy... húha!
Az Xsmall gőzcsővel kísérletezek megint holnaptól. Hátha mégis beválik.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
Topikgazda
-
konzumpro
Topikgazda
válasz csabulaxi #668 üzenetére
Ez jó tuning, sokkal higiénikusabb mint a puffertartályos megoldás. Nincs hátránya sem, egyformán folyik a kifolyón a kávé, jobb mint sok karosnál.
Én már beletörődtem hogy saját zsebből kell javítgatni, nincs kedvem vitatkozni a szervizzel hogy garanciális hiba ha elpattan az őrlőkés, lehet hogy nem is az, nem a gyártó tehet a kavicsokról, tetszettem volna kiválogatni.
-
konzumpro
Topikgazda
válasz coolabácsi #675 üzenetére
Gyárilag limitált az őrlő. Régi (csereszabatos) Saeco őrlőket addig lehetett állítani, hogy a kések egymáshoz értek. Itt nem.
Szűrőkancsó, utángyártott Brita-kompatibilis Tesco-s szűrővel kb. évi 15e-be kerül kancsóval. -
konzumpro
Topikgazda
válasz coolabácsi #680 üzenetére
Darálóval nem oldanád meg a gondot, bár ha valami régi Saeco-t veszel bele amit lehet tuningolni, akkor be lehet olyan finomra lőni amin már alig folyik át.
De egyébként a karos Delonghi is nyomásfokozóval csinálja a cremát, itt is azzal lehet javítani a helyzeten ha kap egy plusz nyomásfokozót.
Én vettem egy SBS crema szelepet, azt a gumimembrános fajtát és ráraktam a gyári rugósra pluszban, és még a gyári rugó előfeszítését is növeltem. Nekem bevált, de innentől nem elég a bekapcsoláskori öblítés, kell egy üres átfőzés is.
Egyszerű visszaállítani, csak kell egy tartalék rugó, mondjuk a gyári, a másikon meg lehet feszegetni. Nem tűnik precíznek, de a gumi tömítést kiszedve egy mérlegen ki lehet mérni azt az erőt amivel már koccan a nyomásfokozó csatlakozója a hengerfejben, akkora erővel fojtja vissza a kávét, felületet saccolva (üveggolyó vagy kerámia henger) ki lehet számolni a nyomást, én azt számoltam hogy 9-10 bar akkor jön ki ha 1000g körüli erővel hat a rugó azon a felületen ami a felsőszűrő mögött van. A gyári rugóerő kb 450-500g körül van.
Nagyobbat kattan, főzéskor recseg-ropog de semmi baja, a végeredmény pedig ízre mindenképp meggyőző, állagra pedig a nyomásfokozós mű-crema keveredése az igazival, észrevehető hogy robusta kávék tényleg olyan cremát képeznek amin elüldögél másodpercekig a cukor.
Most egy ideje Flair-en gondolkodom, de hiányzik a gőz, mindenképpen kell a cappuccinohoz az erős gőz, külön WPM tejgőzölő kb. 200e-ért van, hiábavaló variálás az egész, maradok a Philipsnél amíg szét nem esik. -
konzumpro
Topikgazda
Hát, az Oscar nekem nem nagyon vált be, háromszor kellett szétszedni a pipacsövet hogy a vízkő darabokat kiszedjem. Mióta közönséges Aqua Optima utángyártott Brita-kompatibilis filterrel szűrt vizet kap, rendben van, mellékíze nincs, a kávé tökéletes. A fő kávé topikban emlegetett desztvízből kevert is jó megoldás lehet.
(Ha valaki tudna segíteni abban hogy tudjunk összefoglalót írni a topikhoz, jó lenne összegezni a tapasztalatainkat. Nem a szöveges tartalommal van a gond hanem a technikai lehetőséggel.)
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
Topikgazda
Még Biker írta valamikor az elején, hogy megeszi a citromsav az ULKÁ-t. És tényleg, nálam észrevehetően csökkent a vízhozam, a nyomás nem, az csak lassabban épül fel, de például az első bekapcsoláskori öblítés pár csepp vizet tud átpréselni a főzőegységen, semmi több. A hangja is más, mint újkorában, kicsit hasonlít arra, mint amikor levegős a rendszer.
Az SBS-szelep gumimembránja is elég keménynek tűnik mióta pár savazáson átment. Nincs jelentősége mert tartja a vizet és egy rugó határozza meg az ellenállását, de lehet hogy nem lesz hosszú életű, elreped, átereszt.
Az a fura hogy citromsavazzák a karos gépeket is, ULKA pumpával, már aki nem desztvízzel vagy Nordával használja.
-
konzumpro
Topikgazda
Azt mondják a komoly kávés topikban, hogy a DM-ben van, ahogy látom 400-ért 5 liter.
Én is kancsóval lágyítom a vizet, tegnap vízkőtelenítettem aztán ma megint mert eldugult a mágnesszelep ami a gőzölőcsövet vezérli, még jöttek a kis vízkő darabok ma is, szóval nem megfelelő a Tesco AquaOptima filter erre a célra.Ha naponta elhasználok egy liter vizet, akkor desztvízzel 2400 forintba kerül egy hónap, ha két hónapig jó egy AquaClean filter akkor kb. pont mindegy melyiket használom...
Most 8700 két darab az eMagról.Nekem már többe kerül a (nem működő) olcsóbb megoldások keresése, mintha megvettem volna a boltit. Vonatkozik ez a Szilorett A szilikonzsírra is, ami szépen lecsorog a központi egységen és összeszedi a zaccot, borzalmas volt kitakarítani, most már csak a gyári maradékból a kritikus pontokon kap kenést.
-
konzumpro
Topikgazda
válasz andrasferenc #711 üzenetére
Semmi baj nincs a desztvízzel eszpresszónyi mennyiségekben, csak nem gazdaságos. Pohárszámra tisztán inni nem javallott, az ásványi anyagok hiánya miatt vízmérgezést okozhat. Kávét főzve belőle már van benne ásványi anyag is bőven, senki nem beszélt desztillált víz ivásról...
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
Topikgazda
válasz andrasferenc #711 üzenetére
Említetted, hogy tele van zegzugokkal, maga a központi egység is tele van merevítő bordákkal, elmosogatás után rázogatni kell, papírtörlővel itatgatni a vízcseppeket.
Nálam most finoman ecsettel át van kenve a központi egység Oxett A2-vel, tényleg csak leheletvékonyan, így lepereg róla a víz és nem vízkövesedik. Hátránya nincs, nem tapad meg a zacc sem ilyen kevés szilikonzsíron. Komolyabb adagot keményebb Saeco szilikonzsírból csak a dugattyú tengelye kap és a hengerfej gyűrű. Negyedévente szétszedem és átcsutakolom az egész központi egységet.Új tuning érkezik hamarosan, egy Saeco őrlő személyében, azt várom tőle amit az Xsmallból sikerült régen kihozni. A gyári őrlő filterre megfelelő méretű szemcsére őrli a kávét, még sosem esett ki egyben a zaccpogácsa, ennek ellenére sikerül aránylag jó kávékat főzni de sejtésem szerint lehetne ez sokkal-sokkal jobb is. (Ami persze könnyen kideríthető egy külső őrlővel.)
-
konzumpro
Topikgazda
válasz andrasferenc #719 üzenetére
Azt keresek youtubeon
-
konzumpro
Topikgazda
Az áttisztítás óta más íze volt a kávénak, már napok óta fanyar, túlkivonatolt volt. Próbáltam állítani az őrlésfinomságon, de nem igazán lett jobb. Kicsit többet is főzött le mint előtte, ezért ma újrakalibráltam a mennyiséget érzésre, mérve egy adag kb. 18-19 gramm főzet lett.
Visszatért a jó íz, annyira hogy most felismertem mit is szeretek ebben a kávéban amikor jól sikerül lefőzni, azt a sült papíros cellulózos ízt ami a fénymásolóból kijövő papír illatához hasonlít. Irodai dolgozók valószínűleg másképp tekintenek erre a szagra. -
konzumpro
Topikgazda
válasz andrasferenc #742 üzenetére
Régebben csak rövid őrölt módban öblítettem a végén, de leszerelt csőrrel látszik hogy azzal még marad a szilikoncsőben jócskán kávémaradék, hosszúval szépen kitisztul a végére, szóval nem bánom azt az 1 dl vizet a végén.
Közben megérkezett az őrlő és kicseréltem, sokkal szorosabbra lehet állítani mint a gyárit, majdnem összeérnek a kések. A gyáriban az állórész betétre 1-es van írva, az újnál ez 3-as, nem tudom van-e összefüggés, de a gyári sosem őrölt valami jól. Most először állnak össze a zaccpogácsák egésszé, a főzet sokat javult.
-
konzumpro
Topikgazda
Most hogy már van tapasztalatom az új őrlővel és nem csak a friss kávé okozta javulást érzem, nyugodtan mondhatom, hogy az eddigi őrlő csak pocsékolta a kávét és kár hogy selejtest fogtam ki.
Az új őrlőben van forgásszenzor, amit az EP3510 nem használ, ráadásul vastagabb a motor pár tized milliméterrel, így valamennyire hozzáért a belső testhez és hangos volt. Átcseréltem a motort a régi és új között, csendes lett és jól őröl.
Ha valakinek hangos a Philips gépe őrlés közben, nagy valószínűséggel rosszul rakták össze, a gumi gyűrű meg a rugó jelentősen csökkenti a zajt ha nem ér hozzá a házhoz a motor.
A különbség igazából az elforgatható álló kerámiakés tartójában van, nekem gyanús, hogy az olcsóbb modellekbe olyan verziót raknak ebből, ami nagyobb távolságot ad a két kés között, így sokkal durvább szemcsés az őrlemény, csak hosszú "német" kávéhoz jó. Lehet hogy elég lett volna egy őrlőkést meg a felső tartóját vennem, nem tudom, így most mindenesetre jó az őrlemény minősége, jobb az eredmény. -
konzumpro
Topikgazda
Kaptunk téma összefoglaló lehetőséget, ha valakinek van ötlete, mivel lenne jó kiegészíteni, ne kíméljen!
EP3510 darálócsere után (kissé akadozva) olyan finomra őröl, hogy már-már presszókávé minőséget ad túlhúzott nyomásfokozóval. Már csak egy kis szűkítőzés kéne valahol az ULKA és a kazán között, de így is jó, 35 ml 25 másodperc alatt, vagy 25ml 15 másodperc alatt, cappuccinohoz tökéletes. Ma csak kilencet kellett egymás után főznöm, nem okozott fennakadást.
Amúgy ez az őrlő sem olyan már mint a régi Xsmall-é, ezt sem lehet a végtelenségig összetekerni, de azért jobb mint a gyári (hibás) volt.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
Topikgazda
válasz andrasferenc #754 üzenetére
Ugyanez mosógépnél, mosogatógépnél is probléma, hiába takarékos a vízzel, ha rá kell tölteni plusz vizet. Már amelyiknél rá lehet...
-
konzumpro
Topikgazda
válasz coolabácsi #773 üzenetére
Oda ne rakj csavart. Rugalmasan van felfüggesztve alatta egy rugóval, a garatnál egy gumival és a motortesten lévő gumigyűrűvel. Csak hangosabb lesz.
A fedél maradjon lötyögős, megintcsak azt jelzi hogy nagyon leül a daráló, hangos lesz...
A fehér vonalnak kb, a kis körívvel kell egybeesnie gyárilag, ahogy rajzoltad.
Eltekerheted amíg bírod üresen és oda állitod az állító tüskét minimumra, így összerakva a minimum állapottól tudod tekerni fölfelé.
Nálam az új őrlőnél a minimumig lehet csak tekerni, az én tárcsámon 3-as van, a tiéden ahogy látom 4-es, nem tudom ezeknek van-e jelentősége.
Elvileg nem tud összeérni, le van korlátozva a menetes vájat, a régi Xsmall-omon teljesen össze lehetett tekerni, az új őrlőn már nem. De nálam így is akadozik a minimumon az őrlés, 1-esen szép finoman fut és az eredmény is jó. (Max hőfokon és 1/5 kávészemes aroma beállításon, 22 ml-t főzve 16 másodperc alatt)
-
konzumpro
Topikgazda
válasz coolabácsi #775 üzenetére
Szívesen, egyébként szép a belseje, köszi a képet!
Elírtam, kettesen van az őrlőm, ami három kis ugrás (nálam nem 12-es a skála csak 1-től 5-ig) -
konzumpro
Topikgazda
-
konzumpro
Topikgazda
válasz coolabácsi #779 üzenetére
Nem is igazán az idő a lényeges hanem a lefőzött mennyiség. 18-22ml körül szokott nekem jó lenni, de amúgy igen, amikor a pumpa elkezd működni, onnantól számolom az időt, de ez karosnál is így van, amikor a víz elindul.
Tegnap már egészen szürreális 25 másodperces 18ml-es valamiket főztem a nyomásfokozó buherálásával, de akkorákat kattan üresen a gép hogy már nem egészséges, kéne mellé egy üstdob meg cintányér is. Meg a kávé sem volt az az ínycsiklandó, besült, megégett, egyszerre volt alul- és túlkivonatolt. Szóval a jó az mindig valahol a határon van, a szétesés, felrobbanás, működés határán, de igyekezni kell határon innen maradni.
-
konzumpro
Topikgazda
válasz coolabácsi #782 üzenetére
Rugócsere, vagy barbár széthúzása a rugónak, de csak ha van tartalék...
Én pluszban ráraktam egy membrános SBS szelepet, hogy bonyolítsuk kicsit a nyomásviszonyokat és megnöveltem a rugóerőt 1000-1100 grammra. Jobb lenne valami igazi SBS szelep de ritkán látok csak úgy külön olyat amit be lehetne építeni mondjuk egy Minuto-jellegű gépbe. Marad a kattogás és a lassabb lefolyás miatt normálisabb kávé.
Szűkítőzni se lenne rossz de nincs egyszerű helye a fúvókának ezekben a csőkígyó bojlerekben, valami köztes tag lenne jó ahol egy 0.5-ös furat megoldaná a szűkítést. -
konzumpro
Topikgazda
válasz coolabácsi #784 üzenetére
A legtöbbet ez javít rajta, a másik legjobb a nyomásfokozó tuning, Xsmallnál is ez hozta meg a kávéházi élményt, a többi szertartás vagy szerencse kérdése.
-
konzumpro
Topikgazda
Nekem a hosszú öblítés se hosszú, vízcsepp nem jelenik meg a kifolyón bekapcsoláskor, csak morgolódik magában, úgyhogy főzések átmosva központi egység és tálca, utána darált módban hosszú kávé félig, amikor már tiszta víz jön leállítom, majd főkapcsolóval (vagy elosztó kapcsolóval) kikapcs bekapcs és kész.
-
konzumpro
Topikgazda
Melyik fajta Laica szűrőbetétet használod? Vannak mineral balance és magnesium active típusok amik magnéziummal dúsítják a lágyított vizet így végülis keményebb lesz csak tiszta és a magnézium nem rakódik le annyira a felületeken mint a kalcium-karbonát.
Levegőn csökken a víz keménysége, szén-dioxidot vesz asszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Gyúrósok ide!
- Medence topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- További aktív témák...
- Eladó teljesen új, bontatlan Nespresso Essenza mini piros színben
- Érintőgombos Jura C65 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- ELADÓ GÉREX gyártányú akkus fúró, csavarozó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest